Το παρασκήνιο της αινιγματικής ανακοίνωσης της Ξάνθης

Ποια ήταν η πρόταση της ακριτικής ομάδας και για ποιο λόγο αποφάσισε να την αποσύρει την Παρασκευή με την... αινιγματική της ανακοίνωση; Διαβάστε το παρασκήνιο.

Το παρασκήνιο της αινιγματικής ανακοίνωσης της Ξάνθης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΠΑΕ Ξάνθη με ανακοίνωσή που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ενημέρωσε για την απόφασή της να αποσύρει την πρόταση που είχε καταθέσει στο ΔΣ της Super League στις 31 Αυγούστου, στο περιθώριο της εκλογής νέου προέδρου για τη Λίγκα.

Ποια ήταν όμως η πρόταση της ακριτικής ομάδας και για ποιο λόγο αποφάσισε να την αποσύρει την Παρασκευή;

Συγκεκριμένα, οι ακρίτες είχαν προτείνει στο τελευταίο ΔΣ την ανάθεση του μάνατζμεντ της Λίγκας σε πολυεθνική εταιρία, με τη οποία έχει ούτως ή άλλως συνεργασία η διοργανώτρια αρχή.

Με τα οικονομικά και την οργάνωση να βρίσκονται σε φάση αναδιάρθρωσης, οι άνθρωποι της Ξάνθης εκτιμούσαν ότι η εν λόγω εταιρία που είχε γνώση του αντικειμένου, αλλά και της κατάστασης, θα μπορούσε να τρέξει γρηγορότερα από κάθε άλλον εμπορικές συμφωνίες που θα έφερναν την απαραίτητη "ανάσα" ρευστότητας στα ταμεία του οργανισμού. Αυτός ήταν και ο λόγος που πρότεινε στα μέλη του ΔΣ να τεθεί σε εφαρμογή αυτή η πρόταση.

Στην πλειοψηφία τους οι ομάδες δεν έφεραν ενστάσεις και είδαν καλοπροαίρετα την πρωτοβουλία της ομάδας της Θράκης. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τον Αλέξη Κούγια και την ΠΑΕ ΑΕΛ. Ο γνωστός ποινικολόγος ήταν κάθετα αντίθετος και φρόντισε να το καταστήσει σαφές και στις υπόλοιπες ομάδες, βάζοντας έτσι εμπόδια στην υλοποίηση της πρότασης της Ξάνθης.

Δύο ημέρες αργότερα κι αφού η εν λόγω πρόταση "ναυάγησε", ήρθε και η ανακοίνωση από πλευράς της ακριτικής ομάδας: "Επειδή μετά από έρευνες που έγιναν σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, η Ξάνθη είναι τελικά "διαπλεκόμενη" με πολυεθνικές εταιρείες, αποσύρει την πρόταση που έκανε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, ώστε η γενική διεύθυνση αυτής να ανατεθεί για χίλιους λόγους σε πολυεθνική εταιρεία. Εκ των προτέρων ή εκ των υστέρων, όπως θέλει μπορεί να το πάρει κανείς, ζητάμε συγνώμη από τους συνομιλητές μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK