Το προφίλ της Ρεν

Το προφίλ της Ρεν

Eτος Ιδρυσης: 1901
Γήπεδο: Stade de la Route de Lorient
Προπονητής: Λάζλο Μπολόνι
Περσινή Θέση : 4η
Τίτλοι : 2 Κύπελλα
Προσέξτε: τους Ισακσον, Κάλστρομ, Φρέι
Επίσημη Ιστοσελίδα : www.staderennais.fr










Ταξίδι στη Βόρεια Γαλλία επεφύλασσε στον ΠΑΟΚ για την πρώτη αγωνιστική η κλήρωση του Κυπέλλου UEFA. Αντίπαλος η φιλόδοξη Ρεν του Ρουμάνου τεχνικού, Λάζλο Μπολόνι, που θεωρείται ως μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του ποδοσφαίρου της χώρας. Άλλωστε, η περσινή υπέρβασή της (4η θέση - έξοδος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) άνοιξε την όρεξη στους ιθύνοντες αλλά και στους ποδοσφαιριστές της ομάδας που από το καλοκαίρι στοχεύουν ακόμη ψηλότερα.

Ιστορικά στοιχεία

Ελάχιστη αλλά και ατυχής η εμπειρία της Ρεν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η γαλλική ομάδα έχει παίξει μόλις δύο φορές στο Κύπελλο Κυπελλούχων και αποκλείστηκε ισάριθμες. Μία από την απ' την τσέχικη Πρίμπραμ (0-2, 0-0) και μία από τους Ρέιντζερς της Γλασκώβης (1-1, 0-1)

Αν εξαιρεθεί η πώληση του χρησιμότατου Μαουλιντά (μεσοεπιθετικού), που πήγε στη Μονακό, το δυναμικό των Βρετανών έμεινε ανέγγιχτο, ενώ αρκετοί ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν με τις ομάδες του "άραξαν" στη Βρετάνη (Ουτάκα, Χατζί, Εντμαν, Ροσά). Συνεπώς ο Λάζλο Μπολόνι έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως η πορεία της Ρεν δεν ήταν απλή φωτοβολίδα που θα εξασθενίσει σβήνοντας.

Ωστόσο οι πρώτες δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος δεν αποτελούν καθρέπτη των δυνατοτήτων της. Μετρά ήδη πέντε ήττες έχοντας δεχθεί παράλληλα είκοσι δύο τέρματα. Τα περισσότερα από αυτά, έξι στο σύνολο, στην ταπεινωτική ήττα από τη νεοφώτιστη Νανσί στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής (6-0). Τελευταία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, όμως ακόμη βρίσκεται χαμηλά καταλαμβάνοντας μόλις την 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα πληρώνοντας το μουδιασμένο ξεκίνημα.

Στους ομίλους του UEFA προκρίθηκε χάρη στην έδρα της, που αποτελεί το μεγάλο ατού της,αφού μετά το 0-0 στην Παμπλόνα κόντρα στην Οσασούνα, πήρε την πρόκριση με 3-1 στη Βρετάνη.


Τερματοφύλακες
Αντρέας Ίσακσον
Τσέικ Ντιαγέ
Σιμόν Πουπλίν

Αμυντικοί

Ανταΐλτον
Γκρεγκορί Μπουριγιόν
Ερικ Εντμαν
Ζακ Φατί
Σιρίλ Ζενεσάμπ
Αμπντεσλάμ Ουαντού
Ζαν Ζοέλ Πιέρ-Ντούμπε
Αλέν Ροσά






Μέσοι

Σέντρικ Μπαρμπόσα
Ετιέν Ντιντό
Γιοάν Ζουρκούφ
Κιμ Κάλστρομ
Στεφάν Μπιά
Αρνολντ Μβουέμπα

Επιθετικοί

Τζίμι Μπράιαντ
Αλεξάντερ Φρέι
Γιουσούφ Χατζί
Ολιβιέ Μοντερούμπιο
Στεφάν Ν'Γκουέμα
Τζον Ουτάκα
















News 24/7

24MEDIA NETWORK