Το ολλανδικό "ασούμε" που χρησιμοποιούν Φαν Χάαλ και Τεν Χαχ

Θέμα έχει γίνει η κατάληξη που χρησιμοποιούν στις δηλώσεις τους οι Φαν Χάαλ - Τεν Χαχ και μοιάζει με το δικό μας "ασούμε".

Manchester United Manager Erik ten Hag during the Premier League soccer match between Fulham and Manchester United at Craven Cottage in London, England, Sunday November 13th, 2022. (AP Photo/Leila Coker)
Ο Έρικ Τεν Χαχ (AP PHOTO/LEILA COKER)

Το "ασούμε" έχει γίνει must στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά γνωρίζατε ότι κάτι ανάλογο υπάρχει στα ολλανδικά και συνήθως χρησιμοποιούν στις δηλώσεις τους οι Λουίς Φαν Χάαλ και Έρικ Τεν Χαχ, κυρίως όταν μιλούν στα αγγλικά.

Οι Ολλανδοί, λοιπόν, μιλώντας καταλήγουν πάντα στο "he" μ' ένα τόνο από το "e" στην ολλανδική γραφή. Τι σημαίνει αυτό το "he" που παραπέμπει στο θρυλικό "ασούμε"...

Προτού αρχίσουμε, δείτε ένα παράδειγμα από μία συνέντευξη του Τεν Χαχ στους Νέβιλ - Κάραγκερ στο Sky Sports. Ο κόουτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο λέει με το "καλημέρα σας".

Η κατάληξη "he" των Ολλανδών, μπορεί να μεταφραστεί πολλαπλά. Όπως για παράδειγμα "ξέρεις" ή όταν θέλεις κάποιος να επαναλάβει την πρότασή οι Ολλανδοί ρωτούν "he?".

Στο παραπάνω βίντεο μετά από μία ερώτηση του πρώην ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, ο Τεν Χαχ στο 05:45 απαντάει χρησιμοποιώντας πολλές φορές στην κατάληξη των σκέψεών το "he". Οπότε εάν θέλετε να κάνετε πιο ευρωπαϊκό το "ασούμε", χρησιμοποιούμε ελεύθερα το ολλανδικό "he"...

Διαβάστε περισσότερα

Άρσεναλ, μουντιαλικό πλήγμα για Αρτέτα

Μουντιάλ 2022: Επικό! Βίντεο δείχνει τη μαγεία του Μέσι και δεν καταλαβαίνεις αν είναι αλήθεια ή playstation

Μουντιάλ 2026: Νέα ανατροπή που εκτοξεύει τον αριθμό των συνολικών ματς σε 104

News 24/7

24MEDIA NETWORK