Το πρώτο βήμα του Τσιμίκα στο Λίβερπουλ ήταν σε κόκκινο χαλί

Θα χρειαστεί λίγος καιρός μέχρι να συνηθίσουμε στην ιδέα πως η πρωταθλήτρια κόσμου Λίβερπουλ αγόρασε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Για τον οποίο μάλιστα δεν δίστασε να στρώσει κόκκινο χαλί για το πρώτο του βήμα επί αγγλικού εδάφους.

Ο Κώστας Τσιμίκας στις πρώτες του φωτογραφίες με την φανέλα της Λίβερπουλ.
Ο Κώστας Τσιμίκας στις πρώτες του φωτογραφίες με την φανέλα της Λίβερπουλ. LIVERPOOLFC.COM

Είναι μάλλον πρωτόγνωρες οι στιγμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτές που προηγήθηκαν και έπονται της μεταγραφής του Κώστα Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό στη Λίβερπουλ. Σε αυτή την Λίβερπουλ. Πρωταθλήτριας Αγγλίας, Ευρώπης, κόσμου. Του Γιούργκεν Κλοπ. Του ντελίριου που προκάλεσε στα social media ακόμη και ανάμεσα στους φίλους του ιστορικού κλαμπ.

Από τη στιγμή που οι διοικήσεις των ομάδων, δίχως την μεσολάβηση μάνατζερ, έφτασαν σε συμφωνία, η Λίβερπουλ δεν ήθελε να περιμένει άλλο μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Αυτή πλέον ήταν σε άμεση εξάρτηση με τα εργομετρικά του παίκτη και την δική του υπογραφή. Έτσι οι 'κόκκινοι' έστειλαν δικό τους αεροσκάφος προκειμένου να παραλάβει τον παίκτη από την Ελλάδα και να τον μεταφέρει στο Νησί.

Ήταν τέτοια η πρεμούρα της Λίβερπουλ να δει τον παίκτη με την φανέλα της, που του έστρωσε... κόκκινο χαλί να πατήσει μόλις αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος και πάτησε σε αγγλικό έδαφος, όπως φαίνεται από το βίντεο του ατζέντη του παίκτη, Πασχάλη Τουντούρη! Πραγματικά τρομερή στιγμή, δείγμα φυσικά και της κλάσης του αγγλικού συλλόγου που με τέτοιες λεπτομέρειες φροντίζει από την πρώτη στιγμή να αισθανθούν σημαντικοί οι νέοι παίκτες.

Με τον Γιούργκεν Κλοπ να δηλώνει ενθουσιασμένος από την απόκτηση του Κώστα Τσιμίκα, η επόμενη στιγμή που αναμένεται να σκορπίσει ενθουσιασμό για τον Έλληνα διεθνή μπακ είναι αυτή που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επίσημο ματς με την φανέλα της Λίβερπουλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK