Το πλάνο για τον… turbo Εμποκού

Πως σχεδιάζει ο Παναθηναϊκός να παλέψει για να κρατήσει και τη νέα σεζόν τον Εμποκού στο ρόστερ του – Το ραντεβού με τον ατζέντη του, τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα και το πιθανό… ντόμινο με τη Γρανάδα και τον Γουακάσο. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πως σχεδιάζει ο Παναθηναϊκός να παλέψει για να κρατήσει και τη νέα σεζόν τον Εμποκού στο ρόστερ του – Το ραντεβού με τον ατζέντη του, τα «δύσκολα» οικονομικά δεδομένα και το πιθανό… ντόμινο με τη Γρανάδα και τον Γουακάσο

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν ακόμη μία φορά ένα απ’ τα «κλειδιά» στο αγωνιστικό πλάνο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Κι αν ενήργησε επιπόλαια προ της εστίας τόσο στη φάση του 69’, όπου δεν έκανε ούτε πάσα, ούτε σουτ μπροστά απ’ τον Καπίνο, όσο (λιγότερο) στο 74’, όπου θα μπορούσε να έχει πλασάρε πιο δυνατά και γωνιακά μετά την ασίστ του Κουλιμπαλί.

Ο «Πόλο» Εμποκού ήταν όμως και πάλι «εκεί». Παίζοντας στα… κόκκινα, «σεληνιασμένος» και αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις, διότι τον είχε «σημαδέψει» κι αυτόν το ντέρμπι του α’ γύρου. Ηταν ακόμη ένα «στρατιώτης» του Ουζουνίδη (για τον οποίο στάζει… μέλι ο Κονγκολέζος), μα κι ένα… turbo, που έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού, όπου έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του.

Πώς να μην… τρελαίνονται λοιπόν στο «τριφύλλι», για το πώς θα τον κρατήσουν στο ρόστερ τους (και) την επόμενη χρονιά; Και ειδικά ο Ουζουνίδης που δεν θα ήθελε με τίποτα να «χαλάσει» η «χημεία» που έχει βρει στην επιθετική γραμμή των «πράσινων» με την τετράδα των Εμποκού-Βιγιαφάνιες και Μπεργκ-Κλωναρίδη…

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Μέσα στις επόμενες ημέρες, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σκοπεύουν να περάσουν στο επόμενο… level των συζητήσεων για την προοπτική παραμονής του «Πόλο» στο «τριφύλλι» και στη νέα χρονιά. Εύκολο; Διόλου, μα όλα είναι πάντα θέμα διαπραγμάτευσης και… τάιμινγκ. Ο Εμποκού έχει παραχωρηθεί απ’ την Κιέβο Βερόνα ως δανεικός για 1 χρόνο, με συνολικό κόστος μετακίνησης τις 400.000 ευρώ («πακέτο» το «ενοίκιο» και οι απολαβές του παίκτη, που: α) έριξε πολύ τα χρήματά του για να γίνει το deal του περασμένου καλοκαιριού και β) ένα μέρος των απολαβών του πληρώνεται απ’ την ιταλική ομάδα).

Η οψιόν αγοράς του είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ. Νούμερο που απέχει… έτη φωτός απ’ τις οικονομικές δυνατότητες αυτού του Παναθηναϊκού.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ

Πως μπορεί λοιπόν να έρθει η υπόθεση πολύ πιο κοντά στα «μπορώ» των «πράσινων»; Πρώτον με το να «πάρει» τον παίκτη με το μέρος του. Ο Κονγκολέζος και η οικογένειά του περνούν υπέροχα στην Ελλάδα και το έχει τονίσει κι ο ίδιος επανειλημμένα στις δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα. Με το που τελειώσει λοιπόν το κομμάτι της «αδειοδότησης» (που αποτελεί αυτή τη στιγμή και το Νο1 «βάσανα», όλου του μηχανισμού εντός της «πράσινης» ΠΑΕ), ο Νίκος Λυμπερόπουλος σκοπεύει να καλέσει στην Ελλάδα το μάνατζέρ του, για να μιλήσουν και να προσπαθήσει να φτάσουν σε μια προφορική συμφωνία για παραμονή του παίκτη και την επόμενη σεζόν.

ΤΟ «ΠΑΖΑΡΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΕΒΟ

Στη συνέχεια θα πάρουν σειρά οι διαπραγματεύσεις με την Κιέβο. Το πιο δύσκολο «σκέλος» της… εξίσωσης. Οι Ιταλοί δεν τον υπολογίζουν κι αυτό είναι ξεκάθαρο ωστόσο, απ’ την άλλη θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το «ανέβασμα» της μετοχής του μετά το εξαιρετικό Κύπελλο Εθνών Αφρικής που έκανε με το Κονγκό, αλλά και τις εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό, για να έχουν το μέγιστο δυνατό κέρδος. Ο Εμποκού δεν θέλει ούτε να σκέφτεται την προοπτική της Αραβίας ή της Κίνας. Όχι τώρα, όχι ακόμα… Θέλει όντως να μείνει στους «πράσινους» όπου γνωρίζει πως θα έχει σταθερή θέση βασικού και θα είναι μέλος ενός πρότζεκτ που θα προσπαθήσει να «μεγαλώσει» τον σύλλογο βήμα με το βήμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Εφόσον ο Παναθηναϊκός τα «βρει» με την πλευρά του παίκτη, είναι ξεκάθαρο πως θα ασκηθεί ακόμη πιο έντονη πίεση προς την Κιέβο, για να βρεθεί η «φόρμουλα» και να μείνει ο «Πόλο» και του χρόνου στα μέρη μας. Θα χρειαστούν ωστόσο και περισσότερα χρήματα… Είτε με νέο δανεισμό, αλλά με πολύ πιο «σκληρούς» όρους για το «τριφύλλι» (μεγαλύτερο «ενοίκιο», κάλυψη όλων των απολαβών του απ’ τους «πράσινους»), είτε και με πιθανή «αγορά» ποσοστού των δικαιωμάτων του.

Αν η Γρανάδα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Γουακάσο και μπει στο ταμείο του Παναθηναϊκού το 1,5 εκατ. ευρώ της ρήτρας, τότε οι «πράσινοι» θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν με καλύτερες πιθανότητες το (νέο) deal με την Κιέβο. Αν όχι, τότε θα χρειαστεί οικονομική «υπέρβαση» από τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο. Δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK