Το "όχι" του Αλαφούζου σε Δημήτρη την ύστατη ώρα!

Τα δύο ραντεβού της Τετάρτης και της Παρασκευής, η δεύτερη πρόταση του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ για να αναλάβει το μάνατζμεντ της ΠΑΕ, βάζοντας άμεσα 4.000.000 ευρώ και η αλλαγή στάσης από τον σημερινό μεγαλομέτοχο την τελευταία στιγμή, παρά την αρχική, προφορική συμφωνία τους.

Το "όχι" του Αλαφούζου σε Δημήτρη την ύστατη ώρα!
EUROKINISSI

Η πορεία που δείχνει πως παίρνει πλέον η επόμενη μέρα στο ιδιοκτησιακό του Παναθηναϊκού, μετά το 4ωρο ραντεβού το Σάββατο (5/5) ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, δεν ήταν η μοναδική εξέλιξη γύρω απ’ το διοικητικό του "τριφυλλιού" τα τελευταία 24ωρα. Κι αυτό, διότι λίγο πριν τη συνάντηση και την πρώτη συμφωνία του σημερινού μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού με τον ταϊλανδό επιχειρηματία και το fund "Pan Asia", υπήρξε ένα άλλο ραντεβού κορυφής με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όπου υπήρξαν συγκλονιστικές ανατροπές!

Ο διοικητικός ηγέτης της "πράσινης" ΚΑΕ, ζήτησε και συνάντησε τον Αλαφούζο την περασμένη Τετάρτη (2/5) και του κατέθεσε μία συγκεκριμένη πρόταση:

- Να αναλάβει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τη διαχείριση (μάνατζμεντ) της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναγνωρίζοντας πως σε πρώτο βαθμό τα χρέη της ΠΑΕ είναι περίπου 47 εκατ. ευρώ, όπως υποστήριζε ο Αλαφούζος.

- Να μπουν άμεσα μέσω της πλευράς Γιαννακόπουλου, 4 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ για τα άμεσα έξοδα κι όλα όσα επείγουν και από εκεί και πέρα, όσα έσοδα προέκυπταν απ’ το μάνατζμεντ του ηγέτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού, να μοιράζονταν κατά 70% στην ομάδα (πάνω στις υποχρεώσεις της) και κατά 30% προς τον Αλαφούζο, ούτως ώστε να αρχίσουν να μειώνονται τα άμεσα χρέη της ΠΑΕ.

Του πρότεινε, με απλά λόγια να μπει ένα… φρένο στον οικονομικό κατήφορο της ομάδας, να επανέλθει η κανονικότητα και η ηρεμία και στον κόσμο, απ’ τη στιγμή που θα έμπαινε ο ίδιος μπροστά σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια και παράλληλα να κερδιζόταν με ηρεμία προς όλες τις κατευθύνσεις, ο χρόνος που χρειαζόταν, για να προχωρήσει με σταθερές βάσεις και υπογραφές με την Πολιτεία το πρότζεκτ Athens Alive, μέχρι την ώρα που θα αναλάμβανε το consortium του Γιαννακόπουλου και των πανίσχυρων συμπαικτών του απ’ το εξωτερικό την ομάδα στο 100%.

Απ’ την πλευρά Γιαννακόπουλου προκύπτει πως ο Αλαφούζος αποδέχθηκε με μεγάλη "ζέση" την πρόταση του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ, έδωσε μαζί του τα χέρια και συμφώνησε να περάσουν σε λίγες μέρες στην τελική συμφωνία, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις και μία συνέντευξη Τύπου.

Το βράδυ της Παρασκευής (4/5) ωστόσο, ο Αλαφούζος επισκέφθηκε ο ίδιος αυτή τη φορά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στα γραφεία του στη "ΒΙΑΝΕΞ" και σε μία συνάντηση που κράτησε μετά βίας ένα δεκάλεπτο, του απάντησε πως η προφορική συμφωνία τους δεν ισχύει και πως το ξανασκέφτεται (λέγεται από την ίδια πλευρά, πως δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις από συγκεκριμένα μέλη της κυβέρνησης). Και πως είτε θα δει την περίπτωση του Πιεμπονγκσάντ κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει, είτε θα πορευτεί μόνος του, απ’ τη στιγμή που… σώθηκε η ομάδα. Ετσι δεν προχώρησε η δεύτερη πρόταση Γιαννακόπουλου την ύστατη στιγμή, με τον Αλαφούζο να δίνει… προβάδισμα απ’ το Σάββατο στην πρόταση της "Pan Asia"…

Ακούστε πως μετέδωσε το σχετικό ρεπορτάζ ο Κώστας Γκόντζος στον "Sport 24 Radio 103,3":

News 24/7

24MEDIA NETWORK