Το... ραντεβού με Κολομβία έφερε θύμησες από Μπέκαμ

Η Αγγλία θα βρει στην φάση των "16" του Μουντιάλ την μαχητική Κολομβία. Στο άκουσμά της, οι οπαδοί των "λιονταριών" έφεραν στην μνήμη τους το αριστούργημα του Μπέκαμ στον μεταξύ τους αγώνα πριν από 20 χρόνια. Εσείς το θυμάστε; (PHOTO+VIDEO).

Το... ραντεβού με Κολομβία έφερε θύμησες από Μπέκαμ
AP

Με το γκολ-ζωγραφιά του Αντνάν Γιανουζάι, το Βέλγιο νίκησε με σκορ 1-0 την Αγγλία και έκανε το "τρία στα τρία", καταλαμβάνοντας την πρωτιά στον 7ο όμιλο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Βρετανοί για την φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Κολομβία και εφόσον ξεπεράσουν το σκόπελο της θα βρουν μπροστά τους στα προημιτελικά μια εκ των Σουηδία ή Ελβετία.

Αυτό το σενάριο όμως φαντάζει ακόμη μακρινό, αφού οι Λατινοαμερικάνοι είναι σε... σειρά προτεραιότητας. Τελευταία φορά που οι δύο χώρες διασταύρωσαν τα ξίφη τους, ήταν στο Μουντιάλ του 1998 και εντελώς συμπτωματικά τα "τρία λιοντάρια" είχαν παίξει στην πρεμιέρα με την Τυνησία, την οποία και κέρδισαν με σκορ 2-0.

England's Darren Anderton shoots past Colombia's Mauricio Serna to score England's first goal during the soccer World Cup 98 Group G match between England and Colombia at the Felix Bollaert Stadium in Lens Friday June 26, 1998. The other teams in Group G are Romania and Tunisia. (AP Photo/Michel Euler)
England's Darren Anderton shoots past Colombia's Mauricio Serna to score England's first goal during the soccer World Cup 98 Group G match between England and Colombia at the Felix Bollaert Stadium in Lens Friday June 26, 1998. The other teams in Group G are Romania and Tunisia. (AP Photo/Michel Euler) ΑΡ

Βέβαια, στο επόμενο ματς ηττήθηκαν απ' την Ρουμανία με 2-1 χάρις στο τέρμα του Νταν Πετρέσκου γεγονός που σήμαινε ένα και μόνο πράγμα. Νίκη απέναντι στην Κολομβία του Κάρλος Βαλντεράμα, του Χόρχε Μπερμούδες και του Φαρίντ Μοντραγκόν.

Έτσι κι έγινε! Η ομάδα του Γκλέν Χοντλ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης με τα τέρματα των Ντάρρεν Άντερτον και του 23χρονου τότε Ντέιβιντ Μπέκαμ. Μάλιστα, το γκολ του "Μπεκς" ήταν... σκέτη απόλαυση και το "κάρφωσε" με τον συνήθη τρόπο. Μέσω φάουλ.

Θα καταφέρουν 20 χρόνια μετά τα "παλικάρια" του Σάουθγκειτ να επαναλάβουν κάτι παρόμοιο; Θα το μάθουμε πολύ σύντομα, προς το παρόν εσείς μπορείτε να θαυμάσετε/θυμηθείτε υπεύθυνα το αριστούργημα του Άγγλου βιρτουόζου.

Ποιο θα είναι το ζευγάρι του τελικού του Μουντιάλ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK