Το θέμα είναι τι θέλει ο ίδιος ο Τσιγκρίνσκι, όχι η ΑΕΚ

Ο Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι γνωρίζει ότι η ΑΕΚ θα ήθελε να τον αξιοποιήσει σε κάποιο πόστο. Ο ίδιος ωστόσο δεν γνωρίζει ακόμα αν θέλει να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Το θέμα είναι τι θέλει ο ίδιος ο Τσιγκρίνσκι, όχι η ΑΕΚ
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η εφετινή παρουσία του Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι με τη φανέλα του Ιωνικού έδωσε μια απάντηση σε όσους τάσσονταν υπέρ της μη ανανέωσης του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, πέρυσι το καλοκαίρι. Για να είμαστε ειλικρινείς, η Ένωση έπρεπε να κοιτάξει μπροστά, να ανανεώσει το προφίλ της αμυντικής γραμμής της. Και τελικά τι έκανε; Έφερε πίσω τον Βράνιες, που ουδεμία σχέση έχει με τον προ τετραετίας παίκτη, και ανανέωσε με τον Τζαβέλλα, που είναι μόλις έναν χρόνο μικρότερος από τον Ουκρανό.

Με αυτές τις επιλογές της η ΑΕΚ ακύρωσε τον ίδιο τον εαυτό της. Αλήθεια, τι παραπάνω έδωσαν στο κέντρο της άμυνας της ο Βόσνιος στη χειρότερη σεζόν του με την Ένωση και ο διεθνής Έλληνας που δεν ταίριαξε ποτέ μαζί του; Η σκέψη ότι η παρουσία του Τσιγκρίνσκι με παρτενέρ έναν εκ των δύο (και ιδανικότερα τον Βράνιες) θα ήταν πιο εποικοδομητική μάλλον δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Στο δια ταύτα όμως, διότι εκεί πρέπει να μεταφερθούμε, αυτή η καλή σεζόν του Τσιγκρίνσκι στη Νίκαια, μάλλον ενίσχυσε την επιθυμία του να παραμείνει στις επάλξεις για επιπλέον έναν χρόνο παρά τον έβαλε σε σκέψεις για μια άμεση αλλαγή σελίδας στον επαγγελματικό προσανατολισμό του. Στον Ιωνικό τον θέλουν (και το ξέρει), ο ίδιος ευχαριστήθηκε το ποδόσφαιρο κι εφέτος, οπότε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί για ακόμα μία σεζόν είναι πολύ πιθανό. Κι αν δεν ήταν, τι ακριβώς θα έκανε στην ΑΕΚ;

Δεν είναι ένας απλός χαρακτήρας ο Τσιγκρίνσκι

Όλοι εμείς που τον μάθαμε καλά κατά τη διάρκεια της πενταετούς παρουσίας του στην ΑΕΚ μπορούμε να συνυπογράψουμε ότι ο 'Τσίγκρι' είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας κι ένας βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος. Δεν είναι τόσο απλό για εκείνον, όταν ειδικά περνάει καλά, να γυρίσει απλά τη σελίδα και να πει ότι θα παρατήσει κάτι που αγαπά για να κάνει κάτι που δεν έχει αποφασίσει τι μπορεί να είναι.

Για να το κάνω πιο λιανά, δεν είναι το θέμα η θέση και ο ρόλος που η ΑΕΚ θα ήθελε να του προσφέρει, όσο το τι θέλει να κάνει εκείνος με τον εαυτό του, εφόσον σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Αυτό είναι κάτι που ο Τσιγκρίνσκι δεν το έχει αποφασίσει ακόμα. Επιπροσθέτως, δεν είναι ο τύπος που θέλει από την (κάθε) ΑΕΚ να του πει "σε προορίζουμε γι αυτό", αλλά ο τύπος που όταν θα νιώσει σιγουριά γι αυτό που επιθυμεί να κάνει θα πει εκείνος στον (κάθε) ενδιαφερόμενο ότι "εγώ θα πρέπει να κάνω αυτό". Αν οι δύο πλευρές βλέπουν την κατάσταση υπό το ίδιο πρίσμα, τότε ίσως έρθουν κοντά. Σε διαφορετική περίπτωση, απλά αποκλείεται.

Κοντολογίς, ο Τσιγκρίνσκι δεν θα πάρει οποιαδήποτε δουλειά στην Ένωση, απλά για να είναι ξανά μαζί της. Κι από τη στιγμή που δεν ξέρει ακόμα τι είναι αυτό που θέλει να κάνει, μπορεί απλά να ακούσει, να προσπεράσει και να συνεχίσει το ποδόσφαιρο για επιπλέον έναν χρόνο.

Τι θα μπορούσε να του αλλάξει το μυαλό; Ένας ρόλος που θα του έκανε αμέσως "κλικ", σε έναν οργανισμό με σοβαρό προπονητή και υποδειγματική οργάνωση, πράγματα δηλαδή που η ΑΕΚ ακόμα πασχίζει να βρει για τον εαυτό της. Αν θα τα καταφέρει, η συζήτηση σίγουρα θα είναι διαφορετική.

News 24/7

24MEDIA NETWORK