Το νέο "σπίτι" της Τσέλσι

Ο δήμος ενέκρινε τα σχέδια της ανάπλασης και πλέον η ομάδα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα παίζει στο νέο της "σπίτι" από την σεζόν 2021-2022 (φωτογραφίες).

Το νέο "σπίτι" της Τσέλσι
© PA

Η Τσέλσι είχε αποφασίσει εδώ και καιρό την δημιουργία του νέου Στάμφορντ Μπριτζ, με το κόστος να φτάνει τα 500 εκατομμύρια λίρες. Ο δήμος αποτελούσε το τελευταίο εμπόδιο για την έναρξη των εργασιών και σήμερα πήραν την επιβεβαίωση από τον δήμαρχο, που έκανε λόγο για ένα "υψηλών προδιαγραφών και εκπληκτικού σχεδιασμού γήπεδο".

Το νέο "σπίτι" της Τσέλσι
© PA

Το νέο γήπεδο χωρητικότητας 60.000 θέσεων, θα στοιχίσει 500 εκατομμύρια λίρες, ενώ την κατασκευή του θα την αναλάβει η εταιρεία που μεταξύ άλλων έχει φτιάξει τη "Φωλιά του πουλιού" στο Πεκίνο και το Αλλιάνζ Αρένα στο Μόναχο.

Το νέο "σπίτι" της Τσέλσι
© PA

Οι "μπλε" πρόκειται να παίξουν στο νέο τους γήπεδο από τη σεζόν 2021-2022, με τις εργασίες να ξεκινούν από το καλοκαίρι του 2018. Το Γουέμπλει φημολογείται ως η επικρατέστερη επιλογή, ενώ και μια άλλη ομάδα της Premier League, η Τότεναμ, θα μετακομίσει κι αυτή εκεί προσωρινά, λόγω της ανακαίνισης του Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Το νέο "σπίτι" της Τσέλσι
© HERZOG & DE MEURON

Το παλιό στάδιο θα καταστραφεί τελείως, σε ένα χώρο που θεωρείται σπίτι της Τσέλσι από το 1905, ενώ το νέο πρόκειται να είναι πιο "βυθισμένο" στο έδαφος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK