Το πιο αμφιλεγόμενο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σε 10 ερωτήσεις που θα τρομάξεις ν' απαντήσεις

Από το 'είναι στημένο; ναι' μεσολάβησαν 30 και πλέον χρόνια. Η τελευταία εφετινή μάχη των δύο 'αιωνίων' για το πρωτάθλημα γίνεται η αφορμή να ακονίσουμε τη μνήμη σας σ' ένα κουίζ με σταδιακή διακύμανση στο βαθμό δυσκολίας.

Δημήτρης Σαραβάκος και Κυριάκος Καραταΐδης σ' ένα γεμάτο 80s διάθεση στιγμιότυπο
Δημήτρης Σαραβάκος και Κυριάκος Καραταΐδης σ' ένα γεμάτο 80s διάθεση στιγμιότυπο EUROKINISSI

Έχουμε και λέμε για το παιχνίδι της 25ης του Φλεβάρη του 1990 στο τσιμεντένιο Καραϊσκάκη, Κυριακή της Αποκριάς ήταν κατά περίεργη σύμπτωση εξαιτίας των συνειρμών που γεννήθηκαν, ένα παιχνίδι που έχει σημαδέψει την ιστορία των μονομαχιών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

✔ Ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ποδοσφαιρική Ελλάδα, αυτή που ορίζεται από την θεσμοθέτηση του επαγγελματικού πλαισίου ως και τις ημέρες μας, έχουν επιτευχθεί τόσα πολλά γκολ. Επτά στο σύνολο (3-4).

✔ Το ένα εξ αυτών μάλιστα, αφού πρώτα η μπάλα εξοστρακίστηκε σε πέτρα που είχαν ρίξει οι εξαγριωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο.

✔ Επρόκειτο για την πρώτη, δραματική μάλλον, επαφή του Κριστόφ Βαζέχα με την ατμόσφαιρα της πιο παραδοσιακής κόντρας που έχει 'γεννήσει' ο ελληνικός αθλητισμός. Ο Πολωνός φορ βρισκόταν λιγότερους από τέσσερις μήνες στην Αθήνα και η μύησή του σε άγριες συνθήκες ήταν πολύ απότομη.

✔ Ο Στράτος Αποστολάκης ανήκε ακόμη στους 'ερυθρόλευκους', φορώντας για την περίσταση το περιβραχιόνιο του αρχηγού, και φυσικά ο Αντώνης Νικοπολίδης στους 'πράσινους'.

✔ Είχε χτυπηθεί δις ο επόπτης Καμινάρης, όπως κι ένας καμεραμάν της ΕΡΤ από τον ίδιο τον Αργύρη Σαλιαρέλη, ενώ η σύρραξη τόσο στον αγωνιστικό χώρο (μεταξύ παρατρεχάμενων που αλώνιζαν στα πέριξ και στο χορτάρι) όσο και στην κερκίδα οδήγησε στην προσωρινή διακοπή του αγώνα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μισής ώρας.

Καταλαβαίνετε πως εκτυλίχθηκαν απείρου κάλλους σκηνές και κατεγράφησαν ανεκδιήγητες εικόνες, τις οποίες ζωντανεύουμε ξανά μέσα από ένα κουίζ 10 ερωτήσεων. Το απόλυτο στις σωστές απαντήσεις θα είναι, στα μάτια μας, κατόρθωμα ισάξιο της κολοσσιαίας διάστασης που έχει λάβει αυτό το παιχνίδι.

Όταν ολοκληρωθεί η δοκιμασία, πατήστε play και χαρίστε στον εαυτό σας 20 λεπτά αυθεντικού ποδοσφαιρικού σουρεαλισμού. Χωρίς καμία ντροπή.


News 24/7

24MEDIA NETWORK