Το σατανικό σχέδιο πίσω από την πιθανή πρόσληψη του Τζέραρντ στην Έβερτον

Υπάρχουν οπαδοί της Λίβερπουλ που, αφότου έγινε γνωστό, προσεύχονται για την πρόσληψη του Στίβεν Τζέραρντ από την Έβερτον, έχοντας βεβαίως κάτι άλλο στο πίσω μέρος του μυαλού τους - όχι την ευημερία των συντοπιτών τους.

Ο Στίβεν Τζέραρντ εμφανίζεται ως υποψήφιος για τον πάγκο της Έβερτον. Ωσπού μπορεί να φτάσει όλο αυτό το αστείο;
Ο Στίβεν Τζέραρντ AP PHOTO/LUIS VIEIRA

Φεύγοντας από την Έβερτον για τη δεύτερη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, την ομάδα "που είναι πάντα στην καρδιά μου" όπως ομολόγησε, άρα δεν του ήταν δυνατόν ν' αρνηθεί την πρόταση συνεργασίας παρόλο που ετησίως θα αμείβεται με 2 εκατ. λιγότερα και εκ των πραγμάτων δεν ήταν η πρώτη επιλογή του προέδρου Πέρεθ, ο Κάρλο Αντσελότι άφησε ένα κενό. Το πιο μεγάλο σ' έναν αθλητικό οργανισμό και δυσαναπλήρωτο. Ένα κενό που όσος χρόνος χάνεται έως ότου καλυφθεί τόσο πίσω μένει και επηρεάζεται ο αγωνιστικός σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν.

Ως 'κρύο ντους' στις φιλοδοξίες του Ιρανού ιδιοκτήτη των 'ζαχαρωτών', Φαράντ Μοσίρι, παρομοίασε την αιφνιδιαστική τροπή των πραγμάτων το BBC Sport. Άρον-άρον και χωρίς προεργασία επί του ζητήματος που προέκυψε απρόοπτα, με δεδομένο ότι ο Ιταλός προπονητής είχε ένα εξαιρετικά συμφέρον για τον ίδιο συμβόλαιο σε ισχύ, οι επιτελείς του αγγλικού κλαμπ άρχισαν τις συσκέψεις για τον διάδοχο της θέσης. Το 'γράψε-σβήσε' που ακολούθησε άφησε στο τέλος μερικά πολύ γνωστά ονόματα. Του Ράφα Μπενίτεθ επί παραδείγματι, που από τον Γενάρη είναι χωρίς δουλειά και αν μη τι άλλο γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες της Premier League. Ή του νυν ομοσπονδιακού προπονητή του Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνες, που κρατούσε τον ίδιο ρόλο επί μία τριετία (Μάης 2013-Μάης 2016), ασχέτως του αν απολύθηκε κακήν κακώς.

Επιπλέον ονόματα που διέρρευσαν, τεχνηέντως ή μη, ήταν επίσης του Ντέιβιντ Μόις για μια ιστορική επιστροφή ύστερα από 8 χρόνια, του Πορτογάλου Πάουλο Φονσέκα που δεν έκανε την υπέρβαση με τη Ρόμα ή του συμπατριώτη του Νούνο Εσπίριτο μετά τη θητεία του στη Γουλβς, και του Ολλανδού Έρικ Τεν Χαχ παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Άγιαξ ως το καλοκαίρι του 2023. Αλλά κυρίως και πάνω απ' οποιουδήποτε άλλου αυτό του Στίβεν Τζέραρντ! Που ναι μεν εργάζεται για τη Ρέιντζερς της Γλασκώβης, απολαμβάνοντας μέχρι τελευταία δαγκωνιά τους ζουμερούς καρπούς της τριετούς δουλειάς του στο 'Άιμπροξ' (πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια, εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League), αλλά δεν παύει να κουβαλά πίσω του τα 17 πιο σημαδιακά χρόνια της ζωής του ως ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, τα περισσότερα εκ των οποίων φέροντας στο μπράτσο το περιβραχιόνιο του αρχηγού!

Ο 41χρονος παλαίμαχος-νυν προπονητής κέρδισε το πρώτο και βασικό στοίχημα της νέας καριέρας του στους πάγκους (εν αντιθέσει φερ' ειπείν με τον Φρανκ Λάμπαρντ στην Τσέλσι), φροντίζοντας να εφαρμόσει όλα όσα είχε στο μυαλό του από τις παραστάσεις που αποκόμισε με τους 'κόκκινους'. Το δίχως άλλο εκμεταλλεύτηκε την αγωνιστική καθίζηση της Σέλτικ, αλλά την ίδια ώρα παρουσίασε στον τρίτο χρόνο του ένα σύνολο που...

  • σε 38 παιχνίδια του σκωτσέζικου πρωταθλήματος πέτυχε 32 νίκες και δεν έχασε από κανέναν, μαζεύοντας 102 πόντους με 92 γκολ υπέρ - 13 κατά,
  • και στην Ευρώπη, αφού πρώτα μπήκε στον όμιλο του Europa League αποκλείοντας σε μονά παιχνίδια τρεις αντιπάλους (μεταξύ των οποίων η Γαλατάσαραϊ), έφτασε στα νοκ άουτ με ρεκόρ 4-2-0 προτού αποκλειστεί στη φάση των 16 από τη Σλάβια Πράγας, μ' έναν απρόσμενο τρόπο σ' ένα περιπετειώδες ζευγάρωμα.

Λογικό οπότε είναι να συγκαταλέγεται σε λίστες ομάδων που αναζητούν νέους προπονητές. Είχε συμβεί ήδη με τη Νιούκαστλ όταν αποχώρησε ο Μπενίτεθ, αλλά τότε αρνήθηκε ευγενικά γιατί είτε δεν ένιωθε έτοιμος είτε δεν είχε ολοκληρώσει το έργο του στη Ρέιντζερς έτσι ώστε να κλείσει απότομα τον κύκλο του. Τούτη τη φορά είναι σαφέστατα πιο 'ώριμος' προπονητικά και αν του γίνει, εν τέλει, η πολυπόθητη πρόταση οι μηχανορράφοι οπαδοί της Λίβερπουλ πολύ θα ήθελαν να την αποδεχθεί. Με μια θεμελιώδη προϋπόθεση-υπόσχεση: ότι θα είναι ο εκτελεστής ενός 'σκοτεινού σχεδίου' αγωνιστικής εξόντωσης του έτερου κλαμπ στο Μερσεϊσάιντ. Ένας πράκτορας που θα εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων του και κατόπιν λειτουργήσει υπονομευτικά.

Η διαρροή, μέσω του αξιόπιστου Athletic, της πληροφορίας ότι το όνομα του Τζέραρντ έχει κυκλωθεί ως εκ των βασικών υποψηφίων στα 'ζαχαρωτά' προκάλεσε έξαρση σχετικών σχολίων στο twitter. Επιλέξαμε ορισμένα για ν' αποτυπώσουν το κλίμα, ήταν εκατοντάδες όσοι σκέφτηκαν με ανάλογο τρόπο.

Σατανάδες που θ' άκουγες και στην TV!

Φυσικά, οι πιθανότητες να επαληθευτεί μια τέτοια συνεργασία φαντάζουν ελάχιστες. Αφενός δεν είναι βέβαιο πως θα κερδίσει την κούρσα των υποψηφιοτήτων και θα του γίνει κρούση. Αφετέρου, αν και δεν γνωρίζουμε τις σκέψεις-προθέσεις του (επαγγελματία προπονητή πλέον) Τζέραρντ, το συναισθηματικό σκέλος ήταν πάντα ένας οδηγός των αποφάσεών του. Πόσο μάλλον σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σε περίπτωση πάντως που συμβεί, θα έχουμε δεδομένα να κάνουμε με την πιο άβολη στιγμή του καλοκαιριού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK