Το παρασκήνιο της παραίτησης Μαρκαριάν

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν θέλει να παραιτηθεί, η ΕΠΟ τον στηρίζει, ο Γκιρτζίκης έρχεται να τον συναντήσει, αλλά με τον Καραγκούνη τι γίνεται;

Το παρασκήνιο της παραίτησης Μαρκαριάν

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά από την γνωστοποίηση -μέσω προσωπικής του δήλωσης- της παραίτησης του Σέρχιο Μαρκαριάν και η ΕΠΟ έσπευσε να στηρίξει τον Ουρουγουανό προπονητή.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος τη δεδομένη χρονική στιγμή είχε ως μέλημά του... τον Αρη και τι ακριβώς θα γίνει με τη Football League της νέας σεζόν, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι ο Μαρκαριάν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Ομοσπονδίας, η οποία θα συναντηθεί το συντομότερο (πιθανότατα την Τετάρτη) μαζί του για να τον μεταπείσει και να τον κρατήσει στον πάγκο.

Με τον Καραγκούνη τι γίνεται;

Η ΕΠΟ έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά στην παραίτηση του Μαρκαριάν, ωστόσο σχετικά με τον Γιώργο Καραγκούνη... ουδεμία απάντηση. Προφανώς στην Ομοσπονδία δείχνουν να αλλάζουν στάση για τον "Κάρα" και εκεί που ουσιαστικά του είχαν δώσει τα "κλειδιά" για να αλλάξει την ομάδα και να την φέρει ξανά στο δρόμο των επιτυχιών, τώρα χάνουν την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Όπως είχαμε αποκαλύψει σε σχετικό ρεπορτάζ, ο Καραγκούνης ετοιμάζεται για σαρωτικές αλλαγές στην Εθνική Ελλάδας. Η λαίλαπα των τελευταίων 11 μηνών που σάρωσε ό,τι με κόπο είχε χτιστεί τα προηγούμενα 12 χρόνια είχε ενοχλήσει εντόνως τον "τυπάρα" που ήθελε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα! Ο Καραγκούνης είχε βάλει ως πρώτο στόχο να ξανακάνει την Εθνική, ομάδα. Οικογένεια, με στεγανά που θα έβγαζε υγεία. Προφανώς και έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάντια των τελευταίων μηνών, προφανώς και δεν κατάφερε -όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του- να αλλάξει την κατάσταση.

Η ήττα από τα Ν.Φαρόε ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τότε ήταν η πρώτη φορά, αν θυμάστε, που ο Σέρχιο Μαρκαριάν είχε αναφερθεί στο μέλλον του και τα είχε αφήσει όλα ανοιχτά. Ο Ουρουγουανός -με δεδομένα λάθη στα λίγα ματς που έκατσε στον πάγκο- έβλεπε ότι το πρόβλημα ήταν μεγάλο και ήθελε τις εγγυήσεις για να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία και να εργαστεί για το καλό της ελληνικής ομάδας.

Κάτι είδε ή έβλεπε ο Μαρκαριάν που τον έκαναν να λάβει την απόφαση και να παραιτηθεί από την Εθνική ομάδα (λίγες, μάλιστα, μέρες πριν το προγραμματισμένο ταξίδι, μαζί με Γκιρτζίκη και Καραγκούνη, για την κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018). Προφανώς ο Μαρκαριάν είδε ότι η ΕΠΟ δεν δείχνει να ακολουθεί τα "θέλω" του ίδιου και του Καραγκούνη ή ότι η ΕΠΟ έδειχνε εμμέσως πλην σαφώς την πόρτα της εξόδου στον "Κάρα".

Θέλουν να τον... παραιτήσουν;

Ο Μαρκαριάν έκανε... την έκπληξη. Πρόλαβε την ΕΠΟ και έφυγε πρώτος. Ο Γκιρτζίκης έσπευσε να τον στηρίξει, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Καραγκούνη. Και από τη στιγμή που η Ομοσπονδία σιωπά για τον "τυπάρα", όλα είναι ανοιχτά. Θα συνεχίσει ο Καραγκούνης στην Εθνική ομάδα; Θα κάνει πράξη το πλάνο του για σαρωτικές αλλαγές; Θα προχωρήσει η επικείμενη συνεργασία με τον Νίκο Νταμπίζα, σε ρόλο νέου Φύσσα;

Πολλά ερωτήματα, καμία απάντηση. Τούτη τη στιγμή ο Μαρκαριάν δεν δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η ΕΠΟ θέλει να τον κρατήσει, ο Καραγκούνης είναι έξυπνος και ξέρει ότι πολλοί θέλουν να... τον παραιτήσουν και στο βάθος υπάρχει ένα ματς με τη Φινλανδία (04/09) στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στο οποίο δεν ξέρουμε με ποιον θα πάμε στον πάγκο. Δεν γνωρίζουμε αν ευσταθούν τα σενάρια περί προσωρινής λύσης με Κωστένογλου, αλλά και μόνο η σκέψη δείχνει για ακόμα μία φορά τον ερασιτεχνισμό της Ομοσπονδίας...

Διαβάστε ακόμα:

Παραιτήθηκε ο Μαρκαριάν, τον στηρίζει η ΕΠΟ

Φάκελος Εθνική ομάδα: Η αλήθεια

Ο Καραγκούνης ετοιμάζει τη ρήξη

Πτώση 19 θέσεων για την Εθνική

News 24/7

24MEDIA NETWORK