Το νέο super yacht του Αμπράμοβιτς είναι όσο το παλάτι του Μπάκιγχαμ

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έδωσε 250 εκατ. ευρώ για μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι και τα διπλάσια(!) για το super yacht που θα κάνει τις διακοπές του το ερχόμενο. Το οποίο είναι σε μέγεθος όσο το παλάτι του Μπάκινγχαμ. Κυριολεκτικά.

O ιδικοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, χειροκροτεί τη νίκη των Λονδρέζων με αντίπαλο τη Σάντερλαντ στο Stamford Bridge.  (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
O ιδικοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, χειροκροτεί τη νίκη των Λονδρέζων με αντίπαλο τη Σάντερλαντ στο Stamford Bridge (21/05/2017) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Το ρόστερ της Τσέλσι αξιολογείται από το transfermarkt στα 803.65 εκατ. ευρώ. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν δίστασε να διαθέσει 250 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές για να το ενισχύσει, αποκτώντας μεταξύ άλλων τους Κάι Χάβερτς, Τίμο Βέρνερ, Μπεν Τσίλγουελ, Χακίμ Ζίγες και Εντουάρ Μεντί. Δεν δίστασε επίσης να απολύσει τον Φρανκ Λάμπαρντ, που συνεχίζει να πληρώνει, όταν είδε πως δεν μπορεί να κουμαντάρει το καράβι. Και στη θέση του τοποθέτησε τον Τόμας Τούχελ.

Ο Γερμανός τεχνικός πραγματοποιεί ελπιδοφόρο ξεκίνημα στη θέση του... καπετάνιου, σίγουρα όμως δεν θα μπορούσε να έχει ανάλογο πόστο στο νέο θαύμα θαλάσσης που ετοιμάζει ο Ρώσος μεγιστάνας για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Ο Αμπράμοβιτς διαθέτει ήδη ένα super yacht, το Eclipse (διαθέτει αλεξίσφαιρα τζάμια αλλά ακόμη και σύστημα εκτόξευσης πυραύλου σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση), που κοστολογείται στο 1 δισ. ευρώ... Ωστόσο δεν αρκείται σε αυτό και περιμένει το Solaris σε λίγους μήνες, που θα του στοιχίσει άλλα 500 εκατ. ευρώ!

Το νέο super yacht του Αμπράμοβιτς είναι όσο το παλάτι του Μπάκιγχαμ
THEYACHTPHOTO.COM

Ένα εκπληκτικό yacht 140 μέτρων με 8 διαζώματα, 48 καμπίνες, πλήρωμα 60 ατόμων, δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ελικοδρόμιο, πισίνα, beach club, τζακούζι και σπα, που μπορεί να φιλοξενήσει με όλες τις ανέσεις μέχρι και 36 ανθρώπους.

"Αυτό θα είναι το yacht της χρονιάς, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Οι λεπτομέρειες φυλάσσονται ως επτασφράγιστο μυστικό, αλλά θα είναι μια εκπληκτική προσθήκη για τον ιδιοκτήτη. Για να πάρετε μια ιδέα για το μέγεθος του Solaris, το πλαίσιο στο οποίο κατασκευάζεται είναι μεγαλύτερο από το παλάτι του Μπάκινγχαμ. Επομένως μπορείτε να φανταστείτε τις διαστάσεις του", αποκάλυψε πηγή από το περιβάλλον του Αμπράμοβιτς.

Το super yacht κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Lloyd Werft στο Bremerhaven της Γερμανίας και αναμένεται να παραδοθεί στον Ρώσο μεγιστάνα κάπου στα τέλη της άνοιξης. Για την ώρα ο Αμπράμοβιτς δεν θα έχει την ευκαιρία να το ευχαριστηθεί όσο θα ήθελε, καθώς δεν μπορεί να πλεύσει όπου επιθυμεί εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την βίζα του και την Μεγάλη Βρετανία. Αλλά μάλλον θα το... αντέξει.

Το νέο super yacht του Αμπράμοβιτς είναι όσο το παλάτι του Μπάκιγχαμ
THEYACHTPHOTO.COM

To Solaris είναι το 8ο yacht ιδιοκτησίας Αμπράμοβιτς, ενώ ένα ακόμη -το Olympia αξίας 30 εκατ. ευρώ- είχε δωρίσει στον Βλάντιμιρ Πούτιν το 2002, όταν ο τελευταίος εξελέγη πρόεδρος της Ρωσίας.

Το νέο super yacht του Αμπράμοβιτς είναι όσο το παλάτι του Μπάκιγχαμ
THEYACHTPHOTO.COM

News 24/7

24MEDIA NETWORK