Το σκεπτικό της απόφασης για Δώνη και τα ακριβή ποσά

Κανένα απολύτως περιθώριο παρερμηνίας δεν αφήνει η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τα χρήματα που πρέπει να καταβάλει ο ΠΑΟΚ στον Δώνη εντός 7 ημερών, διαφορετικά θα μηδενίζεται στους αγώνες και θα του αφαιρεθούν βαθμοί. Στα 287.845 ευρώ το ποσό.

Το σκεπτικό της απόφασης για Δώνη και τα ακριβή ποσά

Το contra.gr έχει στα χέρια του το σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την προσφυγή του Γιώργου Δώνη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και σας το παρουσιάζει.

Το ιστορικό

Η υπόθεση της διαμάχης του Γιώργου Δώνη με τον ΠΑΟΚ τελεσιδίκησε στις 20/11/2013. Από τότε ουδέποτε ο ΠΑΟΚ προέβη στην εκτέλεση της απόφασης. Βάσει Κανονισμού, η απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών πρέπει να εκτελείται πλήρως και ολοσχερώς εντός 60 ημερών. Διαφορετικά, προβλέπονται οι ποινές του μη ορισμού αγώνα και της κατακύρωσης αγώνα υπέρ του αντιπάλου μέχρι πλήρους εξόφλησης.

Ο Γιώργος Δώνης αιτήθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών στον ΠΑΟΚ στις 3/2/2014, πήρε δικάσιμο για τις 11/3/2014, αναβλήθηκε και εκδικάστηκε τελικά στις 26/3/2014.

Η εκδίκαση

Κατά τη συζήτηση της αίτησης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Εφετείο Αθηνών επί της αίτησης ακύρωσης των αποφάσεων που δικαιώνουν τον Δώνη. Το αίτημα του "δικεφάλου του Βορρά" απορρίφθηκε ως μη νόμιμο. Ακολούθως, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προέβαλε και αίτημα πληρωμής του επιδικασθέντος ποσού σε δόσεις. Ωστόσο και αυτό απορρίφθηκε ως απαράδεκτο, αφού αφενός έπρεπε να το είχε αιτηθεί εγγράφως δυο μέρες πριν, αφετέρου (και σε κάθε περίπτωση) δεν προβλέπεται από πουθενά η εξόφληση των προπονητών σε δόσεις (το περίφημο μνημόνιο αφορά μόνο ποδοσφαιριστές).

Τα ποσά

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου αφορά μόνο στον Γιώργο Δώνη και όχι στους συνεργάτες του, ενώ έχει να κάνει με χρήματα που αφορούν το διάστημα έως 31/1.

Συγκεκριμένα:

Ποσό 309.500 ευρώ που αντιστοιχεί σε δόσεις συμβολαίου.

Ποσό 11.245 που αντιστοιχεί σε μισθούς.

Ποσό 1.100 που αντιστοιχεί στη δικαστική του δαπάνη.

Στο σύνολο: 321.845 ευρώ, τα οποία μετά τον περιορισμό του αιτούντα γίνονται 287.845 ευρώ.

Τα περί 800.000 ευρώ που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι πραγματικό ποσό αλλά δεν αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αυτό το ποσό αφορά ολόκληρη την οφειλή (και τους μήνες που δεν είναι μέσα) καθώς και άλλα 5 άτομα (τους συνεργάτες του Δώνη, από τους οποίους οι δύο δεν έχουν ακόμη τελεσίδικη απόφαση).

Η ποινή

Σύμφωνα με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένη να καταβάλει στον Γιώργο Δώνη έως τις 7 Απριλίου 2014 εφάπαξ το ποσό των 287.845 ευρώ.

Σε διαφορετική περίπτωση θα του επιβληθούν οι ποινές: α) κατακύρωση κάθε αγώνα υπέρ του αντιπάλου μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφλησή του, β) αφαίρεση τριών βαθμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ