Το μάθημα που μας διδάσκει το νεότερο θύμα του κορονοϊού στην Ισπανία

Η ιστορία του Φρανσίσκο Γκαρθία, του 21χρονου προπονητή που πέθανε λόγω κορονοϊού, ίσως να πείσει όλους εμάς να μην παίρνουμε αψήφιστα ούτε στο ελάχιστο, τη δύναμη αυτής της πανδημίας.

Στιγμιότυπο από την προπόνηση της ελβετικής ομάδας Γιάνγκ Μπόις. Ο Φρανσίσκο Γκαρθία μπορούσε να φτάσει στο ανώτερο επίπεδο της προπονητικής, αλλά ο ιός είχε διαφορετική γνώμη.
Στιγμιότυπο από την προπόνηση της ελβετικής ομάδας Γιάνγκ Μπόις. Ο Φρανσίσκο Γκαρθία μπορούσε να φτάσει στο ανώτερο επίπεδο της προπονητικής, αλλά ο ιός είχε διαφορετική γνώμη. RICHARD SELLERS/PA WIRE.

Ο κορονοϊός κάνει την επέλαση του στην Ευρώπη, χτυπώντας ανελέητα Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, ενώ ο απόηχος του απειλεί και τη χώρα μας. Γνωστοί αθλητές και προπονητές έχουν δηλώσει δημοσίως πως έχουν κορονοϊό και γι' αυτό λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, με πρώτο και κυριότερο την απόλυτη απομόνωση. Ο Φρανσίσκο Γκαρθία, προπονητής της ομάδας νέων της Ατλέτικο Πορτάδα Άλτα (σύλλογος που βρίσκεται στη Μάλαγα), δεν πρόλαβε να φτάσει στην καραντίνα. Ο ιός κατάφερε να τον νικήσει.

Ο Φρανσίσκο Γκαρθία διαγνώστηκε με ανίατη ασθένεια, από την οποία δεν γνώριζε ότι πάσχει και ουδέποτε είχε κάνει σχετικές εξετάσεις. Στη συνέχεια, αυτή η ασθένεια έκανε ευάλωτο τον οργανισμό του στον κορονοϊό και έφερε το τραγικό τέλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Malaga Hoy (αναδημοσίευση από Independent) όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός κόουτς αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στους πνεύμονες. Μια επιθετική δύσπνοια τον οδήγησε στο νοσοκομείο, όπου εκεί διαγνώστηκε με κορονοϊό και πνευμονία. Παράλληλα, εκεί ανακάλυψε πως έπασχε και από λευχαιμία, κάτι που έκανε τον οργανισμό του ιδιαίτερα ευάλωτο στην COVID-19. O Γκαρθία από χθες το μεσημέρι δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Οι γιατροί του δήλωσαν πως αν δεν έπασχε από λευχαιμία, θα είχε αρκετά υψηλότερες πιθανότητες για να ζήσει.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Γκαρθία συγκαταλέγεται στον κατάλογο των 300+ θυμάτων του κορονοϊού στην Ισπανία, όλοι τους σε ηλικία 70 ετών και άνω. Μέχρι αυτή τη στιγμή είναι το νεότερο θύμα του ιού που δεν κατάφερε να ζήσει. Είχαν προηγηθεί ένας 38χρονος άνδρας στην Ιταλία και ένας 36χρονος άνδρας στην Κίνα. Η ομάδα του, τον αποχαιρέτησε με μια λιτή ανακοίνωση: "Rest in peace, phenomenon..."


News 24/7

24MEDIA NETWORK