Το προφίλ της Σαχτιόρ Ντόνετσκ

Το προφίλ της Σαχτιόρ Ντόνετσκ

Eτος ίδρυσης: 1936
Γήπεδο: Central Stadium Shakhtar (31.718)
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.shakhtyor.donbass.com/
Προπονητής: Μίρτσεα Λουτσέσκου
Το αστέρι: Τζούλιους Αγκαχόβα
Προσέξτε τον: Φραντσελίνο ντα Σίλβα Ματουζάλεμ
Παλμαρέ: Δυο πρωταθλήματα Ουκρανίας (2002, 2005), Τέσσερα Κύπελλα Ενωμένης Σοβιετικής Ένωσης (1961, 1962, 1980, 1983), Πέντε Κύπελλα Ουκρανίας (1995, 1997, 2001, 2002, 2004), Ένα Σούπερ Καπ Ενωμένης Σοβιετικής Ένωσης (1984).
Θέση στο περσινό πρωτάθλημα:







Η πρωταθλήτρια Ουκρανίας, Σαχτιόρ Ντόνετσκ, αποτελεί έναν εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι «πορτοκαλί» τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε ανοδική πορεία τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στην Ευρώπη. Οι επενδύσεις που έχουν γίνει από τον πρόεδρο της ομάδας, Ρινάτ Ακχμέτοφ, έφεραν την Σαχτιόρ στην κορυφή της Ουκρανίας το 2002 και το 2005, «σπάζοντας» έτσι την υπεροχή της Ντιναμό Κιέβου.

Ο τεχνικός του συλλόγου, Μίρτσεα Λουτσέσκου, έχει πλούσια προπονητική εμπειρία, καθώς έχει εργαστεί στις Ιταλία, Ρουμανία και Τουρκία. Μεγάλο αστέρι της Σαχτιόρ αποτελεί ο Νιγηριανός Τζούλιους Αγκαχόβα ενώ στο έμψυχο δυναμικό της περιλαμβάνονται αρκετοί γνωστοί ποδοσφαιριστές όπως ο Βραζιλιάνος Ματουζάλεμ, ο Ουκρανός Βορόμπεϊ, ο Ρουμάνος Σρνα και ο Τούρκος Σεϊχάν.

Πρόκειται για μια επιθετική ομάδα, η οποία στηρίζει πολλά στην έδρα της και τις μεμονωμένες ικανότητες κάποιων αστέρων της, με την άμυνα της, πάντως, να την έχει προδώσει αρκετές φορές στο παρελθόν.

* Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Σαχτιόρ Ντόνετσκ τίθεται αντιμέτωπος ελληνικής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
*Η πρώτη έξοδος του ουκρανικού συλλόγου στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε τη σεζόν 1976/77 όταν απέκλεισε στον πρώτο γύρο την Ντιναμό Βερολίνου με τελικό σκορ 4-1, μετέπειτα προκρίθηκε εναντίον της Χόντβεντ με σκορ 6-2 και τελικά αποκλείστηκε απο την Γιουβέντους με σκορ 3-1

Τερματοφύλακες:

Γιαν Λαστούφκα
Ντμίτρο Σούτκοφ

Αμυντικοί:

Τόμας Χουμπσκμαν
Λεονάρντο Λεονάρντο
Μάριους Λεβαντόφσκι
Ράζβαν Ντίντσα Ρατ
Τόλγκα Σεϊχάν
Βιάσεσλαφ Σέβτσκουκ
Φλάβιους Βλαντιμίρ Στοϊκάν
Βιάσεσλαφ Σβιντέρσκι






Μέσοι:

Ιγκόρ Ντζουλάι
Ελάνο
Φερναντίνιο
Γιάντσον
Φραντσελίνο ντα Σίλβα Ματουζάλεμ
Ντάριο Σρνα
Ανατόλι Τίμοσιουκ





Επιθετικοί:

Τζούλιους Αγκαχόβα
Μπραντάο
Αλέξι Μπιέλικ
Τσίπριν Μαρίτσα
Αντρέι Βορόμπει



News 24/7

24MEDIA NETWORK