Το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη της ΑΕΚ για τον Λιβάγια είναι ύποπτο

Μπαίνοντας σε εβδομάδα τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, η ΑΕΚ θα ήθελε να έχει λύσει το θέμα του Μάρκο Λιβάγια. Ωστόσο, όλα όσα διοχετεύονται στον τουρκικό Τύπο κι η απόσταση που διατηρούν σε αυτήν τη φάση οι εκπρόσωποί του προκαλούν ανησυχία και δημιουργούν υποψίες.

Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ μαζί με τον Νέλσον Ολιβέιρα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κράιοβα για τον 1ο αγώνα του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League 2019-2020 στην Κράιοβα, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019
Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ μαζί με τον Νέλσον Ολιβέιρα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κράιοβα για τον 1ο αγώνα του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League 2019-2020 στην Κράιοβα, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 EUROKINISSI SPORTS

Τα διαδοχικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στην Τουρκία, τα οποία αναφέρονται στο στενό πρέσινγκ που ασκεί η Φενέρμπαχτσε στον Μάρκο Λιβάγια, σίγουρα δεν παραπέμπουν σε αποκυήματα φαντασίας. Πίσω από αυτήν την ιστορία, υπάρχει κάτι το οποίο είναι επιμελώς κρυμμένο και τοποθετεί εμπόδια τα οποία κρατούν σε απόσταση την ΑΕΚ και τον Κροάτη ποδοσφαιριστή.

Γράφτηκε και χθες και σήμερα στον Τύπο της γείτονος χώρας ότι η εν λόγω ομάδα έχει προσεγγίσει την πλευρά του 27χρονου διεθνή επιθετικού και υπόσχεται πολύ μεγαλύτερες αποδοχές από αυτές που του προσφέρει η ΑΕΚ για να επεκτείνει μαζί της το συμβόλαιό του. Σύμφωνα λοιπόν με τα διαδοχικά δημοσιεύματα, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης δεσμεύεται ότι θα δώσει στον ποδοσφαιριστή συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 2.000.000 ευρώ, το οποίο θα έχει διάρκεια 3 ετών.

Υπολογίζοντας το ποσό σε βάθος 3ετίας, μιλάμε για 6.000.000 ευρώ, δηλαδή τα διπλάσια χρήματα από αυτά που (του) έχει προσφέρει η ΑΕΚ για το ίδιο διάστημα. Το θέμα βέβαια είναι ότι ο Λιβάγια δεν είναι ελεύθερος, ενώ από τη Φενέρμπαχτσε δεν έχει γίνει προς την ΑΕΚ η παραμικρή επίσημη (ή έστω και ανεπίσημη κρούση) για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Επίσης, πρέπει να συνομολογηθεί ότι ο εκπρόσωπος του Λιβάγια, ο Ιταλός ατζέντης Βιντσέντζο Καβαλιέρε, δεν έκανε την παραμικρή νύξη για τη συγκεκριμένη ομάδα στον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς, στο πρόσφατο ραντεβού που είχαν με αντικείμενο συζήτησης την επέκταση συμβολαίου του Λιβάγια με την Ένωση.

Αυτό που ο Καβαλιέρε μετέφερε ήταν ότι διάφορες ομάδες από την Τουρκία έχουν δείξει φιλολογικό ενδιαφέρον, όμως επί της ουσίας ο ίδιος δεν παρουσίασε τίποτα το χειροπιαστό στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Είναι δεδομένο ότι είτε οι Τούρκοι παίζουν ένα παιχνίδι με τον ποδοσφαιριστή, προσπαθώντας να τον δελεάσουν με περισσότερα χρήματα, είτε όλα αυτά τα δημοσιεύματα αποτελούν κόλπο από την πλευρά των ατζέντηδων που τον εκπροσωπούν, προκειμένου να παρουσιάσουν δήθεν ενδιαφερόμενες ομάδες οι οποίες είναι έτοιμες να 'χρυσοπληρώνουν' τον Λιβάγια, μήπως και με αυτόν τον τρόπο πειστεί η ΑΕΚ να δώσει ακόμα περισσότερα χρήματα στον πελάτη τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο Μελισσανίδης 'αγριεύει'

Όταν σε τέτοιες υποθέσεις καταγράφονται καθυστερήσεις, τότε πολλά σενάρια εξυφαίνονται. Ακόμα κι αυτό, σύμφωνα με το οποίο οι άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες παραμονεύουν και καραδοκούν, κάτι το οποίο είχε υπαινιχθεί μερίδα του Τύπου για τον Κώστα Γαλανόπουλο και τον Ολυμπιακό, δίχως ωστόσο να υπάρχει κάτι βάσιμο. Στην ΑΕΚ αυτό το έργο το έχουν ξαναδεί με την περίπτωση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, όμως και τότε η στάση της ΠΑΕ ήταν συγκεκριμένη και απόλυτη: "Δεν παρεκκλίνουμε της οικονομικής στρατηγικής μας και των συμφωνιών που υπάρχουν, για κανέναν ποδοσφαιριστή στον κόσμο".

Το μήνυμα του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ, Δημήτρη Μελισσανίδη, προς τους ανθρώπους που χειρίζονται αυτές τις υποθέσεις κι εν προκειμένω τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας είναι η άρνηση απέναντι σε οποιονδήποτε τύπο πλειστηριασμού. Από όσα έχει διδάξει η έως σήμερα στάση της ομάδας σε ανάλογες περιπτώσεις, είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις όχι όμως σε (τρόπον τινά) οικονομικούς εκβιασμούς, ειδικότερα όταν τεχνηέντως χρησιμοποιούνται τακτικές πίεσης με αληθινές ή φανταστικές προτάσεις από άλλες ομάδες προς το πρόσωπο για το οποίο γίνεται όλος αυτός ο σαματάς, δηλαδή στην περίπτωσή μας τον Κροάτη επιθετικό.

Από τη στιγμή που οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή δεν έχουν μπει ακόμα σε ένα τέτοιο παιχνίδι και όλα αυτά που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά παραμένουν σενάρια και υποθέσεις, η ΑΕΚ τηρεί στάση αναμονής. Αν ωστόσο διαπιστωθεί (υπάρχει μεγάλη υποψία γι' αυτό) ότι κάτι άλλο υπάρχει πίσω από αυτήν την περιρρέουσα φημολογία και ότι όλα αυτά που επιμελώς διοχετεύονται προς τον Τύπο είναι όντως μέρος ενός κόλπου για να πιεστεί η ΑΕΚ και να ανέβει σε ύψη που δεν σκοπεύει να φτάσει για να ικανοποιήσει οικονομικά τον Λιβάγια, τότε θα αποχωρήσει από το τραπέζι της συζήτησης και θα ενεργοποιήσει το plan b, που συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργεί μία απόσταση μεταξύ του κλαμπ και του ποδοσφαιριστή που δεν γεφυρώνεται εύκολα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK