Το "σχέδιο μάχης" για το Βίγο!

Ο Νίκλας Χουλτ ακολούθησε (και) στην προπόνηση της Δευτέρας (26/9) ειδική θεραπεία στον προσαγωγό του, ωστόσο έχει πάρα πολλές πιθανότητες για να προλάβει και να είναι "ενδεκαδάτος" την Πέμπτη (29/9) κόντρα στη Θέλτα, τη στιγμή που ο "Στράμα" δείχνει να έχει καταλήξει στο αγωνιστικό πλάνο του "Μπαλαΐδος".

Το "σχέδιο μάχης" για το Βίγο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παραμονές του πιο δύσκολου (έως τώρα) ευρωπαϊκού εκτός έδρας αγώνα της σεζόν, με τη Θέλτα στο Βίγο, ο Αντρέα Στραματσόνι είδε το απουσιολόγιό του να παραμένει "γεμάτο".

Εκτός οι τιμωρημένοι Ιβανόφ, Γουακάσο που αποβλήθηκαν στον αγώνα με τον Αγιαξ (η ποινή του Γκανέζου που θα είναι μεγαλύτερη της μίας αγωνιστικής αναμένεται να γίνει γνωστή εντός της εβδομάδας), εκτός ο Λέτο με τράβηγμα στο δικέφαλο, στο… όριο ο Νίκλας Χουλτ. Ειδικά ο τελευταίος και το αν θα αγωνιστεί ή όχι στο "Μπαλαΐδος", επηρεάζει όλη τη δομή του πλάνου του «Στράμα», ο οποίος σκοπεύει να τον περιμένει μέχρι την ύστατη ώρα.

Το απόγευμα της Δευτέρας (26/9) ο Σουηδός φουλ μπακ έκανε ξανά θεραπεία, ωστόσο το "ενθαρρυντικό" της υπόθεσης, είναι πως πλέον δεν αισθάνεται ενοχλήσεις στον λαβωμένο προσαγωγό του.

Το απόγευμα της Τρίτης δε (5 μ.μ.) θα δοκιμάσει να μπει σε φουλ ένταση με την ομάδα, κάνοντας παράλληλα μια σειρά από τεστ και κινήσεις με ή χωρίς τη μπάλα, για να δει αν "αντέχει" την πίεση ο προσαγωγός του. Αν περάσει με επιτυχία θα είναι και στην ενδεκάδα, αφού θα έχει την πολυτέλεια να κάνει ακόμη μία προπόνηση το βράδυ της Τετάρτης (28/9, 8 μ.μ.) στο "Μπαλαΐδος".

Γενικά πάντως στο «πράσινο» στρατόπεδο υπάρχει αισιοδοξία πως ο Χουλτ θα είναι ετοιμοπόλεμος ως την Πέμπτη και θα μπορέσει να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα. «Είναι πολύ, πολύ καλύτερα, αύριο θα μπει με την ομάδα και θα έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασής του. Εχει πάντως πολλές πιθανότητες για να παίξει» έλεγαν το βράδυ της Δευτέρας απ’ το "τριφύλλι", αν κι όλα θα ξεκαθαρίσουν 100% στην προπόνηση της Τρίτης (27/9).

Ο ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΛΛΟΙ

Πάμε να δούμε τώρα τι θα γίνει αν τελικά ο Χουλτ δεν παίξει. Εκεί πρώτο φαβορί θα είναι ο Ουσμάν Κουλιμπαλί, που έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας και στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Με τη διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά (αν κι εφόσον αγωνιστεί) ο Μαλέζος αμυντικός θα παίξει ως αριστερός φουλ μπακ, απ’ τη στιγμή που το σύστημα θα αλλάξει στο "ευρωπαϊκό" 3-4-2-1, που χρησιμοποιεί ο Ιταλός τεχνικός σ’ όλα τα ματς τουEuropaLeague.

Αν στην "εξίσωση" υπήρχε ο Γουακάσο, η λογική υπαγορεύει πως ο Γκανέζος θα ήταν η πρώτη επιλογή του "Στράμα" για αριστερά στο 3-4-2-1, όπως είχε κάνει και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΪΚ στο Στοκχόλμη, όπου έλειψε και πάλι με τραυματισμό ο Χουλτ. Τώρα όμως ο "Γουάκα" είναι "off" λόγω της ανόητης αποβολής του στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Αγιαξ, ενώ ο έτερος αριστερός μπακ του ρόστερ Διαμαντής Χουχούμης, είναι ξεκάθαρα εκτός πλάνου τη δεδομένη χρονική στιγμή (κι όπως φαίνεται και για… καιρό ακόμα). Αρα, αν όχι… Χουλτ, η επιλογή στ’ αριστερά θα είναι ο Κουλιμπαλί.

"ΚΟΥΤΡΟΥ" Ο "ΣΥΡΤΗΣ"

Στις υπόλοιπες θέσεις τα… κουκιά είναι λίγο πολύ μετρημένα, με τον «Στράμα» να ετοιμάζει διάφορα εσωτερικά "τρικ" σε θέσεις και σε πρόσωπα. Στην τριάδα της άμυνας με τον Ιβανόφ εκτός, θα πάρει θέση δίπλα στους Κουτρουμπή και Μολέδο ο Σαμπά.

Η διάταξη όμως της εν λόγω αμυντικής τριάδας έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού ο Ιταλός τεχνικός σκοπεύει να βάλει δεξιό στόπερ τον Σαμπά, αριστερό τον Μολέδο και τον "Κούτρου" κεντρικό στόπερ, με αποστολή να συμμετέχει στην ανάπτυξη και να ανεβαίνει και εκείνος ως έξτρα χαφ, ξεκινώντας την πρώτη πάσα, όποτε έχει ο Παναθηναϊκός τη μπάλα στην κατοχή του.

Κάτι σαν "σύρτης", που θα ανεβοκατεβαίνει κάθετα ανάμεσα σε στόπερ κι άξονα μεσαίας γραμμής (ανάλογα με το ποιος θα έχει τη μπάλα) έχοντας έναν σύνθετο ρόλο στο ματς.

Δεξιός φουλ μπακ θα παίξει ο Μέστο (που έχει ακόμη μικροενοχλήσεις στον αχίλλειο, αλλά θα είναι "ΟΚ"), ενώ δίδυμο στα χαφ θα είναι και πάλι οι Ζέκα και Λεντέσμα, με τον Λουντ μπροστά αριστερά τους και λίγο πιο κοντά, ως έξτρα «σκαλοπάτι» στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο δε Ιμπάρμπο, αναμένεται να πάρει θέση δεξιά μπροστά απ’ τη μεσαία γραμμή, όχι όμως πάνω στον… ασβέστη της δεξιάς πλευράς, αλλά πιο κοντά στην περιοχή και τον Μπεργκ, για να αναζητήσει συνεργασίες σαν κι αυτή που έβγαλαν στη Στοκχόλμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Κάλυπτα" κι εγώ τον Μπεργκ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK