Το πλάνο της UEFA για Champions League, Europa League και Euro 2020

Παρά τα προβλήματα που προκύπτουν διαρκώς, ο Αλεξάντερ Τσεφέριν εξήγησε το πλάνο της UEFA για να ολοκληρωθεί η σεζόν, αλλά και τι γίνεται με το Euro 2020. Τα ζητήματα με Παρί Σεν Ζερμέν, Λιόν και 3 πόλεις.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν σε αγώνα του γαλλικού πρωταθλήματος που διακόπηκε
Ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν σε αγώνα του γαλλικού πρωταθλήματος που διακόπηκε AP PHOTO/MICHEL EULER

Πρωταθλήματα όπως της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Σκωτίας και της Κύπρου... σφύριξαν λήξη, ωστόσο η Bundesliga ξανάρχισε και το ίδιο αναμένεται να συμβεί με την συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Με την UEFA να επιθυμεί την ολοκλήρωση της σεζόν ως το τέλος του Αυγούστου. Αυτό τουλάχιστον είναι το πλάνο, σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να στάθηκε αφορμή για το 'λουκέτο' στον αθλητισμό από τα μέσα Μαρτίου, όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου "έχουμε μια ιδέα αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την εκτελεστική επιτροπή της UEFA να επιβεβαιώσει τις ημερομηνίες. Μπορώ να πω ότι η σεζόν θα ολοκληρωθεί, όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, τον Αύγουστο. Είμαι σίγουρος πως θα το καταφέρουμε και αυτό σημαίνει την ολοκλήρωση και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Νομίζω πως η πλειονότητα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα τελειώσουν την σεζόν. Αυτά που δεν θα το κάνουν είναι δική τους απόφαση. Όμως οι ομάδες τους είναι και πάλι υποχρεωμένες να παίξουν στα προκριματικά, αν επιθυμούν να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν".

Το πρόβλημα με Παρί ΣΖ και Λυών

Τόσο το Champions League όσο και το Europa League βρίσκονται στη φάση των '16'. Η Παρί Σεν Ζερμέν, που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια στη Γαλλία, πρέπει να βρει λύση με τα παιχνίδια της Ευρώπης, καθώς η γαλλική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως κάθε εκδήλωση επαγγελματικού αθλητισμού θα επιστρέψει στη χώρα από τον Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Τσεφέριν "Παρί και Λιόν πρέπει να διοργανώσουν τα παιχνίδια στην Γαλλία. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε πρέπει να το κάνουν σε ουδέτερο έδαφος. Αν δεν μπορείς να αγωνιστείς στη χώρα σου, τότε πρέπει να το κάνεις σε κάποια άλλη. Δεν βλέπω τον λόγο να μην επιτρέψουν οι γαλλικές αρχές στις δύο ομάδες να δώσουν τα ματς χωρίς θεατές, αλλά ας περιμένουμε να δούμε. Είναι πέρα από τις δυνάμεις μου".

Πρόβλημα και με 3 πόλεις για το Euro 2020

Ο πρόεδρος της UEFA αναφέρθηκε και στο πλάνο για το Euro 2020, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021, από τις 11 Ιουνίου ως τις 11 Ιουλίου. Το αρχικό πλάνο προβλέπει τη διεξαγωγή του τουρνουά σε 12 πόλεις. Άμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Μόναχο, Ρώμη και Αγλια Πετρούπολη, με τους ημιτελικούς και το τελικό προγραμματισμένα για το Wembley του Λονδίνου.

"Είχαμε συζητήσεις με 9 από τις 12 πόλεις και όλα είναι συμφωνημένα. Με 3 πόλεις αντιμετωπίζουμε θέματα, οπότε θα χρειαστούν περαιτέρω επαφές. Το αρχικό σχέδιο προβλέπει την διεξαγωγή των αγώνων σε 12 πόλεις. Αν δεν είναι εφικτό, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε σε 10, 9 ή ακόμη και 8", υποστήριξε ο Τσεφέριν. Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα της UEFA είναι να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν ώστε να μειώσει στο μέγιστο δυνατό την οικονομική ζημιά και εν συνεχεία να ρίξει το βάρος στην επόμενη αγωνιστική περίοδο και την χωρίς προβλήματα διεξαγωγή του Euro.

News 24/7

24MEDIA NETWORK