Το προφίλ της Βιγιαρεάλ (vids)

Το προφίλ της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, Βιγιαρεάλ.

Το προφίλ της Βιγιαρεάλ (vids)

Eτος ίδρυσης: 1923
Πόλη: Βιλαρεάλ
Γήπεδο: "Μαδριγάλ" (25.000)
Πρόεδρος: Φερνάντο Ρόιτς
Προπονητής: Μανουέλ Πελεγκρίνι (Χιλή)
Παλμαρέ: -
Iστοσελίδα: www.villarrealcf.es

Ποια είναι

Ηομάδα που έχει καταφέρει να μπει "σφήνα" σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνακαι έχει σταθεροποιηθεί στις πρώτες θέσεις της Primera Division δεν μπορεί να είναι μία τυχαία ομάδα. Από το 2004, όταν και έφτασε στο Λεβάντε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, με... πολιτική χαμηλών τόνων (εξάλλου μιλάμε για μία ομάδα που εδρεύει σε πόλη 50.000 κατοίκων) έχει καταφέρει με όμορφο ποδόσφαιρο να εκμεταλλεύεται την κακή αγωνιστική εικόνα των "ισχυρών" της Ισπανίας και να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Πως παίζει

Τα αποτελέσματα της Βιγιαρεάλ

Primera Division

Οσασούνα-Βιγιαρεάλ 1-1
(68' πέν. Νεκουνάμ - 53’ Σένα)

Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια 1-0

(27' Καθόρλα)

Νουμάνθια-Βιγιαρεάλ 1-2

(42' Μπριτ - 50' Καθόρλα, 76' Γιορέντε)

Βιγιαρεάλ-Σανταντέρ 2-0

(28’ Καπντεβίλα, 33’ Γιορέντε)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Βιγιαρεάλ 0-1

(65’ Ρόσι)

Βιγιαρεάλ-Μπέτις 2-1

(69’ Ροντρίγκεζ, 71’ Λιορέντε - 21’ Νταμιά)

Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ 0-0

Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-4

(48' Σένα, 51' Γιορέντε, 58' Ροντρίγκεζ, 68' Ρόσι - 2', 83' Σιμάο, 22' Φορλάν, 85' Ραούλ Γκασία)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 1-4
(28’ Ετσεμπερία - 24’ Ρόσι, 53’ Πιρές, 59’ Καθόρλα, 91' Αλτιντορ)

Βιγιαρεάλ-Αλμερία 2-1
(1' Ρόσι, 14' Γιορέντε - 61' Πιάτι)

Μάλαγα-Βιγιαρεάλ 2-2
(29' Ντούντα, 90' Ροσάριο - 7' Ρόσι, 50' Γιορέντε)

Βιγιαρεάλ-Βαγιαδολίδ 0-3
(24’, 43’ Σέσμα, 45’ Πριέτο)

Ουέλβα-Βιγιαρεάλ 1-2
(83' πέν. Κολούνγκα - 26' Καθόρλα, 45' Ιμπαγκάθα)

Βιγιαρεάλ -Χετάφε 3-3

(55’ Πιρές, 83’ Εγκούρεν, 85’ Ρόσι - 10’ Γκρανέρο, 17’ Γκαβιλάν, 30’ Κασκέρο)

Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ 1-0
(45' Ρενάτο)

Copa del Rey

Πόλι Εχίδο-Βιγιαρεάλ 5-0

(8', 37', 55' Μολίνα, 86', 88' Γκρέγκορι)

Βιγιαρέλα-Πόλι Εχίδο 1-1
(55' Φράνκο - 50' Μολίνα)

Τσάμπιονς Λιγκ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Βιγιαρέαλ 0-0

Βιγιαρέαλ-Σέλτικ 1-0

(67' Σένα)

Βιγιαρέαλ-Ααλμποργκ 6-3
(28' Ρόσι, 33' Καπντεβίλα, 67', 70', 84' Γιορέντε, 79' Πιρές - 19' Σαγκανόφσκι, 36' Ενέβολντσεν, 77' Γιόχανσον)

Ααλμποργκ-Βιγιαρεάλ 2-2
(54' Κουρτ, 81' Ντούε - 41' Ρόσι, 75' Φράνκο)

Βιγιαρεάλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Σέλτικ-Βιγιαρεάλ 2-0

(14' Μαλόνεϊ, 45' Μακγκίντι)

Οσο έπαιζε με καρέ στο κέντρο, με 4-4-1-1 ή με 4-4-2, οι Λεβαντίνοι είχαν το νου τους κυρίως στην άμυνα και κατάφεραν να διατηρήσουν ένα εξαιρετικό αήττητο σερί που κρατούσε από τον περασμένο Απρίλιο. Τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης στάθηκαν κομβικά, ώστε ο Πελεγκρίνι να ψάξει εναλλακτικές λύσεις. Το 4-2-3-1 με το οποίο παρατάσσεται στα τελευταία παιχνίδια έχουν μεταμορφώσει πλήρως την εικόνα της ομάδας, που πλέον προσπαθεί να σημειώσει περισσότερα τέρματα από όσα θα δεχθεί.

Με κορυφή πότε τον Χοσέμπα Γιορέντε, πότε τον Τζιουζέπε Ρόσι και πότε τον Νιχάτ Καβεχτσί, οι Λεβαντίνοι στηρίζονται κυρίως στην καλή κυκλοφορία της μπάλας στα μετόπισθεν του "φουνταριστού". Ο Μάρκος Σένα εγγυάται γι' αυτήν, όπως και οι Σάντι Καθόρλα, Αριελ Ιμπαγκάσα και Ρομπέρ Πιρές που είναι και οι πιο έμπιστοι οργανωτές του Πελεγκρίνι, με τον Ματίας Φερνάντεζ να προσφέρει βοήθειες από τον πάγκο. Στο τέρμα ο Ντιέγκο Λόπεζ είχε σημειώσει ένα αξιόλογο σερί χωρίς να δεχθεί γκολ στην αρχή της σεζόν, ωστόσο είναι επιρρεπής στο λάθος, ενώ το κέντρο της άμυνας, ο Πασκάλ Σιγκάν και ο Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, ουσιαστικά είναι το μεγάλο "αγκάθι" της, αφού μόνο αξιόπιστο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τι έχει κάνει φέτος

Ενα εξαιρετικό ξεκίνημα έφερε τη Βιγιαρεάλ στην πρώτη θέση του πίνακα της βαθμολογίας στις πρώτες αγωνιστικές, μαζί με τη συμπολίτισσά της Βαλένθια. Δύο ισοπαλίες με Εσπανιόλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς και μία αναπάντεχη συντριβή στο κύπελλο από την Πόλι Εχίδο με 5-0 επέφεραν μία μίνι κρίση στο "στρατόπεδο" των Λεβαντίνων, από την οποία δεν βγήκαν ποτέ. Από τις αρχές Νοεμβρίου σε έντεκα επίσημα παιχνίδια μετρά μόλις τρεις νίκες, αλλά αυτό (πλην του επαναληπτικού του κυπέλλου) δεν της έχει κοστίσει. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε "καθαρίσει" από νωρίς την πρόκριση, στο πρωτάθλημα εκμεταλλεύεται τις γκέλες των υπολοίπων αντιπάλων της και παραμένει στα υψηλά κλιμάκια και ευελπιστεί η χειμερινή διακοπή να φέρει αλλαγές.

Το αστέρι

Η Βραζιλία δεν του έδωσε την ευκαιρία, ωστόσο η Ισπανία έχει γίνει δεύτερο σπίτι του. Και αυτός, για να το τιμήσει, την οδήγησε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, αφού ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος των "φούριας ρόχας" στην πορεία τους μέχρι την κατάκτηση του Euro 2008. Ο Μάρκος Σένα ήταν για πολλούς ο κορυφαίος των Ισπανών (τον τίτλο πήρε ο Τσάβι), κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, αφού τα τελευταία δύο χρόνια με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ είναι ο άνθρωπος που κάνει τα πάντα. Κόβει, μοιράζει, ενίοτε σκοράρει, αναλαμβάνει τα "στημένα" και ουσιαστικά αποτελεί τη "ραχοκοκαλιά" της λειτουργίας της ομάδας.

Ο προπονητής

Πολλές φορές ο Μανουέλ Πελεγκρίνι άκουσε κριτική. Από το 2004 που βρίσκεται στον πάγκο τα "νεκρά" διαστήματα της Βιγιαρεάλ αποτελούν πάντα το "αγκάθι" σε κάθε σεζόν. Αυτό, όμως, είναι και το μοναδικό σοβαρό ελάττωμα που μπορεί να του προσάψει κανείς, αφού κατά τα άλλα μόνο ο χαρακτηρισμός "αναμορφωτής" του ταιριάζει. Κάθε σεζόν το "κίτρινο υποβρύχιο" καταρρίπτει τα ρεκόρ του και η "μαεστρική" καθοδήγηση τουαγαπητού (παρότι οξύθυμου) Πελεγκρίνι στον πάγκο είναι η αιτία.

Πως πέρασε

Μετά από μία "λευκή" ισοπαλία στο "Ολντ Τράφορντ" με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Βιγιαρεάλ πήρε δύο νίκες επί της Σέλτικ και της Ααλμποργκ στο "Μαδριγάλ" και ουσιαστικά εκεί "κλείδωσε" την πρόκριση από έναν εύκολο όμιλο. Στο δεύτερο γύρο έριξε ρυθμούς και ήρθε ισόπαλη με τους Δανούς εκτός έδρας, ήρθε και πάλι 0-0 με αντίπαλο τους "κόκκινους διαβόλους" και την τελευταία αγωνιστική έχασε την πρώτη θέση αφού έπαιξε με κατεβασμένα τα χέρια και ηττήθηκε με 2-0 από τη Σέλτικ.


Το ρόστερ της Βιγιαρεάλ

Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ 1-0

Βιγιαρεάλ-Χετάφε 3-3

Ουέλβα-Βιγιαρεάλ 1-2

Βιγιαρεάλ-Βαγιαδολίδ 0-3

Πόλι Εχίδο-Βιγιαρεάλ 5-0

Βιγιαρέαλ-Πόλι Εχίδο 1-1

Μάλαγα-Βιγιαρεάλ 2-2

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 1-4

Βιγιαρεάλ-Μπέτις 2-1

Σπόρτινγκ Χιχόν-Βιγιαρεάλ 0-1

Βιγιαρεάλ-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 1-0








News 24/7

24MEDIA NETWORK