Το Remote Cheerer σου επιτρέπει να φωνάζεις, να αποδοκιμάζεις και να βαράς τύμπανα

Η Yamaha τέσταρε σε ένα από τα μεγαλύτερη γήπεδα της Ιαπωνίας, το Remote Cheerer, εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθούν live αγώνες από το σπίτι τους, να ενημερώνουν για το πώς νιώθουν και στους παίκτες να μην αισθάνονται απελπιστικά μόνοι.

Το Remote Cheerer είναι το app που δημιούργησε η Yamaha, για να μην αισθάνονται μόνοι οι παίκτες στα γήπεδα, με τους φιλάθλους που παρακολουθούν τα ματς από το σπίτι τους να μπορούν να χειροκροτούν, να αποδοκιμάζουν, να σφυρίζουν και να κάνουν ό,τι θα έκαναν αν ήταν στις εξέδρες -πλην των απρεπών ενεργειών.
Το Remote Cheerer είναι το app που δημιούργησε η Yamaha, για να μην αισθάνονται μόνοι οι παίκτες στα γήπεδα, με τους φιλάθλους που παρακολουθούν τα ματς από το σπίτι τους να μπορούν να χειροκροτούν, να αποδοκιμάζουν, να σφυρίζουν και να κάνουν ό,τι θα έκαναν αν ήταν στις εξέδρες -πλην των απρεπών ενεργειών. YAMAHA.COM

Tις μηχανές Yamaha τις ξέρεις. Δεν είναι το μόνο προϊόν που 'βγάζει' η εταιρία (Yamaha Corporation). Μηδέ η μόνη υπηρεσία που παρέχει. Ανήκει στην 'κοινοπραξία' Nikkei 225 -μετρά την επίδοση των 225 μεγαλύτερων εταιριών της Ιαπωνίας που είναι στο χρηματιστήριο- και είναι η μεγαλύτερη παραγωγός πιάνων. Βασικά, το όλο project που είναι γνωστό ως Yamaha (των 3.462.760.600 ευρώ για έσοδα το 2017) άρχισε, το 1887, από τα πιάνα. Σήμερα διαθέτει 63 θυγατρικές εταιρίες. Προφανώς μεταξύ τους είναι και κάποιες που ασχολούνται με την τεχνολογία.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο Remote Cheerer, το νέο social media που επιτρέπει σε όλους μας να ενημερώνουμε τους αθλητές πώς αισθανόμαστε για την απόδοση τους, από το σπίτι μας.

Με την επιστροφή της Bundesliga στα γήπεδα διαπιστώθηκε -και κατεγράφη– μια εκκωφαντική ησυχία στα γήπεδα -πέραν όλων των άλλων, όπως το ότι οι σκόρερ δεν ήξεραν πώς να πανηγυρίσουν. Γιατί μια που αγκαλιάζονταν και μια που θυμούνταν ότι αυτό δεν επιτρέπεται -πια, σύμφωνα με το περιεχόμενο των 51 σελίδων με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που έλαβαν όλοι.

Προφανώς και οι μεταδόσεις έκαναν ρεκόρ τηλεθέασης (γιατί αφενός δεν υπάρχουν πολλές λίγκες σε εξέλιξη, αφετέρου οι απανταχού φαν του σπορ είχαν στερητικό, από τη διακοπή των πάντων για δυο μήνες). Παρ' όλα αυτά, ουκ ολίγοι τηλεθεατές παραπονέθηκαν για την άκρα του τάφου σιωπή (τα χαρακτήρισαν Geisterspiele -παιχνίδια φάντασμα) και ζήτησαν από τους έχοντες τα τηλεοπτικά δικαιώματα, να κάνουν κάτι για αυτήν. Όπως και οι ομάδες ενημέρωσαν ότι θα ήταν χρήσιμο να μπορούν να αισθάνονται πως παίζουν στην έδρα τους.

Με το Remote Cheerer στέλνεις τη φωνή σου στα γήπεδα.
Με το Remote Cheerer στέλνεις τη φωνή σου στα γήπεδα. YAMAHA.COM

Το myapplause.app  είναι έτοιμο, αλλά δεν τέθηκε σε εφαρμογή και πλέον ενδέχεται να 'χάσει' το timing από το Remote Cheerer. Βλέπεις, οι Ιάπωνες πρόλαβαν να το θέσουν σε εφαρμογή, σε συνεργασία με το SoundUD. Οι υπεύθυνοι πήγαν στο Shizuoka Stadium Ecopa των 50.000 θέσεων και έστησαν 58 τεράστια μεγάφωνα στις εξέδρες, σε παιχνίδι της J-League, μεταξύ των Jubilo Iwata και Shimizu S-Pulse. Μετά τη σέντρα, οι φαν είχαν τις εξής επιλογές από το σπίτι.

Όρεξη να 'χεις και να επιλέξεις τις σωστές 'υπηρεσίες' και θα είναι σαν να έχεις πάει στο γήπεδο.
Όρεξη να 'χεις και να επιλέξεις τις σωστές 'υπηρεσίες' και θα είναι σαν να έχεις πάει στο γήπεδο. ΥAMAHA.COM

Mπορούσαν

να χειροκροτήσουν -ελαφρώς ή έντονα-,

να φωνάξουν -ελαφρώς ή έντονα, οι ίδιοι-,

να σφυρίξουν,

να αποδοκιμάσουν,

να γελάσουν και

να δηλώσουν την έκπληξη τους, απλά με ένα tap στη σχετική επιλογή. 

Σε ό,τι αφορά τις ομάδες, ξεχωριστά, στις επιλογές υπήρχε η φωνή, το χειροκρότημα, ο ενθουσιασμός, το Goal! (αν έμπαινε κάποιο), η επιδοκιμασία, η αποδοκιμασία, η σιωπή και ο αναστεναγμός, όπως και η δυνατότητα να φωνάξουν το όνομα του αγαπημένου τους παίκτη, το αγαπημένο σύνθημα και να παίξουν ντραμς. Όσο πιο πολύ πατούσαν το κουμπί, τόσο περισσότερο ακούγονταν οι ήχοι. 

Ανάλογα με την ομάδα που υποστήριζε ο κάθε φαν -βάσει της επιλογής που 'χε κάνει στην εφαρμογή- έφευγε και ο σχετικός ήχος από τα ανάλογα μεγάφωνα που ήταν στις εξέδρες (αυτά που είχαν τοποθετηθεί εκεί όπου υπό νορμάλ συνθήκες, θα κάθονταν οι φίλαθλοι των γηπεδούχων 'παρήγαγαν' τις ανάλογες επιλογές και τούμπαλιν).

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Yamaha το app δεν μπορεί να το χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε, αλλά μόνο όσοι παρακολουθούν live το όποιο παιχνίδι, me την SoundUD να 'χει βρει τον τρόπο που γίνεται η σύνδεση. Επίσης, σε μελλοντική version θα υπάρχει και επιλογή για τους διαιτητές (να ενημερώνουν οι φαν περί της άποψης τους για τις αποφάσεις των ρεφ).

Άνθρωπος της εταιρίας που ήταν στο γήπεδο, ονόματι Κεϊσούκι Ματσουμπαγιάσι είπε ότι “σε κάποιο σημείο έκλεισαν τα μάτια μου και αισθάνθηκα σαν να ήταν όντως φαν στο γήπεδο”. Ο στόχος της εταιρίας είναι 'να μπορούν να χρησιμοποιούν το app και ουσιαστικά, να παίρνουν μέρος στους αγώνες παιδιά που είναι σε νοσοκομεία ή γενικά άνθρωποι που θέλουν, αλλά δεν μπορούν να στηρίξουν δια ζώσης τις ομάδες τους”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK