Το ''πουτ... γιος'' κατά του Φίγκο δεν είναι άγνωστο στο ποδόσφαιρο

Το γαϊτανάκι των ηχητικών από παλιότερες τοποθετήσεις του Φλορεντινό Πέρεθ για παίκτες και πρόσωπα στη Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζεται. Αλήθεια όμως, τι θα ακουγόταν αν παρόμοιες ηχητικές υποκλοπές μας ενημέρωναν για όσα έλεγε η άλλη πλευρά;

Ο Λουίς Φίγκο με το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ που κατέκτησε το 2002 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, νικώντας 3-1 τη Φέγενορντ στο Μονακό.
Ο Λουίς Φίγκο με το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ που κατέκτησε το 2002 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, νικώντας 3-1 τη Φέγενορντ στο Μονακό. AP

Το γαϊτανάκι των ηχητικών από παλιότερες τοποθετήσεις του Φλορεντινό Πέρεθ για παίκτες και πρόσωπα στη Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζεται.

Για την ακρίβεια έχουμε διαδοχικές διαρροές που αφορούν πολλά πρόσωπα. Στα τελευταία εξ αυτών εκείνος που δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση είναι ο Λουίς Φίγκο.

"Παίζαμε όμορφο ποδόσφαιρο μέχρι που οι πουτ...ας γιοι βαρέθηκαν να παίζουν. Αυτός ο πουτ...ας γιος ο Φίγκο γα..σε τα αποδυτήρια. Αυτός και ο Ραούλ ήταν οι χειρότεροι και ο Ζιντάν ο καλύτερος" ακούγεται ο πρόεδρος της Ρεάλ να λέει.

Σαφώς και είχε τα απωθημένα του από τον τρόπο με τον κάποτε ο Φίγκο εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση μετά τη φυγή του από τη Μπαρτσελόνα για να ενταχθεί στη Ρεάλ, αποκτώντας μέσα στο club υπερ-αρμοδιότητες. Ήταν αυτός που είχε ''προδόσει'' το μεγάλο αντίπαλο για το μεγαλείο της Βασίλισσας και αυτό του εξασφάλισε το δικαίωμα σε αποδυτηριακές υπερ-εξουσίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που τέτοια πράγματα συμβαίνουν σε ομάδες. Είναι μέρος της καθημερινότητας, ακόμα και στα σπουδαιότερα clubs του κόσμου. Απλώς είναι σπάνιες οι φορές που βγαίνουν στη δημοσιότητα. Κι αυτό συνήθως συμβαίνει μέσα από ''υποκλοπές''.

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για παράδειγμα, επιθέσεις σαν και αυτές που ο Πέρεθ εξαπέλυσε, να έβγαιναν στο φως από τις συζητήσεις παικτών εναντίον του ή πιθανότατα εναντίον συμπαικτών τους. Μεγάλη μερίδα αυτών, δεν τον συμπαθούσε ιδιαίτερα. Πολλοί επίσης, εκείνη την περίοδο της ''γαλαξιακής'' επανάστασης, δεν μιλούσαν μεταξύ τους.

Ανάλογη επίθεση, ο Πέρεθ έκανε και στον Γκούτι. "Ο Γκούτι είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτό του. Είναι κότα. Μου έλεγαν πρόσεχε τον Γκούτι, κοίτα τον Γκούτι. Κανείς δεν λέει τι χάσαμε για τον Γκούτι".

Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ούτε ο Μίτσελ στον οποίο καταλογίζει: "Ο Μίτσελ έδιωξε τον Μάτα από την Καστίγια για να βάλει το γιο του να παίζει".

Θα είχε ωστόσο ενδιαφέρον να ακούγαμε και όλες τις άλλες πλευρές, όταν μιλούσαν για εκείνον. Μήπως έτσι του δώσουμε κάποιο άλλοθι. Ή απλά παραδεχθούμε ότι είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, όπως και σε κάθε επάγγελμα.

Τα πισώπλατα μαχαιρώματα είναι παντού γύρω μας! Οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι ναοί λατρείας, αλλά κάποιες φορές χωρίς τον παραμικρό ηθικό φραγμό. Τι σας παραξενεύει;