Το Σχόλιο του Συντάκτη

Το Σχόλιο του Συντάκτη
Ξάνθη ήταν η τελευταία ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά κύπελλα αυτή την εβδομάδα. Δύο τραγωδίες στο Τσάμπιονς Λιγκ, δύο μίζερες ισοπαλίες στο ΟΥΕΦΑ, η αναμενόμενη συντριβή του Αρη, επιβάρυναν τη θέση της ακριτικής ομάδας στη μόλις δεύτερη επίσημη εμφάνισή της σε γήπεδα της αλλοδαπής.

Εν τούτοις, η αμυντική λειτουργία σήμα κατατεθέν της ομάδας στο πρωτάθλημα, με αλληλοκάλυψη των τεσσάρων και τις απαραίτητες βοήθειες από τα αμυντικά χαφ, καθώς και η ικανότητα της δημιουργίας στην επίθεση διαμέσου της άρτιας συνεργασίας και την ομαδική προώθησης έκαναν την Ξάνθη να φαντάζει η «μεγάλη» ομάδα και την Μίντλεσμπρο (δεύτερη ευρωπαϊκή συμμετοχή και γι’ αυτήν) την «μικρή».

Το σημαντικότερο όλων η άγνοια κινδύνου τόσο των παικτών, όσο και του τεχνικού της ομάδας, ο οποίος μπορεί να άρχισε τον αγώνα με μία συγκεκριμένη τακτική, ωστόσο έδειξε ότι δεν έχει… άλατα στο κοουτσάρισμά του και ανέβασε μαεστρικά την ανάπτυξη στην επανάληψη.

Η ήττα δεν έχει καμία σημασία. Η Ξάνθη κέρδισε τις εντυπώσεις και μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση (ή και αντιγραφή) από τους υπόλοιπους «γαλανόλευκους». Η πρόκριση είναι στο χέρι της με τέτοιες εμφανίσεις, ωστόσο, ακόμα και αν δεν συμβεί αυτό, κανείς δεν θα την κατηγορήσει. Εξάλλου, στο πρωτάθλημα άρχισε πολύ καλά και μάλλον θα έχει και άλλες ευρωπαϊκές ευκαιρίες στο μέλλον.

Ειδική μνεία στον Εμερσον, ο οποίος απέδειξε ότι παραμένει μεγάλος ποδοσφαιριστής στα 35 του χρόνια και δεν σταμάτησε την ουσιαστική του καριέρα μόλις πάτησε τα τριάντα, όπως τα πολλά παραδείγματα που συναντάμε εκτός και… εντός συνόρων. Ετρεχε, έκοβε, πάσαρε, σούταρε, εμψύχωνε… Ακόμα μία ανακάλυψη του Πανόπουλου, έστω και αν δεν πρόκειται για νεαρό με αξία μεταπώλησης".

24MEDIA NETWORK