To πρόστιμο της Μπαρτσελόνα για τον Γκριεζμάν είναι 20' μιας μέρας του

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήγε την Μπαρτσελόνα στον αθλητικό δικαστή, ζητώντας να τιμωρηθεί για τις συζητήσεις που είχε με τον Αντουάν Γκριεζμάν, όταν εκείνος άνηκε ακόμα στους Colchoneros. Θα ήταν προτιμότερο να μην επιβληθεί πρόστιμο, από αυτό που έκανε η ισπανική ομοσπονδία.

O Αντουάν Γκριεζμάν θα μπορούσε να γελάει με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Μπαρτσελόνα
O Αντουάν Γκριεζμάν θα μπορούσε να γελάει με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Μπαρτσελόνα AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

H Marca είχε να κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, κατά την οποία η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ισπανίας αποφάσισε να τιμωρήσει την Μπαρτσελόνα με 300 ευρώ, για τις διαπραγματεύσεις που έκανε με τον Αντουάν Γκριεζμάν, ενώ εκείνος είχε συμβόλαιο σε ισχύ με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Δεν ξέχασα μηδενικά. Το πρόστιμο είναι 300 ευρώ. Α, και η Μπαρτσελόνα έκανε έφεση.

Δηλαδή, η Ατλέτικο έβαλε τους δικηγόρους της να δουλεύουν τζάμπα και βερεσέ. Σκέψου πως η μέση χρέωση για κάθε ώρα δουλειάς ενός δικηγόρου στην Ισπανία, είναι 27 ευρώ. Αυτοί της Μαδρίτης είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι (5.244 ευρώ το μήνα). Ακολουθούν εκείνοι της Βαρκελώνης (5.214 ευρώ) και της Βαλένθια (5.182 ευρώ). Αυτές είναι και οι μόνες περιοχές που οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες 'βγάζουν' τουλάχιστον 5.000 ευρώ το μήνα. Αν αναρωτιέσαι, στην Ελλάδα η μέση χρέωση είναι στα 24 ευρώ την ώρα (και ο ετήσιος μισθός στα 50.195 ευρώ). Τέλος πάντων, κράτα πως 300 ευρώ είναι 11 ώρες δουλειάς ενός δικηγόρου της Μαδρίτης. Για τον Γκριεζμάν πάλι, είναι 9 λεπτά μιας μέρας του, με το συμβόλαιο του να ανήκει στα πιο παχυλά του περασμένου καλοκαιριού.

Ο Γάλλος θα πάρει φέτος το ποσό των 18.000.000 ευρώ. Δηλαδή

➜ ο μηνιαίος μισθός είναι στα 1.500.000 ευρώ

➜ ο εβδομαδιαίος στα 346.153

➜ ο ημερήσιος στα 49.315

➜ ο ωριαίος 2.054,79

➜ αυτός για κάθε λεπτό φτάνει στα 34,24

Η Ατλέτικο είχε απευθυνθεί στις αρχές, για να 'καταγγείλει' ότι η Μπαρτσελόνα 'έκλεισε' τον παίκτη, ενώ της άνηκε -τον Μάρτιο, όταν το buy out του ήταν στα 200.000.000 ευρώ- και όχι την 1η Ιουλίου, οπότε η ρήτρα έγινε 120.000.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν τον Γκριεζμάν να έχει πάρει 14.000.000 ευρώ, ώστε να δεσμευθεί με τους Καταλανούς, πριν αποδεσμευτεί από τους Μαδριλένους. Γεγονός που δεν αποδείχθηκε.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δέχθηκε το πρόστιμο που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής και απέρριψε το αίτημα να τιμωρηθεί η έδρα της 'Μπάρσα' -για μια αγωνιστική. Ο τελευταίος εξήγησε πως δεδομένων των οικονομικών δυνατοτήτων των 'μπλαουγκράνα' και του ευτελούς του πρόστιμου, θα έπρεπε να υπάρξει μια πιο σοβαρή τιμωρία. Εξ ου και πρότεινε το 'κλείσιμο' του Camp Nou. Η Επιτροπή διαφώνησε, γιατί όπως έγραψε στο σκεπτικό της απόρριψης "δεν είναι εφικτό να αποδειχθεί πως ο Γκριεζμάν υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, ενώ 'έτρεχε' αυτό που είχε με την Ατλέτικο. Παρ' όλα αυτά, λάβαμε υπ' όψιν μας το γεγονός ότι η 'Μπάρσα' εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τον παίκτη και μπήκε στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, εκείνη την περίοδο, χωρίς να έχει αιτηθεί και εξασφαλίσει προηγουμένως τη συναίνεση της Ατλέτικο”.

O CEO της Ατλέτικο, Μιγκέλ Άνχελ Χιλ Μαρίν είχε πει, σε συνέντευξη που έδωσε στο ESPN, τον περασμένο Ιούνιο ότι 'παρουσιάσαμε τα στοιχεία στην ομοσπονδία και τη LaLiga και αρχίσαμε συζητήσεις με το νομικό μας τμήμα. Δεν θέλουμε να κάνουμε ζημιά στο club. Θα ακολουθήσει καταγγελία. Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Γκριεζμάν υπέγραψε με την Μπαρτσελόνα, όταν το buy out ήταν στα 200 εκατομμύρια. Είμαι βέβαιος, γιατί τα έχω στα χέρια μου'. Για την ιστορία, ο Γκριεζμάν είχε ανακοινώσει την... αλλαγή στη ζωή του, στα τέλη του Μάη.

Ήταν μεγάλη αδικία η απονομή του The Best στον Μέσι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK