Το στάδιο που έριξε 'πόρτα' σε πωλητές νερωμένων ποτών

"Ποτέ ξανά νερωμένη μπύρα", είπαν οι διευθυντές του σταδίου Azteca στο Μεξικό. Προηγουμένως είχαν πιάσει επ' αυτοφώρω μικροπωλητές να νοθεύουν ποτά, χρησιμοποιώντας μεγάλες ποσότητες νερού.

Μικροπωλητής στο στάδιο Azteca εμπορεύεται παγωμένα αφεψήματα
Μικροπωλητής στο στάδιο Azteca εμπορεύεται παγωμένα αφεψήματα

Η παρακολούθηση ενός αγώνα ποδοσφαίρου είναι μια φαινομενικά απλή διαδικασία, η οποία παρόλα αυτά, περιλαμβάνει κάποιες διαδικασίες λίγο πιο σύνθετες. Για παράδειγμα, η επιλογή της παρέας που θα σε ακολουθήσει στο γήπεδο, που θα έχει την δέουσα επαφή με την κρίσιμη πραγματικότητα του αγώνα (ή και όχι), είναι μια σημαντική παράμετρος. Μια άλλη παράμετρος είναι το αν θα φορέσεις κασκόλ στο γήπεδο, κάτι που σήμερα, μοιάζει μάλλον παρωχημένο. Τέλος, μια εξίσου αξιόλογη παράμετρος είναι αυτή της αγοράς αναψυκτικού/μπύρας και άλλων 'συνοδευτικών', όπως ποπ κορν, πατατάκια και άλλα.

Όλοι μπορούμε να θυμηθούμε περιπτώσεις που το αναψυκτικό το οποίο έχουμε πάρει στα χέρια μας αποδεικνύεται στην καλύτερη περίπτωση νερωμένο ή στη χειρότερη με γεύση που παραπέμπει περισσότερο σε υγρό εξάτμισης. Σε μια χώρα αρκετά μακριά από την Ευρώπη, οι εικόνες και οι γεύσεις για τις οποίες μόλις διάβασες, έγιναν πέτρα σκανδάλου. Πρόκειται για το Μεξικό, για την πρωτεύουσα Πόλη του Μεξικού και το στάδιο Azteca, που χωράει περίπου 88.000 οπαδούς και χρησιμεύει ως έδρα για την Αμέρικα (η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας), αλλά και για τους εντός έδρας αγώνες της εθνικής ομάδας.

Οι ιδιοκτήτες του σταδίου φαίνεται πως γνωρίζουν αρκετά καλά πόσο σημαντικές είναι για τον μέσο οπαδό οι προαναφερθείσες ιεροτελεστίες, γι' αυτό και αποφάσισαν να πάρουν τις ευθύνες τους και να πατάξουν κάποια περιστατικά 'δολιοφθοράς' που εντοπίστηκαν πρόσφατα. Συγκεκριμένα, σε αγώνα της Αμέρικα το περασμένο Σάββατο, από το κύκλωμα παρακολούθησης του σταδίου εντοπίστηκαν μικροπωλητές την ώρα που έφτιαχναν νερωμένα ποτά, αναμιγνύοντας πάγο και νερό βρύσης σε μπουκάλια που περιείχαν μικροποσότητες μπύρας και αναψυκτικών.

Ένα δελτίο Τύπου από τη διοίκηση του σταδίου αναφέρει μεταξύ άλλων: "Πρόκειται να λάβουμε όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα, δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο".

Αυτό δεν ήταν το πρώτο περιστατικό όπου μικροπωλητές πιάνονται επ' αυτοφώρω να νοθεύουν τα ροφήματα που πουλούν. Σε αγώνα της Σάντος Λαγκούνα τον περασμένο μήνα, υπήρξαν μικροπωλητές που εντοπίστηκαν on camera να αδειάζουν χρησιμοποιημένα κουτιά μπύρας σε κουβά και στη συνέχεια να τη σερβίρουν ξανά σε ποτήρια.

Σε κάθε περίπτωση οι μικροπωλητές όλου του κόσμου έχουν ένα ηθικό άλλοθι γι' αυτήν τη μικρή παρανομία τους. Το να μεθύσει κανείς κατά τη διάρκεια αγώνα, δεν είναι και η πιο σοφή επιλογή. Συγκεκριμένα, είναι μια επιλογή που μόνο προβλήματα φέρνει. Επίσης, όταν διαπιστώνεις πως έχεις πληρώσει ακόμα μια φορά για ένα νερωμένο ποτό, όσο εξοργιστικό κι αν είναι, δεν παύει να είναι μια μικρολεπτομέρεια μπροστά στην έκβαση του αγώνα που βλέπεις, άρα θα το αφήσεις πίσω σου.

Σίγουρα, όμως, κάπου εδώ, πρέπει να προτείνουμε μια συμβιβαστική λύση. Ας είναι το νερό που χρησιμοποιούν κάπως φρέσκο κι ας μην προέρχεται από κάποιον καταψύκτη που μπορεί και να βρίσκεται στην ίδια σκοτεινή γωνιά πριν από την ανοικοδόμηση του σταδίου. Ας ξεκινήσουμε από εκεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK