Το τέλος του Παναθηναϊκού που ξέραμε

Μαζί με τα πλέι οφ τελείωσε και ο Παναθηναϊκός που ξέραμε. H νίκη με 3-2 επί του αξιόμαχου ΟΦΗ δεν μας έκανε σοφότερους αναφορικά με το μέλλον, γιατί έτσι κι αλλιώς αυτό το ξέρει μόνο ο Αλαφούζος που βρέθηκε ξανά στο γήπεδο.

Ο Γιώργος Δώνης αγκαλιάζει τον Γιάννη Μπουζούκη. Ο πρώτος αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό, ο δεύτερος συνεχίζει
Ο Γιώργος Δώνης αγκαλιάζει τον Γιάννη Μπουζούκη. Ο πρώτος αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό, ο δεύτερος συνεχίζει EUROKINISSI SPORTS

Από την αρχή αυτού του νέου εγχειρήματος που το ονομάσαμε 'πλέι οφ' και έπεσε πάνω στον κορονοϊό στερώντας τη δυνατότητα να το δούμε υπό φυσιολογικές συνθήκες -βλέπε κόσμο στις εξέδρες- άρα αυτομάτως διαφοροποίησε τα δεδομένα, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΟΦΗ, επί της ουσίας δεν είχαν στόχο.

Οι 'πράσινοι' είχαν βάλει ταβάνι την είσοδο στα πλέι οφ για να 'σβήσουν' την ευρωπαϊκή τιμωρία, ενώ στον ΟΦΗ έλεγαν ψιθυριστά για τα πλέι οφ θέλοντας να κάνουν βήμα-βήμα τη μετάβαση στην επόμενη μέρα μετά την περσινή σωτηρία στο 96ο λεπτό των μπαράζ. Τα πλέι οφ ήρθαν, ο ΟΦΗ βγήκε Ευρώπη και το μίνι πρωτάθλημα ήταν μία ευκαιρία για τον Γιώργο Σίμο να δει συνολικά το ρόστερ πριν τις τελικές, καλοκαιρινές, αποφάσεις.

Φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική και οι δύο ομάδες βρέθηκαν να παίζουν στο κλείσιμο της αυλαίας με διαφορετικό μέλλον. Ο Παναθηναϊκός περνάει σε άλλη σελίδα χωρίς τον Δώνη, με ενεργοποιημένο τον Αλαφούζο και μεταγραφές που δείχνουν τάση για πιο ανταγωνιστική εικόνα. Ο ΟΦΗ συνεχίζει ως έχει σε ποδοσφαιρική νοοτροπία, με στόχο να κάνει 5-6 κινήσεις το καλοκαίρι για το βήμα παραπέρα και την αντιμετώπιση των ειδικών συνθηκών που θα έχει του χρόνου με την πρόκληση της Ευρώπης.

Για να μη τα πολυλογούμε, το ματς του ΟΑΚΑ είχε όλα τα φόντα να είναι χορταστικό με δύο απελευθερωμένος, από άγχος, ομάδες. Χορταστικό όπως τα προηγούμενα στο ίδιο γήπεδο όπου ο ΟΦΗ έφυγε με το εντυπωσιακό 1-3. Χορταστικά όπως όλα σχεδόν τα παιχνίδια τους στα εφετινά πλέι οφ ακόμα κι αν σε αυτά δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα έξτρα κίνητρο να κερδίσει τον ΟΦΗ μετά από καιρό, έχοντας, όπως προαναφέραμε, δύο σερί βαριές εντός έδρας ήττες από τους Κρητικούς.

Επί της ουσίας, στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου παρατάχθηκαν δύο διαφορετικά πρότζεκτ. Αυτό του Παναθηναϊκού που αλλάζει ανάλογα τις ορέξεις του μεγαλομετόχου και αυτό του ΟΦΗ που παραμένει σταθερό από τον Δεκέμβριο του 2018 όταν ανέλαβε ο Μιχάλης Μπούσης με τους Σαμαράδες και τον Πουρσανίδη. Ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να γίνει ΟΦΗ ως προς το σήμερα και το αύριο και ως προς τη σταθερότητα της ποδοσφαιρικής λογικής και των αποφάσεων. Ένα τέτοιο πρότζεκτ ήθελαν οι 'πράσινοι' από την αρχή της... περιπέτειάς τους το μακρινό 2013 τότε που κάτι πήγε να γίνει, αλλά άλλαξαν πολλά στην πορεία.

Το τελικό 3-2, με τον Ξενόπουλο να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στην απόκρουσή του στο πέναλτι του Φιγκεϊρέντο στο 95', λίγη σημασία έχει. Ακόμα μία νίκη για την ομάδα του τριφυλλιού και ακόμα μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση βάσει των συνθηκών. Αυτό το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι η επόμενη μέρα και πώς αυτή θα διαμορφωθεί. Μοναδικός υπεύθυνος για να δώσει την απάντηση ο Γιάννης Αλαφούζος που για δεύτερο σερί ματς βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μαζί με τα πλέι οφ τελείωσε και ο Παναθηναϊκός που ξέραμε.


News 24/7

24MEDIA NETWORK