Το νέο θέατρο του Παπασταθόπουλου ολοκλήρωσε μια διαβολοβδομάδα

Οι τελευταίες 8 ημέρες για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ήταν εφιαλτικές. Από γκάφα σε λάθος και από αποκλεισμό σε θέατρο που επέφερε κατακραυγή. Θα σταθεί όρθιος;

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος της Άρσεναλ σε μονομαχία με τον Χάρι Κέιν της Τότεναμ, στο ντέρμπι για την Premier League 2019-2020 στο 'Έμιρεϊτς', Λονδίνο, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος της Άρσεναλ σε μονομαχία με τον Χάρι Κέιν της Τότεναμ, στο ντέρμπι για την Premier League 2019-2020 στο 'Έμιρεϊτς', Λονδίνο, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Αν υπάρχει μία εβδομάδα που ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα ήθελε να διαγράψει από τη μνήμη του, τότε αυτή που ολοκληρώθηκε την Κυριακή θέτει σοβαρή υποψηφιότητα. Ακόμα και οι παταγώδεις αποτυχίες της Εθνικής Ελλάδας, αυτές που έχει βιώσει για τα καλά τα τελευταία 5 χρόνια, δεν είναι συγκρίσιμες, διότι δεν αφορούν προσωπικά τον ίδιο κατ' αποκλειστικότητα. Οι ευθύνες μοιράζονται, η κριτική αμβλύνεται. Αυτό που συμβαίνει από την περασμένη Κυριακή, όμως, είναι προσωποποιημένο. Και στο στόχαστρο βρίσκεται ο ίδιος.

Ήταν Κυριακή 15 Αυγούστου, όταν η Γουότφορντ υποδέχθηκε την Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν με δύο τέρματα, όμως ένα τραγικό λάθος του 31χρονου στόπερ, μία πάσα στον αντίπαλο μέσα στη μεγάλη περιοχή της Άρσεναλ, έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης. Οι ουραγοί της βαθμολογίας μείωσαν το σκορ και στη συνέχεια ισοφάρισαν σε 2-2. Μία εβδομάδα μετά αντιμετώπισαν τη Μάντσεστερ Σίτι και ηττήθηκαν με 0-8, έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ με 0-5 στο 18'...

Ο Παπασταθόπουλος ανέλαβε την ευθύνη του λάθους του, μέσω ποσταρισμάτων στα social media. "Το σημερινό αποτέλεσμα δεν είναι καλό για εμάς. Αισθάνομαι υπεύθυνος γι' αυτό το αποτέλεσμα, οπότε θα ήθελα να απολογηθώ σε όλους σας. Δεν μου αρέσει να κρύβομαι και θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας", σημείωσε. Ο Ουνάι Έμερι, πάντως, εμφανίστηκε να καλύπτει τον παίκτη του: "Ένα λάθος δεν είναι δικό του λάθος. Είναι λάθος όλης της ομάδας και είμαι υπεύθυνος επειδή αποφάσισα να αρχίσουμε έτσι".

Ο Ισπανός προπονητής δεν φάνηκε να στηρίζει αρκετά τον παίκτη του λίγες ημέρες αργότερα, όταν ανακοίνωνε την αποστολή για την πρεμιέρα της Άρσεναλ στο Europa League. Η φιναλίστ του θεσμού παρατάχθηκε στην Φρανκφούρτη δίχως τον ηγέτη της άμυνάς της, ο οποίος έμεινε εκτός 18άδας και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Αν ήταν μία επιλογή ώστε να καθαρίσει το μυαλό του διεθνή ποδοσφαιριστή, το γεγονός ότι η Άρσεναλ κράτησε για πρώτη φορά μετά από 4 αγώνες απαραβίαστη την εστία της πιθανόν να λειτούργησε μπούμερανγκ. Ο θρίαμβος με 3-0 στην έδρα της περσινής έκπληξης του τουρνουά σημειώθηκε με τους Νταβίντ Λουίζ και Σκοντράν Μουστάφι στο χορτάρι, όμως τελικά ο Παπασταθόπουλος ανέκτησε τη θέση του την Κυριακή.

Οι 'κανονιέρηδες' αντιμετώπιζαν την Άστον Βίλα στο 'Έμιρεϊτς'. Θεωρητικά, ήταν το φαβορί απέναντι σε μία 'νεοφώτιστη' ομάδα, η οποία μπορεί να ενισχύθηκε σημαντικά το καλοκαίρι, όμως είχε αρχίσει τη σεζόν με 4 βαθμούς σε 5 αγώνες. Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 20' από τέρμα του Τζον Μακγκίν, ύστερα από σέντρα του Ανσουάρ ελ Γκαζί, με την μπάλα να περνάει πάνω από το κεφάλι του -σε λάθος θέση- Παπασταθόπουλου. Η Άρσεναλ ισοφάρισε στο 59' με πέναλτι του Νικολά Πεπέ, όμως στην επόμενη φάση ο Τζακ Γκρίλις πέρασε σαν σταματημένο τον Έλληνα στόπερ και έδωσε την ασίστ στον Γουέσλεϊ, ο οποίος έκανε το 1-2.

Αυτά, όμως, είναι λάθη πάνω σε μία φάση που εκτυλίσσεται ταχύτατα και μπορούν να συμβούν. Η ασυγχώρητη για τους φιλάθλους πράξη του Παπασταθόπουλου ήταν άλλη και σημειώθηκε στο 43ο λεπτό της συνάντησης. Το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των φιλοξενουμένων, όταν ο Έλληνας αμυντικός κατάφερε να κλέψει από τον Γουέσλεϊ και να κερδίσει το φάουλ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός διαμαρτυρόταν στον βοηθό διαιτητή όσο ο Παπασταθόπουλος βρισκόταν στα πόδια του, με κίνδυνο να τον χτυπήσει. Αν και κάτι τέτοιο συνέβη ελαφρώς, ο υπαρχηγός της Εθνικής Ελλάδας έκανε θέατρο και άρχισε να σφαδάζει στο έδαφος πιάνοντας... λάθος μέρος του προσώπου του.

Το twitter επιδόθηκε στο... αγαπημένο σπορ του, στην άσκηση δριμείας κριτικής για την πράξη του διεθνή αμυντικού. Ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι η πρώτη φορά του.

Ακόμα κι όταν τελικά έγιναν όλα... ρόδινα για τους γηπεδούχους, αφού οι Κάλουμ Τσέιμπερς και Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με γκολ στα τελευταία λεπτά έκαναν την ανατροπή, η μοίρα έμελλε να διατηρήσει ως αρνητικό πρωταγωνιστή τον Παπασταθόπουλο. Στο 89ο λεπτό, ο Κόνορ Χούριχεϊν έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να χτυπάει στο μπράτσο του στόπερ της Άρσεναλ (μετά από κίνηση του χεριού προς αυτήν) και να απομακρύνεται. Οι παίκτες της Άστον Βίλα διαμαρτυρήθηκαν, αφού ο διαιτητής όχι μόνο δεν καταλόγισε κάτι, δεν αποδέχθηκε ούτε να εξεταστεί η φάση από VAR. "Είναι το πιο εξόφθαλμο που έχω δει και δεν άλλαξε απόφαση", υποστήριξε ο σχολιαστής στο BBC πια και βετεράνος μέσος της Λίβερπουλ, Ντάνι Μέρφι. "Είναι προφανής η κίνηση του χεριού, δεν είναι πολύ κοντινή απόσταση, είναι ξεκάθαρο χέρι μακριά από το σώμα. Είναι εντελώς γελοίο πώς κάποιος δεν είδε ότι είναι πέναλτι".

Από Κυριακή σε Κυριακή, ο Παπασταθόπουλος πέρασε 8 ημέρες στις οποίες ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής. Μία νέα εβδομάδα ξημερώνει, που θα δείξει αν στέκεται ακόμα στα πόδια του.

Πού θα βρίσκεται σε 5 χρόνια ο Άνσου Φάτι;; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK