Το νικηφόρο ματς διάρκειας 6 λεπτών που θέλει να ξεχάσει η Ρεάλ Μαδρίτης

Το Γενάρη του 2005, η Ρεάλ Μαδρίτης νικούσε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-1, με τη βοήθεια ενός σωτήριου 6λεπτου ματς, που όλοι θα προτιμούσαν να μην είχε συμβεί ποτέ.

Ρομπέρτο Κάρλος, Ιβάν Ελγκέρα, Φρανσίσκο Παβόν αντιδρούν απογοητευμένοι στο γκολ που έχει μόλις σκοράρει η Ρεάλ Σοσιέδάδ, κατά την αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης- Ρεάλ Σοσιεδάδ για την La Liga.
Ρομπέρτο Κάρλος, Ιβάν Ελγκέρα, Φρανσίσκο Παβόν αντιδρούν απογοητευμένοι στο γκολ που έχει μόλις σκοράρει η Ρεάλ Σοσιέδάδ, κατά την αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης- Ρεάλ Σοσιεδάδ για την La Liga. AP PHOTO/PETER DEJONG

Στις 12 Δεκεμβρίου 2004, το όνομα 'Ντόναλντ Τραμπ' παρέπεμπε σε πρωταγωνιστή τηλεοπτικού ριάλιτι ('The Apprentice'), το όνομα 'Πάρις Χίλτον' σε ανερχόμενη ποπ σταρ και η Εθνική Ελλάδος ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι Δίδυμοι Πύργοι ήταν μια φρέσκια πληγή στην καρδιά του Δυτικού Κόσμου, που δεχόταν μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων. Το ποδόσφαιρο δεν τη γλίτωσε.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2004, η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιζε με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο 'Σαντιάγο Μπερναμπέου'. Ο Ρονάλντο είχε σκοράρει με 'ψαλιδάκι' για τους Μαδριλένους και ο Νιχάτ Καχβετζί είχε ισοφαρίσει το ματς στο 72ο λεπτό. Στο 87ο, από τα μεγάφωνα του γηπέδου δινόταν μια ανακοίνωση τρόμου προς τους 70.000 οπαδούς που παρακολουθούσαν το ματς. Άπαντες καλούνταν να εκκενώσουν άμεσα τις κερκίδες, διότι είχε γίνει τηλεφώνημα από τη βασκική τρομοκρατική οργάνωση σεπαρατιστών/εθνικιστών ETA για τοποθέτηση βόμβας.

Ο διαιτητής Βιθέντε Χοσέ Λιθόντο Κορτές είχε πληροφορηθεί επίσης από τον παρατηρητή της αναμέτρησης Αγουστίν Ερερίν πως έπρεπε να εκκενωθεί άμεσα και ο αγωνιστικός χώρος. Ο φορ της Σοσιεδάδ -τότε- Ντάρκο Κοβάτσεβιτς έφευγε τρέχοντας για τη φυσούνα, ο Ιβάν Ελγκέρα λίγο αργότερα δήλωνε πως νόμιζε ότι θα πεθάνει, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες προσπαθούσαν να κρύψουν τον πανικό τους. Μέσα σε 10 λεπτά, το 'Μπερναμπέου' είχε αδειάσει από ποδοσφαιρικές φιγούρες και την εμφάνισή τους είχαν κάνει πυροτεχνουργοί, σκυλιά της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και η ομάδα ασφαλείας της Ρεάλ Μαδρίτης. Σύντομα αποδείχτηκε πως επρόκειτο για ψευδή πληροφορία και οι δυο ομάδες κλήθηκαν να αποφασίσουν πώς θα ολοκλήρωναν τη μεταξύ τους αναμέτρηση. Τα τελευταία 6 λεπτά θα παίζονταν στις 5 Ιανουαρίου του 2005.

Ήταν μια υπέροχη εικόνα. Το 'Μπερναμπέου' είχε ανοίξει δωρεάν τις πόρτες του και ο κόσμος είχε δώσει βροντερά το 'παρών'. Οι επευφημίες του κόσμου στο πέναλτι του Ρονάλντο που γινόταν γκολ από τον Ζινεντίν Ζιντάν έμοιαζαν περισσότερο με επευφημίες λύτρωσης από τον φόβο, μιας εποχής που η απειλή της τρομοκρατίας κατάφερνε να εισχωρήσει ακόμα και μέσα στο ποδόσφαιρο.

Είναι υποτιμημένος ο Ράσφορντ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK