Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Μια εκ των ΑΪΚ Στοκχόλμης από τη Σουηδία και Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ θα βρει στο δρόμο του, στον 3ο προκριματικό του Europa League ο Παναθηναϊκός. Το προφίλ των δύο αντιπάλων.

Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Διαβάστε στοιχεία που αφορούν στο ζευγάρι των ομάδων από το οποίο θα προκύψει η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων έληξε με εντός έδρας νίκη των Σουηδών με 1-0.

ΑΪΚ ΣTΟΚΧΟΛΜΗΣ

Η ΑΪΚ Στοκχόλμης είναι μια ομάδα με προϊστορία κόντρα σε ελληνικές ομάδες, καθώς έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τόσο την ΑΕΚ (1999-00), όσο και τον Ατρόμητο (πέρυσι), μετρώντας μία πρόκριση κόντρα στην Ένωση και έναν αποκλεισμό από τους Περιστεριώτες. Πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος Σουηδίας, ενώ φέτος μετά από 13 παιχνίδια στην Σουηδία έχει 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες και βρίσκεται στην 5η θέση με 23 βαθμούς.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ρίκαρντ Νόρλινγκ. Έχει ιδρυθεί το 1891 και έδρα της είναι το Friends Arena με χωρητικότητα 54.329 θεατών. Στην ιστορία της έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα και 8 Κύπελλα, ενώ στην ευρωπαϊκή ιστορία της έχει φτάσει στα ημιτελικά του UEFA το 1996-97. Δείτε ΕΔΩ το ρόστερ της.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ

Η άσημη Γιουρόπα από το κρατίδιο του Γιβραλτάρ είναι η δεύτερη υποψήφια αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Η Γιουρόπα απέκλεισε στον πρώτο προκριματικό της εφετινής διοργάνωσης την Πιούνικ από την Αρμενία με νίκη εντός (2-0) και ήττα εκτός (1-2) κι έγραψε ιστορία, καθώς αυτή ήταν η πρώτη της ευρωπαϊκή πρόκριση, με την πρώτη της νίκη, που προήλθε από τα πρώτα της γκολ. Έχει ιδρυθεί το 1925. έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα, το τελευταίο εκ των οποίων πίσω στη σεζόν 1951-52. Παράλληλα μετράει και 5 κατακτήσεις κυπέλλων.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Χουάν Χοσέ Γκαγιάρδο. Στο ρόστερ της, πέρα από Ισπανούς έχει έναν Άγγλο, έναν Ιταλό, έναν Ρώσο και δύο ντόπιους. Τα χρώματα της Γιουρόπα είναι το πράσινο και το μαύρο και έδρα της το Victoria Stadium με χωρητικότητα 2.800 θεατών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK