"Το... πέφτουν κορμιά, δεν είναι μεταφορικό"

Η "φράση πέφτουν κορμιά" μπορεί και να είναι από τις πιο τυποποιημένες που υπάρχουν για να περιγράψουν το πάθος, τη θέληση και την ορμή σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι όμως απολύτως αντιπροσωπευτική για να αποτυπώσει με μεγάλη ακρίβεια τις εικόνες στις προπονήσεις της Εθνικής όσο πλησιάζουμε προς την μεγάλη πρεμιέρα.

"Το... πέφτουν κορμιά, δεν είναι μεταφορικό"
INTIME SPORTS

Πάθος για γκολ, νίκη, δυνατά μαρκαρίσματα, τάκλιν, σουτ με τη μέγιστη δύναμη, εντυπωσιακές αποκρούσεις από τους γκολκίπερ, ατομικές ενέργειες βγαλμένες από τις καλύτερες εμπνεύσεις, αυτοθυσία για να κερδιθεί μια μπάλα. Όλα αυτά συνθέτουν όσα βλέπει ο Σάντος από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές εδώ στο Αρακαζού.

Η προπόνηση της Δευτέρα ήταν ανοιχτή στο κοινό. Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές είναι συγκρατημένοι. Το μάτι του κοινού θέλει να δει θέαμα, οπότε αυτές οι προπονήσεις έχουν λίγο και το νόημα της ικανοποίησης των θεατών. Στις κλειστές προπονήσεις, όμως αρχίζει η πραγματική μάχη. Αυτή για μια θέση στην ενδεκάδα.

Την Τρίτη οι πόρτες έκλεισαν. Έμειναν μόνο οι ποδοσφαιριστές και ο Σάντος. Μεταξύ τους. Και οι 23 έπαιζαν λες και ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας του Μουντιάλ. Οι κίτρινοι έβλεπαν τους μπλε ως Κολομβία και οι μπλε τους κίτρινους σαν Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού μαζί.

Τα μαρκαρίσματα και το πάθος θύμιζαν επίσημο αγώνα. Ούτε καν φιλικό που θες να αποδείξεις πράγματα στον προπονητή σου. Και ο Σάντος είδε όλα όσα ήθελε, ίσως και παραπάνω από αυτά.

Είναι από τις σπάνιες φορές που ο Πορτογάλος θα «αδικήσει» κάποιους. Πρέπει να παίξουν ένδεκα και αυτή την ώρα η Εθνική έχει πολλούς παραπάνω που αξίζουν μια θέση στο βασικό σχήμα.

Στο φινάλε της προπόνησης ο Σάντος έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο «δαιμονισμένος» Φετφατζίδης, ο γεμάτος αυτοπεποίθηση Κονέ, ο «σίγουρος» Καρνέζης, ο «θεαματικός» Καπίνο, ο ανυπόμονος Καραγκούνης, ο κεφάτος «Σαμ», είναι έξι μόνο από τους 23 λόγους που ο Σάντος χαμογελά.

Ειδικά ο πρώτος (Φετφατζίδης) είναι σε τέτοια κατάσταση που αναγκάζει τον Σάντος να του αφιερώσει και μερικά ιδιαίτερα για όσα θέλει από αυτόν μέσα στο παιχνίδι. Αυτό συνέβη και μετά την προπόνηση της Τρίτης (10/06), όταν ο Πορτογάλος είχε τετ α τετ με τον «Φέτφα» στο οποίο του επισήμανε τα στοιχεία που πιστεύει ότι θα τον… απογειώσουν ακόμη περισσότερο ως ποδοσφαιριστή.

Διαβάστε ακόμη:

Σε φουλ ρυθμούς ο Ταχτσίδης, υπό καταρρακτώδη βροχή η προπόνηση

News 24/7

24MEDIA NETWORK