To προφίλ της Αλκμααρ

Η Αλκμααρ θεωρείται πια μία από τις...κατεστημένες δυνάμεις του ολλανδικού ποδοσφαίρου με σχεδόν μόνιμη παρουσία τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

To προφίλ της Αλκμααρ

Πρωταθλήτρια το 2009 υπό τις οδηγίες του Λουις Φαν Χάαλ (του οποίου το πορτρέτο δεσπόζει στην αίθουσα Τύπου του συλλόγου), Κυπελλούχος το 2013, δεύτερη στο πρωτάθλημα το 2006, με ιδιόκτητο γήπεδο και πολύ πιστό κοινό.

Η Αλκμααρ αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη και φυσικά θεωρείται φαβορί στα παιχνίδια της με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τη σεζόν 2009-2010 είχε αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ τη σεζόν 2013-14 είχε αποκλείσει (δύσκολα) τον Ατρόμητο στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Τέλος τη σεζόν 2007-08 αναμετρήθηκε με την ΑΕΛ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Προπονητής: Ο Γιον φαν ντε Μπρομ αντικατέστησε τον Μάρκο φαν Μπάστεν στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014 και από τότε κρατά σταθερά το τιμόνι της Αλκμααρ. Εχοντας κάνει πρωταθλητισμό για δύο χρόνια στην Αντερλεχτ (από την οποία πάντως απολύθηκε στις 10 Μαρτίου του 2014), ο Ολλανδός κόουτς μετέφερε την...τεχνογνωσία του και στη νέα ομάδα του. Πέρυσι οδήγησε την Αλκμααρ στην κατάκτηση της 4ης θέσης του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Το αστέρι: Ο Μάρκους Χένρικσεν αποτελεί αφενός μεγάλη ελπίδα...πώλησης για την Αλκμααρ και αφετέρου τη μεγάλη ελπίδα του νορβηγικού ποδοσφαίρου. Αν και έχει συμπληρώσει ακόμα τα 24 χρόνια του ο νεαρός Νορβηγός έχει συμπληρώσει 27 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Στην Αλκμααρ παίζει από το 2012 και έχει καταγράψει περισσότερες από 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Και πέρυσι ήταν πρωταγωνιστής της ομάδας με συνολικά 19 γκολ και 9 τελικές πάσες σ' όλες τις διοργανώσεις. Ενας εξαιρετικός παίκτης.

Το γήπεδο: Το AFAS Stadion εγκανιάστηκε πριν ακριβώς 10 χρόνια, σε καλοκαιρινό φιλικό κόντρα στην Αρσεναλ. Για την Αλκμααρ αποτελεί σπουδαία υπόθεση. Εξω από την πόλη, πάνω στην Εθνική οδό που συνδέει το Αλκμααρ με το Αμστερνταμ, το γήπεδο της ολλανδικής ομάδας προσφέρει όλα τα σύγχρονα κονφόρ. Με χωριτικότητα 17.023 θεατών ίσως φαντάζει μικρό αλλά το Αλκμααρ είναι μία πόλη που δεν ξεπερνά τους 95000 κατοίκους. Το πρώτο γκολ σ' αυτό το γήπεδο πέτυχε ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Ζιλμπέρτο Σίλβα στο φιλικό των εγκαινίων στις 4 Αυγούστου του 2006. Το 2009 πήρε το όνομα του βασικού χορηγού της Αλκμααρ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ατρόμητο τον Αύγουστο του 2013 ξέσπασε φωτιά στην κουζίνα με συνέπεια τη διακοπή του ματς και τη συνέχειά του μία ημέρα μετά.

Το παιχνίδι με την Ουτρέχτη στο οποίο εξασφαλίστηκε η συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK