Το "ταρακούνημα" του Ουζουνίδη στον Τσάβες

Το τετ-α-τετ του τεχνικού του ΠΑΟ με τον Αντρές Τσάβες ενόψει της επιστροφής του στη δράση μετά από δύο μήνες και τα λόγια - οδηγός για τη συνέχεια, αφού η παρουσία του είναι απαραίτητη.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει (και να περιμένει) περισσότερο την επιστροφή του Αντρές Τσάβες απ' τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Του απολύτως υγιούς Τσάβες όμως… Και γι' αυτό η οδηγία του 49χρονου προπονητή προς την ιατρική ομάδα του Παναθηναϊκού πριν από περίπου 10 ημέρες, όταν ο Αργεντινός είχε αρχίσει να μπαίνει στο τελικό στάδιο της επανόδου του μετά την πολύ βαριά θλάση στη γάμπα, ήταν "…θα μπει με την ομάδα μόνο όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος ιατρικά".

Ο "Κομαντάντε" ήταν εδώ κι εβδομάδες σαν το θηρίο στο κλουβί… Και βιαζόταν πολύ να γυρίσει και να παίξει στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ήταν τέτοια όμως η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου, μυϊκού τραυματισμού του που δεν… σήκωνε το παραμικρό ρίσκο.

Ως εκ τούτου κι ο Ουζουνίδης δεν πίεσε καταστάσεις, αλλά επέλεξε (παρά το γεγονός ότι "φώναζε" το επιθετικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού) να πάει απόλυτα συντηρητικά. Διότι μία πιθανή υποτροπή θα ήταν… καταστροφική και θα πήγαινε τον Τσάβες ακόμη ένα δίμηνο (ίσως και παραπάνω) πιο πίσω…

Την περασμένη Δευτέρα (20/11), ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε μία ευρύτερη κουβέντα στο "Γ. Καλαφάτης" με τον Αργεντινό φορ. Αφενός για να του εξηγήσει το σκεπτικό του για το γεγονός ότι τον κράτησε εκτός δράσης παραπάνω απ' όσο θα περίμενε ο παίκτης αφετέρου να τον "ταρακουνήσει" και να του δώσει έξτρα κίνητρα εν όψει της επιστροφής του στα παιχνίδια.

Το τελευταίο τρίμηνο δεν ήταν διόλου εύκολο για τον Τσάβες, αφού πέρα απ' τον τραυματισμό του, έδειχνε να έχει δυσκολίες προσαρμογής στην ομάδα, στα "θέλω" και τις απαιτήσεις της. Κι αυτό ακριβώς θέλησε να το συζητήσει μαζί του ο Ουζουνίδης, προκειμένου και να τον… αποφορτίσει, αλλά και να τον "ανεβάσει" προτού ξαναμπεί στη… μάχη.

Ο 49χρονος τεχνικός ανέλυσε στον Αργεντινό τους λόγους που δεν έπρεπε να πιεστεί για να επιστρέψει σε δράση, τού ζήτησε να τηρεί ευλαβικά τις οδηγίες του ιατρικού τιμ και το πρόγραμμα που έχει πάρει απ' τους συνεργάτες του για να καλύψει το χαμένο έδαφος και του επισήμανε τη σημασία που έχει ο ίδιος για ολόκληρη την ομάδα, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να βοηθήσει και να βοηθηθεί κι ο ίδιος απ' την παρουσία του στον Παναθηναϊκό.

" Γι' αυτό έκανες το καλοκαίρι αυτό το βήμα και ήρθες για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Για να γίνεις γνωστός και να ανεβάσεις την καριέρα σου και το όνομά σου. Ήρθε η ώρα να γίνει πράξη αυτό, να βοηθήσεις την ομάδα σ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται και να σε βοηθήσει κι αυτή…", ήταν τα λόγια του Ουζουνίδη, που περιμένει πλέον έναν "άλλο" Τσάβες από τούδε και στο εξής. Αρχής γενομένης απ' τον σαββατιάτικο (25/11) αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στο οποίο ο "Κομαντάντε" θα είναι διαθέσιμος κι αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή, για ν' αρχίσει να βρίσκει ρυθμό…

News 24/7

24MEDIA NETWORK