Το προφίλ της Στουτγκάρδης

Το προφίλ της Στουτγκάρδης

Eτος Ιδρυσης:1893
Γήπεδο:Gottlieb-Daimler Stadion(48500)
Προπονητής: Τζιοβάνι Τραπατόνι
Πρόεδρος: Ερβιν Στάουντ
Περσινή Θέση:
Τίτλοι:4 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ
Προσέξτε: Την επιθετική γραμμή της (Τόμασον, Λιουμπόγια, Κακάου)
Επίσημη Ιστοσελίδα: www.vfb-stuttgart.de








Η Στουτγκάρδη έμελλε να δώσει και πάλι νόημα (όχι πως δεν είχαν) στους πάγκους των γερμανικών ομάδων. Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι, μετά την απομάκρυνση του από την Μπάγερν Μονάχου το 1998, είχε περιπλανηθεί μεταξύ Ιταλίας και Πορτογαλίας και τελικά φέτος ξαναγύρισε στην Μπουντεσλίγκα (με βοηθό του τον Αντρέας Μπρέμε). Ο κατά κάποιους... ξεμωραμένος "Τραπ" ξεκίνησε εντυπωσιακά κάνοντας "κηδεία" στους "Βαυαρούς", οδηγώντας την Στουτγάρδη σε νίκη 2-1, μέσα στο "Allianz Arena", σε έναν αγώνα που ερχόταν αντιμέτωπος με το παρελθόν του.

Πάντως η Στουτγκάρδη σε σχέση με την ομάδα-μοντέλο που είχε δημιουργήσει ο Φέλιξ Μάγκατ πριν από δύο χρόνια κληροδοτώντας την στον Ζάμερ δεν υφίσταται πια. Οι αποχωρήσεις έκλεισαν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην σύγχρονη εποχή του συλλόγου, με την επίθεση να αλλάζει 100%, μετά την φυγή των Ιμρε Σάμπιτς και Κέβιν Κουράνι. Το δρόμο της... φυγής από το "Γκότλιεμπ Ντάιμλερ" πήρε και ο Λευκορώσος Χλεμπ, με το παζλ να συμπληρώνεται από τον Κροάτη Βράνιες και τον επιστρέφοντα στην Μπάγερν, Λαμ.

Ιστορικά στοιχεία

Μία φορά έχει τεθεί αντιμέτωπη με ελληνική ομάδα η Στουτγάρδη. Την περίοδο 2003-04, όταν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό. Είχε δύο εύκολες νίκες με 2-0 στη Γερμανία και 3-1 στο "Απόστολος Νικολαΐδης", αν και οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 1-0 χάρη σε γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου

Οι καλοκαιρινές μεταγραφικής κινήσεις της ομάδας είχαν "ερυθρόλευκο" χρώμα, αφού οι Δανοί, Τόμασον και Γκρόνχιερ μετακόμισαν στην Στουτγάρδη και ηγήθηκαν των πολύ καλών, επίσης αποκτήσεων, των Μανίν, Μπιρόφκα και Χίτσλσπέργκερ (παίκτης με σουτ οβίδα).

Το ξεκίνημα, πάντως, της ομάδας του Τραπατόνι στη Bundesliga μόνο θετικό δεν είναι. Μετά από έξι αγωνιστικές βρίσκεται κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα (10η θέση), έχοντας μόλις δύο νίκες (Μάιντζ, Καϊζερσλάουτερν). Όπως ήταν λογικό, η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Τραπατόνι ήρθε αναμενόμενα.

Ούτε στο Κύπελλο UEFA, άλλωστε, η γερμανική ομάδα "έδειξε τα δόντια" της. Αν και με αντίπαλο την άσημη Ντομαζάλε από τη Σλοβενία, δυσκολεύτηκε αφάνταστα αφού μετά τη εντός έδρας νίκη με 2-0, ηττήθηκε στη Σλοβενία με 1-0. Ιταλός τεχνικός, ωστόσο, επιμένει πιστεύοντας στις δυνατότητες του συνόλου που έχει δημιουργήσει.


Τερματοφύλακες

Τίμο Χίλντεμπραντ
Ντιρκ Χέινεν

Αμυντικοί
Αντρέας Χίνκελ
Φερνάντο Μέιρα
Μπόρις Ζίφκοβιτς
Ματιό Ντελπιέρ
Μάρτιν Στραντζλ
Μάρκους Μπάμπελ
Λουντοβίκ Μανίν

Μέσοι

Σίλβιο Μάισνερ
Χέικο Γκέρμπερ
Κρίσταιν Τίφερτ
Σβόνιμιρ Σόλντο
Τόμπιας Ράτγκεμπ
Χορστ Χελντ
Κρίστιαν Γκέντερ
Ντάνιελ Μπιρόφκα
Τόμας Χίτσλσπέργκερ
Γέσπερ Γκρόνκιερ
Μάριο Κάρεβιτς

Επιθετικοί

Τζερόνιμο Κακάου
Μάριο Γκόμεζ
Μάρκο Στρέλερ
Γιον Νταν Τόμασον
Ντάνιελ Λιουμπόγια





























News 24/7

24MEDIA NETWORK