Το τέλος του Ζιντάν ήρθε μετά από 878 μέρες

Η είδηση της αποχώρησης του Ζινεντίν Ζιντάν από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ ήταν κεραυνός εν αιθρία. Έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο Πέρεθ για τους λόγους της απόφασής του, ασχέτως του αν πριν από πέντε ημέρες έφερε την τρίτη σερί ευρω-κούπα στη Μαδρίτη.

Real Madrid coach Zinedine Zidane applauds during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Real Madrid coach Zinedine Zidane applauds during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP IMAGE

Τίτλοι τέλους ύστερα από 2,5 χρόνια συνεργασίας μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης - Ζινεντίν Ζιντάν.

Μπορεί ο Γάλλος τεχνικός να διατήρησε τη "βασίλισσα" στη κορυφή της Ευρώπης για τρίτη σερί χρονιά, με πιο πρόσφατο θρίαμβο το 3-1 επί της Λίβερπουλ στον τελικό του Κιέβου πριν από λίγες μέρες, όμως η νέα χρονιά δεν θα τον βρει στον πάγκο.

Ο Ζιντάν συναντήθηκε νωρίτερα με τον Φλορεντίνο Πέρεθ και του έκανε γνωστή τη απόφασή του να παραιτηθεί. Πλέον, ενδιαφέρον θα έχει για το ποιος θα λάβει το χρίσμα της διαδοχής του 45χρονου κόουτς κουβαλώντας στους ώμους του ένα βάρος που θα λύγιζε οποιονδήποτε.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο "Ζιζού" μπροστά στις κάμερες: " Θεωρώ πως το κλαμπ πρέπει να συνεχίσει να κερδίζει, αλλά πιστεύω πως χρειάζεται μία αλλαγή, μία εναλλακτική "φωνή", μία διαφορετική μεθοδολογία και γι' αυτό έλαβα αυτή την απόφαση".

" Αγαπώ τον σύλλογο και τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία, τόσο να αγωνιστώ, όσο και να προπονήσω την ομάδα των ονείρων μου. Όμως, όλα αλλάζουν και γι' αυτό πήρα την απόφαση να φύγω".

" Δεν είναι τόσο απλό να παραμείνω. Πιστεύω πως θα ήταν δύσκολο να συνέχιζα να κερδίζω, σε περίπτωση που έμενα. Δεν πρόκειται να προπονήσω άλλη ομάδα αυτή τη στιγμή. Δεν ψάχνομαι για κάποιον άλλον σύλλογο. Δεν έχω κουραστεί από τη προπονητική, όμως είμαι της άποψης πως είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αλλάξω".

" Δεν είναι "αντίο" αυτό που λέω, αλλά "εις το επανιδείν". Η σχέση μου με τη Ρεάλ δεν πρόκειται να αλλάξει, για τίποτα και για κανέναν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK