Το πραγματικό παρατσούκλι του Πελέ δεν ήταν Πελέ

Ποια είναι η επικρατέστερη ιστορία γύρω από το πώς πήρε το προσωνύμιο Πελέ και ποιο ήταν το πραγματικό του παρατσούκλι.

FILE - Brazilian soccer legend Pele smiles during a media opportunity at a restaurant in London, March 20, 2015. Pelé, the Brazilian king of soccer who won a record three World Cups and became one of the most commanding sports figures of the last century, died in Sao Paulo on Thursday, Dec. 29, 2022. He was 82. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File)
Ο σπουδαίος Πελέ AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH, FILE

Το πραγματικό όνομα του Πελέ ήταν Έντισον Αράντες ντο Νασιμέντο, ωστόσο οι γονείς του αφαίρεσαν από το Έντισον το "ι" κι έμεινε στην ιστορία ως Έντσον. Είχε πήρε τ' όνομά του από τον εφευρέτη Έντισον Τόμας. Το παρατσούκλι, όμως, που του είχαν δώσει στην οικογένεια δεν ήταν Πελέ.

Στο σπίτι του τον φώναζαν "Ντίκο". Αυτό ήταν το πρώτο και πραγματικό παρατσούκλι του Πελέ. Όσον αφορά τώρα στο Πελέ, καμία εκδοχή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο μύθος λέει πως Πελέ τον ονόμασε ένας συμμαθητής του ο Χένσε επειδή ο Πελέ δεν μπορούσε να πει το όνομα του τερματοφύλακα της Βάσκο ντα Γκάμα ο οποίος λεγόταν Μπίλε. Στην αυτοβιογραφία του ο Πελέ είχε γράψει πως δεν είχε ιδέα τι σήμαινε το Πελέ, ούτε εκείνος ούτε οι παλιοί του φίλοι.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πελέ ξεκαθάρισε ποιος ήταν ο GOAT το 2009 με μία ατάκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK