Το ποδόσφαιρο σε οθόνη drive in είναι προ των πυλών

Ποδόσφαιρο χωρίς θεατές γίνεται; Όχι, συμφωνούμε σε αυτό απόλυτα. Στη Γερμανία έγινε ήδη το πρώτο 'πείραμα' ποδοσφαιρικής αναμέτρησης σε προβολή drive-in. Το αποτέλεσμα δείχνει ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Το ποδόσφαιρο σε οθόνη drive in είναι προ των πυλών

H ποδοσφαιρική δράση στην Γερμανία έχει ήδη πατήσει restart, ενώ και στα δικά μας γήπεδα, η Super League σχεδιάζει να επιτρέψει στους συλλόγους της Super League την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αν και η πανδημία του κορονοϊού δείχνει να βαδίζει προς ένα μονοπάτι που πλησιάζει προς την κανονικότητα, χωρίς την κυκλοφορία εμβολίου ή κάποιας αποτελεσματικής θεραπείας, οι μαζικές εκδηλώσεις όπως οι αγώνες με παρουσία οπαδών στις κερκίδες, δεν είναι εφικτό να επιστρέψουν. Όμως στην Γερμανία ήδη έχει εντοπισθεί μια φόρμουλα ώστε οι αγώνες να έχουν πρόσβαση στο κοινό τους, εύκολα και με ασφάλεια.

Περίπου 200 θεατές παρακολούθησαν σε οθόνη drive-in το ντέρμπι ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Σάλκε, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, απολαμβάνοντας ξανά το ποδόσφαιρο. Δεν θα ήταν και τόσο ρεαλιστικό να φανταστούμε ένα drive-in εκεί που κάποτε υπήρχαν κερκίδες, αλλά μπορούμε να κρατήσουμε αυτή την ιδέα ως μια καλή εναλλακτική λύση για την συσπείρωση οπαδών, σε μια εποχή που η κάθε είδους συσπείρωση κρίνεται επικίνδυνη. Επίσης, τα περισσότερα γήπεδα της Super League στην Αθήνα και στην επαρχία, έχουν τα δικά τους πάρκινγκ. Εμείς ιδέες δίνουμε...


News 24/7

24MEDIA NETWORK