Το πιο επεισοδιακό φιλικό του καλοκαιριού είχε 'ήρωα' τον υιό Ιορντανέσκου

Ο γιος του Άνχελ Ιορντανέσκου πήρε την ομάδα του και έφυγε από το γήπεδο σε παιχνίδι προετοιμασίας που δεν τελείωσε ποτέ, την ώρα που ο Λι Μπόγερ προσπαθούσε να κατευνάσει τα πάθη. Πάει, 'χάλασε' ο κόσμος...

Το φιλικό μεταξύ της Τσάρλτον και της Γκαζ Μέταν άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις υπό το βλέμμα των διαιτητών
Το φιλικό μεταξύ της Τσάρλτον και της Γκαζ Μέταν άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις υπό το βλέμμα των διαιτητών CAFC.CO.UK

Σε κάθε άλλη περίπτωση το φιλικό της αγγλικής Τσάρλτον με τη ρουμάνικη Γκαζ Μέταν, επί ισπανικού εδάφους, δεν θα ενδιέφερε τον οποιοδήποτε - πέρα ενδεχομένως από τους φανς των δύο ομάδων. Σε κάθε άλλη περίπτωση το αποτέλεσμα του αγώνα θα ήταν μια λιτή αναφορά στα αγγλικά μέσα ενημέρωσης. Σε κάθε άλλη περίπτωση, πλην αυτής που οδήγησε στη διακοπή της αναμέτρησης στο 49'.

Επρόκειτο για ένα ματς που είχε συμφωνηθεί να διαρκέσει 70 λεπτά. Δεν τέλειωσε ποτέ, αφού η αποστολή της Γκαζ Μέταν (7η πέρυσι στο πρωτάθλημα μετά τη διαδικασία των πλέι άουτ) αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο εκφράζοντας τις ενστάσεις για τις πρακτικές του διαιτητή Ραούλ Ματέο.

Από την ιστοσελίδα της Τσάρλτον, διότι σε αυτήν της Γκαζ δεν κυκλοφορεί η παραμικρή αναφορά - σαν να μην συνέβη ποτέ, μάθαμε πως με το σκορ στο 1-0 και την αγγλική ομάδα να έχει κερδίσει πέναλτι στο δεύτερο μισό, δύο Ρουμάνοι ποδοσφαιριστές, ο αρχηγός-αμυντικός Κονσταντίν και ο μπακ Κρέτσου, επιτέθηκαν -όχι μόνο φραστικά- στον ρέφερι με συνέπεια ν' αποβληθούν ταυτόχρονα για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Τα στελέχη της Γκαζ Μέταν ζήτησαν την αντικατάσταση των δύο 'κοκκινισμένων' προκειμένου το φιλικό να συνεχιστεί επί ίσοις όροις. Καλή τη πίστει από την Τσάρλτον αποδέχθηκαν το αίτημα, παρόλα αυτά ο ρέφερι ούτε καν το συζήτησε κρίνοντας πως έπρεπε να τηρήσει το δίκαιο, αφού είχε απειληθεί. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της αναταραχής στο χορτάρι ήταν ο Έντουαρντ Ιορντανέσκου, ο μεγαλύτερος γιος του Άνχελ και προπονητής της Γκαζ, να δώσει εντολή για μαζική αποχώρηση. Μια ενέργεια που προκάλεσε την οριστική διακοπή του φιλικού.

Πιθανόν οι Ρουμάνοι τέσταραν το σύστημα διαφυγής που θα θέσουν σε εφαρμογή, σε περίπτωση που αισθανθούν ότι αδικηθούν σε κάποιο παιχνίδι του πρωταθλήματος που γι' αυτούς αρχίζει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Το τρελό της υπόθεσης είναι πως ρόλο ειρηνοποιού ανέλαβε ο Λι Μπόγερ, νυν προπονητής της Τσάρλτον, την οποία πέρυσι επανέφερε στην Championship μέσα από τη διαδικασία των playoffs. Ξέρεις ποιος είναι ο Λι Μπόγερ.

Αν όχι, πάρε μια ιδέα.

"Είναι απογοητευτικό και ποτέ όμορφο να βλέπεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο", έλεγε ο 42χρονος σήμερα Άγγλος προπονητής και διεθνής (για 1 φορά από τον Έρικσον) παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Τσάρλτον, Λιντς, Γουέστ Χαμ, Νιούκαστλ, Μπέρμιγχαμ και Ίπσουιτς. Άλλαξε.

Διότι το 2000 ήταν που μαζί με τον τότε συμπαίκτη του Τζόναθαν Γουντγκέιτ είχαν κατηγορηθεί ότι σε νυχτερινό κέντρο του Λονδίνου ξυλοκόπησαν έναν Ασιάτη φοιτητή προκαλώντας του από τα βίαια χτυπήματα σωματικές βλάβες σε πρόσωπο και σώμα. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο και ο Μπόγερ έφτασε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον καταγγέλλοντα προκειμένου ν' αποφύγει ενδεχόμενες συνέπειες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK