Το συμβόλαιο του Τσούμπερ δεν σηκώνει συζήτηση επικύρωσης

Η ΑΕΚ καλείται να καταβάλει 2 εκατ. ευρώ στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης για να κάνει ολότελα δικό της τον Στίβεν Τσούμπερ και η "εξαφάνισή" του είναι απλά μια λεπτομέρεια.

Το συμβόλαιο του Τσούμπερ δεν σηκώνει συζήτηση επικύρωσης
EUROKINISSI

Τέτοιο συνδυασμό εκκωφαντικού ξεκινήματος και ανησυχητικής εξαφάνισης δύσκολα σου έρχεται το μυαλό. Ο Στίβεν Τσούμπερ φρόντισε πολύ γρήγορα να εκτοξεύσει τις απαιτήσεις και προσδοκίες των ανθρώπων της ΑΕΚ, καθώς επίσης των οπαδών αυτής, σε ύψη δυσθεώρητα. Σε χρόνο dt αναγορεύτηκε ηγέτης ενός συνόλου που θα μπορούσε υπό την καθοδήγησή του να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Όσο γρήγορα το κατάφερε, άλλο τόσο αιφνιδιαστικά το πήρε πίσω.

Και ποια είναι τώρα η πραγματικότητα; Στα πέντε από τα πρώτα επτά παιχνίδια του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ελβετός ήταν καθοριστικός, σημειώνοντας 5 τέρματα και προσφέροντας 2 ασίστ. Λογικοί οι διθύραμβοι για έναν ποδοσφαιριστή που άλλαζε περιβάλλον δίχως να έχει ακολουθήσει προετοιμασία και με καλοκαιρινή επιβάρυνση από τους αγώνες του Euro με την Ελβετία. Η συνέχεια ωστόσο, ήταν απογοητευτική. Από τους 24 του περασμένου Οκτώβρη όταν σκόραρε μία φορά και έδωσε δύο τελικές πάσες που έγιναν γκολ στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Βόλο, ο Τσούμπερ αγνοείται.

Η μηδενική στατιστική του σε 9 επίσημα ματς, είναι ένας ξεκάθαρος λόγος ανησυχίας. Άραγε και για το συμβόλαιό του;

Ο Ελβετός ακραίος επιθετικός έχει υπογράψει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2025, δηλαδή για επιπλέον τρεις σεζόν. Ωστόσο για να επικυρωθεί αυτή θα πρέπει η Ένωση να καταθέσει 2 εκατ. ευρώ στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, όπως προβλέπει η συμφωνηθείσα με το γερμανικό σύλλογο οψιόν αγοράς του 30χρονου διεθνούς. Υπάρχει χρόνος αρκετός μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση, όμως το μακράς διάρκειας ντεφορμάρισμα του Τσούμπερ δεν φαίνεται ότι συνιστά σοβαρό λόγο για ακύρωση του deal. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Η επιστροφή του και ο εντοπισμός του προβλήματος

Στην παρούσα φάση ευθύνες στον ποδοσφαιριστή για την -εδώ και δυόμιση μήνες- νωθρή παρουσία του δεν προκύπτουν. Οι μετρήσεις του, ένεκα και της επιπρόσθετης επιβάρυνσης από τις συνεχιζόμενες παρουσίες του σε ματς της Εθνικής Ελβετίας, κατέδειξαν ως κύριο πρόβλημα την κόπωση. Το συζήτησε άλλωστε και ο ίδιος, τόσο με τον Αργύρη Γιαννίκη όσο και με τους δύο διευθυντές, Γιάννη Παπαδημητρίου και Παναγιώτη Κονέ. Ωστόσο αυτή η κατάσταση, πρέπει να αλλάξει.

Η ΑΕΚ έχει απόλυτη ανάγκη τον καλό Τσούμπερ του πρώτου ενάμιση μήνα παρουσίας του στην Ελλάδα. Κι αν όντως το πρόβλημα δεν είναι τόσο δικό του, τότε θα πρέπει να γίνει της ομάδας και του προπονητή. Εφόσον ο Ελβετός επιστρέψει στα νορμάλ επίπεδα φυσικής κατάστασης και αντοχής, τότε επείγει η εύρεση του τρόπου αξιοποίησής του. Έρχονται πολύ μεγάλα και απαιτητικά ματς, τρία με τον ΠΑΟΚ, σίγουρα ένα με τον Ολυμπιακό, πιθανότητα και τρία κόντρα στους "ερυθρόλευκους" στην περίπτωση η Ένωση προχωρήσει στο Κύπελλο.

Έπονται επίσης οι δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις απέναντι στον Άρη και στον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Όλα αυτά -covid 19 επιτρέποντος- εντός των επόμενων 50 ημερών, δηλαδή έως το τέλος του Φλεβάρη. Δίχως τον καλό Τσούμπερ δύσκολα θα πάει μακριά η βαλίτσα. Ίσως μάλιστα να γεννηθεί και μια μορφή συζήτησης που αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται, αυτή της αγοράς του ή όχι από την Άιντραχτ.

Ο μεγάλος κόπος του καλοκαιριού και η αποφυγή μιας λανθασμένης εκτίμησης

Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα το περασμένο καλοκαίρι για να τον κάνει δικό της. Και σε οικονομικό και σε ανθρώπινο επίπεδο. Του εξασφάλισε το συμβόλαιο που ζητούσε -1 εκατ. ευρώ συν μπόνους ετησίως- και τον έκανε να νιώσει ξεχωριστός με τον τρόπο που τον προσέγγισε. Συνέβη διότι άπαντες και πρώτιστα ο διοικητικός ηγέτης Δημήτρης Μελισσανίδης, είδαν σε εκείνον έναν πολύ ξεχωριστό για τα εγχώρια δεδομένα ποδοσφαιριστή. Δεν το διαπιστώνουν ωστόσο στα γήπεδο, εδώ και καιρό.

Ίσως μια εκτενής συζήτηση και με τον ίδιο να φέρει τη λύση στο πρόβλημα. Ασφαλώς την κύρια ευθύνη για τη σωστή αξιοποίησή του φέρουν ο προπονητής και ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα προσπαθεί να τον εκμεταλλευτεί, όμως θα πρέπει στην ΑΕΚ να είναι βέβαιοι ότι και ο Ελβετός αντιλαμβάνεται το μέγεθος της επένδυσης, οικονομικής και αγωνιστικής, που το club προτίθεται να κάνει στο πρόσωπό του.

Να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος για την πολύ μεγάλη απαίτηση που υπάρχει από εκείνον, να γίνει σημαιοφόρος σε σπουδαίες επιτυχίες και όχι ένας παίκτης με απαστράπτουσες εκλάμψεις και χαμένα διαστήματα. Είναι βασικό το να επιθυμεί σφόδρα ο ίδιος ο Τσούμπερ να βγει μπροστά και να κάνει τη διαφορά. Ο χρόνος κυλάει επικίνδυνα και περιθώρια λάθους δεν υφίστανται πλέον, ούτε για εκείνον ούτε για την Ένωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK