Το "the end" του Σιλά στον ΠΑΟ ήρθε με δική του ατάκα

Πώς ο Γιακούμπα Σιλά "υπέγραψε" το φινάλε της 6μηνης διαδρομής του στον Παναθηναϊκό, ποιοι οι λόγοι της απόφασής του, τι γίνεται με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και γιατί η εξέλιξη της υπόθεσης βόλεψε τους "πράσινους". Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Το "the end" του Σιλά στον ΠΑΟ ήρθε με δική του ατάκα
Σιλά EUROKINISSI

Η αποχώρηση του Νίκλας Χουλτ μέσω του δρόμου της προσφυγής δεν ήταν η μοναδική κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (27/12), καθώς προέκυψε επίσης "θέμα" με τον Γιακούμπα Σιλά, ο οποίος έθεσε (αιφνιδιαστικά) εαυτόν εκτός Παναθηναϊκού.

Ο διεθνής μεσοαμυντικός από το Μάλι, που πέρασε τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με την οικογένειά του στη Γαλλία, επικοινώνησε το πρωί της Τετάρτης με τον ατζέντη του και τον ενημέρωσε για την απόφασή του: "Δεν θα μπω στο αεροπλάνο για την Αθήνα!".

Όταν ρωτήθηκε για το λόγο απ' τον εμβρόντητο μάνατζέρ του, ο Σιλά τόνισε πως αισθάνεται τεράστια ανασφάλεια με όλη αυτή την κατάσταση στον Παναθηναϊκό και πως δεν ήθελε να συνεχίσει άλλο στο "τριφύλλι". Και τού ζήτησε ν' αρχίσει άμεσα τις διαδικασίες διακοπής του δανεισμού του στους "πράσινους" και να του βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Κατόπιν ακολούθησε κύκλος επικοινωνιών μεταξύ του μάνατζερ του Σιλά και των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αφενός αιφνιδιάστηκαν, καθώς δεν το υποκίνησαν οι ίδιοι απ' την πλευρά τους όλο αυτό, αφετέρου κατανόησαν πως δεν είχε νόημα να γίνει προσπάθεια να μεταπειστεί ο Σιλά, δεδομένου ότι δεν ήθελε να συνεχίσει στο "τριφύλλι". Ουδείς άλλωστε μένει με το... ζόρι σε κάποια ομάδα κι ως εκ τούτου άρχισε να "τρέχει" η διαδικασία για να λυθεί το συμβόλαιο του μονοετούς δανεισμού του απ' τη Ρεν.

Θεωρείται πάντως δεδομένο πως ο Σιλά δεν θα συνεχίσει στην ομάδα της Βρετάνης, αφού έχει προκύψει ήδη πολύ σοβαρό ενδιαφέρον απ' την τουρκική Οσμανλίσπορ, η οποία έχει προσεγγίσει τη Ρεν για τον 6μηνο δανεισμό του με οψιόν αγοράς το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Σιλά, όπως και ο Χουλτ δεν έδωσαν το "παρών" στην απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο "Γ. Καλαφάτης", πρώτη μετά την άδεια των εορτών και πλέον είναι θέμα ημερών το οριστικό "διαζύγιο".

Κάτι που μοιάζει να "βολεύει" οικονομικά τον Παναθηναϊκό, εν όψει των πολύ σκληρών περικοπών που θα πρέπει να γίνουν τον Ιανουάριο, προκειμένου να μειωθεί στο μισό ο προϋπολογισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος, δηλαδή απ' τα 11,2 εκατ να φτάσουμε στα 5-5,5 εκατ. ευρώ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK