Το τελευταίο ηχητικό μήνυμα του Σάλα προκαλεί σκέτη θλίψη

Σε ντοκουμέντο που εξασφάλισε η Ole, μπορείτε να ακούσετε τον Εμιλιάνο Σάλα να ενημερώνει την οικογένεια του πως κάτι δεν πάει καλά με την πτήση του από τη Νάντη στο Κάρντιφ.

Το τελευταίο ηχητικό μήνυμα του Σάλα προκαλεί σκέτη θλίψη

Λίγα λεπτά πριν εξαφανιστεί το μονοκινητήριο -διθέσιο- αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, ο Εμιλιάνο Σάλα έστειλε ένα ηχητικό μήνυμα στους δικούς του, μέσω WhatsApp. Η αργεντίνικη Diario Olé το δημοσίευσε και σε αυτό μπορούμε πια, να ακούσουμε την αγωνία στη φωνή του, σε 50'' που άρχισαν με ενθουσιασμό και χαμόγελα.

" Γεια σας αδέλφια. Πώς είστε, τρελοί μου; Εγώ είμαι πολύ ενθουσιασμένος! Ήμουν στη Νάντη και έκανα πολλά διαφορετικά πράγματα, χωρίς σταματημό.

Τώρα είμαι σε αεροπλάνο που δείχνει πως θα διαλυθεί και πηγαίνω στο Κάρντιφ, γιατί ξεκινάμε κιόλας από αύριο

"Ξεκινάμε προπονήσεις με τη νέα ομάδα, το απόγευμα. Άντε να δούμε τι θα γίνει. Εσείς πώς είστε αδέλφια; Όλα καλά;".

Σε εκείνο το σημείο, ο τόνος της φωνής του άλλαξε. Ολοκλήρωσε το μήνυμα ως εξής.

"Αν δεν έχετε νέα μου, σε μιάμιση ώρα ίσως να χρειαστεί να στείλετε κάποιον για να με βρει. Αρχίζω να φοβάμαι πολύ".

Από τις πρώτες ώρες άρχισε η έρευνα (σε θάλασσα και από αέρα) για τον εντοπισμό του αεροπλάνου. Συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ στη Νάντη όπου αγωνιζόταν, αλλά και στο Κάρντιφ, πολλοί ήταν εκείνοι που άναψαν ένα κερί και προσευχήθηκαν για τον 28χρονου Αργεντινό.

Ο υπεύθυνος των ερευνών από αέρα, Τζον Φιτζέραλντ δήλωσε στο BBC ότι "ακόμα και ο πιο καλά γυμνασμένος άνθρωπος δεν άντεχε παρά λίγες ώρες στα νερά, στη δεδομένη χρονική περίοδο. Δυστυχώς, δεν πιστεύω ότι ζει". Λίγο νωρίτερα, η Guardian είχε φιλοξενήσει δηλώσεις διασωστών, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλειόταν το ενδεχόμενο να 'χουν επιβιβαστεί σε παραπλέον σκάφος και να μην έχουν ακόμα τη δυνατότητα επικοινωνίας.

Ο Σάλα είχε μισθώσει το μονοκινητήριο για το ταξίδι από το Κάρντιφ στη Νάντη, για να μαζέψει τα πράγματα του και πίσω στην Αγγλία. Φέρεται να 'χε πει στον πρώην συμπαίκτη του, Νικολά Παλουά πως το ταξίδι είχε αναταράξεις και ότι φοβόταν για την ασφάλεια του στην επιστροφή.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK