Το περιβραχιόνιο του Ρονάλντο σώζει τη ζωή του 6 μηνών Γκαβρίλ

Ένας εργαζόμενος στο 'Rajko Mitic' περισυνέλεξε το περιβραχιόνιο που πέταξε ο έξαλλος Ρονάλντο, φεύγοντας από την αναμέτρηση με τη Σερβία πριν αυτή ολοκληρωθεί. Το κανονικό γκολ του Πορτογάλου, που δεν μέτρησε ποτέ, ίσως αποδειχθεί το πιο πολύτιμο της ζωής του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχωρεί από το 'Rajko Mitic' πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση Σερβία - Πορτογαλία 2-2 για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο Πορτογάλος σταρ ήταν έξαλλος για το γκολ που πέτυχε αλλά ποτέ δεν μέτρησε στις καθυστερήσεις του αγώνα | 27/03/2021 - ⓒ 2021 Darko Vojinovic/Associated Press
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχωρεί από το 'Rajko Mitic' πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση Σερβία - Πορτογαλία 2-2 για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο Πορτογάλος σταρ ήταν έξαλλος για το γκολ που πέτυχε αλλά ποτέ δεν μέτρησε στις καθυστερήσεις του αγώνα | 27/03/2021 Ⓒ 2021 DARKO VOJINOVIC/ASSOCIATED PRESS

Δευτερόλεπτα προτού ολοκληρωθεί η αναμέτρηση Σερβία - Πορτογαλία, στη φάση των ομίλων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο εκνευρισμένος. Διαιτητής και βοηθός δεν είδαν ποτέ ότι στο πλασέ του Πορτογάλου σταρ η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή (δεν υπάρχει VAR, ούτε goal line technology), γκολ που εφόσον μετρούσε θα χάριζε στους Ίβηρες τη νίκη. Δεν συνέβη και το ματς στο Βελιγράδι έμεινε στο 2-2.

Ο Ρονάλντο αδυνατούσε να πιστέψει την εξέλιξη και πριν καν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης, έφυγε για τα αποδυτήρια, πετώντας στο χορτάρι οργισμένος το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μια κίνηση που μπορεί να σώσει τη ζωή του Γκάβριλ Τζούρτζεβιτς. Ο μικρούλης Σέρβος διανύει τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του, μια ζωή που έχει ήδη προλάβει να του δείξει το σκληρό πρόσωπό της. O Γκαβρίλ, από την πόλη Κραγκούγεβατς, πάσχει από μυϊκή ατροφία της σπονδυλικής στήλης. Και η ανθρωπιστική οργάνωση 'Together for Life' (Μαζί για την Ζωή) ελπίζει πως θα καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για την αναγκαία θεραπεία του.

Πώς σχετίζεται αυτό με όσα συνέβησαν στο 'Rajko Mitic' το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (27/3); Όταν το ματς ολοκληρώθηκε, ένας εργαζόμενος του σταδίου περισυνέλεξε το περιβραχιόνιο που πέταξε στον αγωνιστικό χώρο ο Ρονάλντο. Και αποφάσισε να το δωρίσει στην ανθρωπιστική οργάνωση, που με τη σειρά της το έβγαλε σε δημοπρασία, η οποία θα λάβει μέρος για τρεις μέρες. Ο μεγαλύτερος πλειοδότης θα αποκτήσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής Πορτογαλίας και η εκστρατεία του 'Together for Life' για τον μικρό Γκαβρίλ αναμένεται να λάβει ένα αξιοσέβαστο ποσό, στην προσπάθεια να συγκεντρωθoύν τα αναγκαία χρήματα της θεραπείας.

Η ευφυΐα και η ικανότητα του Ρονάλντο στην φάση της εκτέλεσης, η υπερπροσπάθεια του Μίτροβιτς να προλάβει την μπάλα, η απουσία τεχνολογίας από το γήπεδο, η αβλεψία του διαιτητή Μάκελι, αλλά και του επόπτη, η οργή που πλημμύρισε τον Πορτογάλο σταρ και τον ώθησε σε μια πράξη που ενδέχεται να του επιφέρει και τιμωρία από την UEFA, ίσως όλα τελικά να έγιναν για καλό.

Με τη βοήθεια του αφανή ήρωα της ιστορίας, που δεν είναι άλλος από τον εργαζόμενο του σταδίου που βρήκε και παρέδωσε το περιβραχιόνιο για να δημοπρατηθεί, η τυχή και η ζωή μπορεί να χαμογελάσουν στον μόλις έξι μηνών Γκαβρίλ Τζούρτζεβιτς. Κι αν όλα συνέβησαν για να σωθεί η ζωή ενός βρέφους, τότε ο Ρονάλντο -πατέρας τεσσάρων παιδιών- θα νιώθει κάτι παραπάνω από ευτυχής για το γκολ που δεν μέτρησε ποτέ. Ίσως να αποδειχθεί και το καλύτερο της ζωής του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK