Το πρώτο πρωτάθλημα του Φέργκιουσον (VIDEO)

Σαν σήμερα, 2 Μαΐου του 1993, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύριζε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της επί εποχής Άλεξ Φέργκιουσον στην τεχνική ηγεσία.

Το πρώτο πρωτάθλημα του Φέργκιουσον (VIDEO)

Ήταν η απαρχή μιας παντοκρατορίας, ο κύκλος της οποίας έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα πέρυσι, με τον 13ο τίτλο σε 21 σεζόν και την αποχώρηση του Σκώτου προπονητή.

Τότε οι "κόκκινοι διάβολοι", με 24 νίκες, 12 ισοπαλίες και 6 ήττες σε 42 παιχνίδια, είχαν αφήσει στη δεύτερη θέση την Άστον Βίλα, που στο φινάλε δεν άντεξε τον ανταγωνισμό, και στην τρίτη την ισχυρή Νόριτς.

Η κάτοχος του τίτλου Λιντς είχε τερματίσει 17η, ενώ από τις σημερινές διεκδικήτριες του πρωταθλήματος η Λίβερπουλ ήταν 6η, η Μάντσεστερ Σίτι 9η και η Τσέλσι 11η.

Σ' εκείνη την ομάδα ανήκαν μεταξύ άλλων ο Πέτερ Σμάιχελ, ο Στιβ Μπρους, ο Γκάρι Νέβιλ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Νίκι Μπατ, ο Ράιαν Γκιγκς, ο Πολ Ινς, ο Αντρέι Καντσέλσκις, ο Λι Σαρπ, ο Ερίκ Καντονά, ο Μαρκ Χιουζ και ο Μπράιαν ΜακΚλερ.

Πλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπαθεί να βγει από τη "μαύρη τρύπα" που την έριξε σε λίγους μήνες μέσα ο Ντέιβιντ Μόγες. Θα τα καταφέρει;

News 24/7

24MEDIA NETWORK