Το σχόλιο του Δημήτρη Κριτή

Το σχόλιο του Δημήτρη Κριτή
Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός ήταν ορθολογικός σε συστήματα και πρόσωπα. Δεν είχαμε δηλαδή επιλογές τύπου Θεοδωρίδη ως δεξί χαφ όπως έγινε κόντρα στον Εργοτέλη. Ηταν, όμως, πάλι αναποτελεσματικός τουλάχιστον μέχρι το 83ο λεπτό που έγινε το 2-0. Όχι μόνο στην τελική προσπάθεια, αλλά και στη συνεννόηση των παικτών στον αγωνιστικό χώρο.

Βεβαίως είχαμε και το εξής παράδοξο. Την στιγμή που η ομάδα χρειάστηκε τον κόσμος της –λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις των οργανωμένων προς τον Βαρδινογιάννη ότι βρίσκονται κοντά στην ομάδα και την στηρίζουν- αυτός απουσίαζε. Σαν να μην έφτανε αυτό, και οι λίγοι που ήταν παρόντες αποφάσισαν να πάνε κόντρα στις διαβεβαιώσεις της Πέμπτης, αναρτώντας πανό που καλούσαν τον Μαλεζάνι να κάνει το δρομολόγιο Αθήνα-Βερόνα χωρίς επιστροφή, αλλά και αποδοκιμάζοντας τον Βύντρα, τον Δάρλα, τον Γκονζάλες στις ανεπιτυχείς προσπάθειές τους να κάνουν παιχνίδι.

Το 3-0 είναι σίγουρα ένα πλασματικό σκορ, αφού κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για το ποιο πραγματικά θα ήταν το αποτέλεσμα αν ο Κλέιτον ευστοχούσε στην φάση του 67ου λεπτού. Δεν παύει, όμως, να είναι ένα τρίποντο σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για τον Παναθηναϊκό που την Τρίτη παίζει την ευρωπαϊκή του χρονιά.

Ναι, ο Παναθηναϊκός είναι εκτός κυπέλλου. Ναι, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ένα από τα πιο άσχημα ξεκινήματα της τελευταίας δεκαετίας. Αυτός, όμως, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μόλις 4 βαθμούς μακριά από την κορυφή και κρατάει την τύχη στα χέρια του στην Ευρώπη.

Θα πρέπει κάποια στιγμή ο κόσμος να σταθεί δίπλα στην ομάδα που αγαπάει, να αναγνωρίσει το δικαίωμα σε αυτή την ομάδα που την τελευταία τριετία άλλαξε το 95% του έμψυχου δυναμικού και πορεύεται προς κάτι εντελώς καινούργιο και όχι απλά να της δώσει πίστωση χρόνου, αλλά να την πάρει από το χεράκι και να την περάσει απέναντι, στα καλύτερα.

Οι εξετάσεις του Σαββάτου στέφθηκαν με αποτυχία. Αυτοί που την Τρίτη θα επιλέξουν να την ενισχύσουν –παρά τις προβλέψεις για άσχημες καιρικές συνθήκες- ας κάνουν τουλάχιστον αυτό. Αν έρθουν στο ΟΑΚΑ για να εκφράσουν την δυσφορία τους προς πρόσωπο του προπονητή ή να αποδοκιμάσουν τις επιλογές τους ας κάτσουν στη ζεστασιά του σαλονιού τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK