Το πρόβλημα του Αλμέιδα προκαλεί ντόμινο αλλαγών

Ο Tιμούρ Κετσπάγια έκανε στην προπόνηση της Πέμπτης μια δοκιμή 11άδας η οποία έδειξε 4-3-3, με πρόσωπο-έκπληξη, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλάζοντας για μία ακόμα φορά το σέντερ φορ που θα ξεκινήσει τον αγώνα. Η μεγάλη διαφορά από τον πρώτο μέχρι το δεύτερο φορ του ρόστερ "τρελαίνει" τον Γεωργιανό κόουτς..

Το πρόβλημα του Αλμέιδα προκαλεί ντόμινο αλλαγών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε στην προπόνηση της Πέμπτης μια δοκιμή 11άδας στην οποία φανέρωσε τις σκέψεις του για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Η είδηση -παρότι υπήρχε ως πιθανότητα από πολύ νωρίς- είναι η χρησιμοποίηση του Λαμπρόπουλου στην τριάδα των χαφ στο 4-3-3 στο εμφανές ενδεχόμενο να μην παίξει τελικά ο Μάνταλος. Η θέση στο δεξί φτερό εξακολουθεί να παίζει και πιθανότατα την Παρασκευή θα ξεκαθαρίσουν περισσότερα πράγματα.

Όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η στελέχωση της κορυφής της επίθεσης -αν και τα κουκιά στο μυαλό του Κετσπάγια παραήταν μετρημένα- στην οποία με βάση τη δοκιμή θα πάρει θέση ο Τάσος Μπακασέτας. Ο 23χρονος επιθετικός είναι το απόλυτο φαβορί για τη θέση «9» και το σκεπτικό του Κετσπάγια δεν απέχει σε σχέση με αυτό της επιλογής Μπακασέτα στον εντός έδρας αγώνα με τη Σεντ Ετιέν στις 4 Αυγούστου στην Καλογρέζα.

Τότε ο Γεωργιανός τεχνικός ξεκίνησε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα τον «Μπάκα» αποδεχόμενος τη δυσκολία της ομάδας του να πατήσει περιοχή και θέλοντας να εκμεταλλευτεί το καλό αριστερό πόδι του παίκτη του σε περίπτωση που βρεθεί σε θέση βολής έστω και από απόσταση.

Η προσέγγιση του Τιμούρ για το ματς του Φαλήρου -δεδομένων των προβλημάτων τραυματισμού που υπάρχουν- δεν απέχει από αυτή στο ματς με τους Γάλλους και για μία ακόμα φορά δείχνει πως πίσω από τον Αλμέιδα υπολογίζει πρώτα τον Μπακασέτα και έχει αρκετά πίσω σαν επιλογές τους Αραβίδη-Πέκχαρτ.

Ειδικά για τον Τσέχο μετά τη Δευτέρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ενώ στην περίπτωση του Αραβίδη ο Κετσπάγια για την ώρα δεν έχει κάνει σε κανένα ματς ούτε σκέψη για να τον ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, προτιμώντας να τον έχει στον πάγκο και να τον περάσει στο ματς ως αλλαγή.

Ρευστή κατάσταση ως προς τα πρόσωπα στα επίσημα ματς

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φαίνεται μια αστάθεια ως προς τη στελέχωση της γραμμής κρούσης της ΑΕΚ σε περίπτωση απουσίας του Ούγκου Αλμέιδα, κάτι που κάνει την κατάσταση ρευστή και φέρνει αλλαγές προσώπων στο αρχικό σχήμα, άσχετα αν -κάποια από- αυτά δεν υπολογίζονται σχεδόν καθόλου από τον προπονητή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός στα 5 επίσημα ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής για Ευρώπη και πρωτάθλημα, η ΑΕΚ χρησιμοποίησε τρεις διαφορετικούς σέντερ φορ. Πέραν από τον Αραβίδη που δεν έχει παίξει ποτέ βασικός, ο Πέκχαρτ αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο και τις δύο φορές που ξεκίνησε στην 11άδα (με Σεντ Ετιέν και Ηρακλή) ενώ σε κανένα από τα παραπάνω ματς η «Ένωση» δεν τελείωσε το παιχνίδι με τον ίδιο επιθετικό που ξεκίνησε.

Οι μέχρι τώρα επιλογές του Κετσπάγια στη θέση «9» στο ξεκίνημα των αγώνων:

Σεντ Ετιέν-ΑΕΚ: Πέκχαρτ

ΑΕΚ-Σεντ Ετιέν: Μπακασέτας

ΑΕΚ-Ξάνθη: Αλμέιδα

Βέροια-ΑΕΚ: Αλμέιδα

ΑΕΚ-Ηρακλής: Πέκχαρτ

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Μπακασέτας (σύμφωνα με τη δοκιμή του Κετσπάγια στα Σπάτα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK