Το τελευταίο απόρθητο κάστρο του Καρέρα είναι ο Παναθηναϊκός

Ο Μάσιμο Καρέρα βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις τελευταίες μαζεμένες κακές εμφανίσεις της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Δεν τα πηγαίνει επίσης καλά στα ελληνικά ντέρμπι. Όμως απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν χάνει.

Ο Μάσιμο Καρέρα κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Ο Μάσιμο Καρέρα κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Στον έναν χρόνο και πέντε ημέρες που ο Μάσιμο Καρέρα κατοικοεδρεύει στο θρόνο της ΑΕΚ, έχουμε δει αρκετά πράγματα να συμβαίνουν. Το συμμάζεμα μιας ομάδας όταν μικρά και μεγάλα αγωνιστικά και 'αποδυτηριακά' προβλήματα υπήρχαν είναι πανθομολογούμενο, όπως επίσης στον Ιταλό κόουτς αναγνωρίζεται η γρήγορη μετάλλαξή της σε ένα σύνολο το οποίο από εκεί που ήταν αυτοκαταστροφικό, άρχισε να διεκδικεί ξανά στόχους.

Το ότι απαιτήσεις γύρω του δημιουργήθηκαν από όσα εκείνος πέτυχε με τη δουλειά του, είναι και το λογικό. Σύσσωμος ο 'κιτρινόμαυρος' οργανισμός εντός, εκτός και πέριξ του προπονητικού κέντρου των Σπάτων, καθώς επίσης των γραφείων της ΠΑΕ στο Μαρούσι, ήλπιζε ότι ο συγκεκριμένος προπονητής ήταν αυτό ακριβώς που έψαχνε η ομάδα. Σήμερα, μετά από ένα έτος παρουσίας και συμπερασμάτων, προκύπτουν σοβαροί λόγοι ώστε να εξεταστεί εκ νέου η συνύπαρξη των δύο πλευρών, αν όχι άμεσα, τότε στο εγγύς μέλλον. Ένας από αυτούς είναι η εικόνα της ΑΕΚ στα ντέρμπι.

Επί των ημερών του Καρέρα στον πάγκο της, η Ένωση έχει αναμετρηθεί τέσσερις φορές με τον ΠΑΟΚ και έχει κερδίσει σε μόλις μία από αυτές, στο περυσινό παιχνίδι για τα πλέι οφς, στην Τούμπα. Δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και στο πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων με τον Ιταλό στον πάγκο της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην έδρα του με 1-0. Είναι και το μοναδικό ματς στο οποίο, παρά την ήττα, το σύνολο που ο Ιταλός παρουσίασε αδικείται κατάφωρα από το τελικό σκορ, βάσει της εικόνα του αγώνα.

Κόντρα στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι πολύ πιο δυσάρεστα. Σε τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια, το μόνο που θετικό έχει καταφέρει ο Μάσιμο Καρέρα είναι το 0-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε πολύ κοντινό διάστημα αφότου είχε αναλάβει προπονητής. Τότε το αποτέλεσμα είχε αντιμετωπιστεί ως νορμάλ για την ΑΕΚ καθώς ο προπονητής ήταν μόλις ενάμιση μήνα με την ομάδα και έβαλε φρένο στην παρέρα του λιμανιού που την περίοδο εκείνη, ήταν στα ντουζένια της. Έκτοτε όμως υπέστη τρεις διαδοχικές ήττες, οι δύο εκ των οποίων ήταν για το πρωτάθλημα και η τελευταία που κόστισε το χαμένο τρόπαιο στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό ωστόσο, η ΑΕΚ του Καρέρα είναι αήττητη. Ο Ιταλός ανέλαβε την ομάδα λίγο καιρό μετά το παιχνίδι της 10ης Νοεμβρίου 2019, όταν η Ένωση με προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου, είδε το υπέρ της 2-0 στο τέλος του πρώτου 45λεπτου, να εξελίσσεται σε εις βάρος της 2-3 στις τελευταίες στιγμές του αγώνα, με τέρμα που σημείωσε ο πρώην δικός της Δημήτρης Κολοβέτσιος, που πλέον παίζει στην τουρκική Καϊσερίσπορ. Στα επόμενα τρία ματς, ο Ιταλός πέτυχε δύο νίκες και ένα παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟ, έληξε ισόπαλο.

Πέραν του αποψινού αντιπάλου του, ο Μάσιμο Καρέρα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και κόντρα στον Άρη, με τον οποίο έχει βρεθεί αντιμέτωπος πέντε φορές στον καιρό που βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στα ημιτελικά του περυσινού Κυπέλλου. Το καλύτερο εξ αυτών, ήταν για το δεύτερο γύρο πλέι οφ του περυσινού πρωταθλήματος, εκείνο το νικηφόρο 4-1 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' όταν ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος τότε Νέλσον Ολιβέιρα, είχε σκοράρει δύο φορές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK