Το Σχόλιο του Συντάκτη

Το Σχόλιο του Συντάκτη
"Μέχρι το 70ο λεπτό ο Ολυμπιακός έπασχε από το «σύνδρομο Ρόζενμποργκ». Παρουσιάζοντας την ίδια –ίσως και χειρότερη- εικόνα με τον αγώνα της Τρίτης, δεν μπορούσε να αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο πως είναι καλύτερη ομάδα από την Καλλιθέα και έχει την ποιότητα εκείνη για να πάρει τη νίκη. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι με την πάροδο του χρόνου πήραν θάρρος –βλέποντας την εικόνα του αντίπαλου- και αν πρόσεχαν λίγο περισσότερο θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά.

Αυτή τη φορά, ο Τροντ Σόλιντ προσπάθησε από νωρίς να αλλάξει τα κακώς κείμενα των «ερυθρολεύκων» βάζοντας στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου τους Καφέ και Οκκά στη θέση των Ριβάλντο και Μπαμπανγκίντα. Μια κίνηση που αποδείχθηκε ορθή, αφού ο Καφές έκλεισε λίγο τα κενά στον χώρο της μεσαίας γραμμής και έκοψε τις επιθέσεις των γηπεδούχων, ενώ ο Οκκάς –σαν οντότητα τουλάχιστον- έκανε αισθητή την παρουσία του και βοήθησε τον Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Αυτό που πραγματικά βοήθησε –ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι- τους γηπεδούχους ήταν το αυτογκόλ του Τελκίνσκι. Ο απογοητευτικός και προβληματικός Ολυμπιακός βγήκε από την «εντατική» και βρήκε το «κλειδί» της νίκης. Σαν μάννα εξ ουρανού.

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος, μετά το τέλος του ματς, ζήτησε από τον κόσμο να κάνει υπομονή καθώς την φετινή χρονιά ο Ολυμπιακός παίζει ένα νέο σύστημα, σε σχέση με την περσινή περίοδο και το –υποτιθέμενο- 4-2-2. Μας συγχωρείτε, αλλά αδυνατούμε να καταλάβουμε τα λεγόμενα του Γεωργάτου. Γιατί εμείς έχουμε την εντύπωση πως τόσο πέρυσι, όσο και φέτος ο Ολυμπιακός αγωνίζεται ακριβώς με το ίδιο σύστημα; Ενισχυμένο κέντρο και έναν προωθημένο μπροστά. Πέρυσι ήταν ο Οκκάς (ή ο Ζιοβάνι) και φέτος είναι ο Κωνσταντίνου. Συμφωνούμε με την υπομονή που ζητάει ο Γεωργάτος. Ακόμη είναι νωρίς και η ομάδα θα βελτιώσει το αγωνιστικό της πρόσωπο. Αρκεί να υπάρχει ενότητα και ηρεμία. Το είπε και ο πρόεδρος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK