Το Top10 της 11ης αγωνιστικής

Το τέλειο απόγευμα του Παναθηναϊκού, το παρατεταμένο déjà vu του ΠΑΟΚ, η προσπέραση του Ολυμπιακού, ο Γιαννιώτας, ο Μιλιάζες και ο Βελλίδης στο Top10 της 11ης αγωνιστικής

Το Top10 της 11ης αγωνιστικής

10. Χωράφι στη Βέροια

Εντάξει. Καλή η πορεία της Βέροιας, το επιθετικό (έως και αφελές) ποδόσφαιρο του Γκρανέρο, ο Καλτσάς, ο Μπεν, ο Ντουμίτρου, κτλ. Αλλά δεν είναι εικόνα αγωνιστικού χώρου αυτή που είδαμε στον αγώνα με την Καλλονή. Καμία απ'τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να παίξει, πόσω μάλλον η γηπεδούχος που ήθελε να επιτεθεί και ο Γκρανέρο χαρακτήρισε ντροπιαστική την κατάσταση.

Λογική η ισοπαλία, με τον Καλτσά να συνεχίζει με γκολ, αλλά και ένα εντυπωσιακό σουτ από δύσκολη γωνία που χτύπησε στο δοκάρι.

9. Λίγη σκλήράδα, Πανιώνιε

Καλό το παιχνίδι με την μπάλα, αλλά χρειάζεται και άμυνα. Καλή η πίστη στην παραμονή με όπλο την έδρα, αλλά χρειάζεται και συγκομιδή εκτός έδρας. Ο Πανιώνιος είναι σχεδόν πάντα καλός με την μπάλα, αλλά και σχεδόν πάντα κάκιστος χωρίς αυτήν. Τον βλέπεις να παίζει και λες "έχει στοιχεία, μπορεί να σωθεί". Τον βλέπεις να αμύνεται και λες "δεν έχει σωτηρία, θα πέσει αύτανδρος".

Πήγε στα Περιβόλια να παίξει με τον Πλατανιά με καλή φόρμα και καλές εντυπώσεις απ' το ματς στην Τούμπα και γύρισε με 3-0. Δεκαπέντε βαθμούς έχει ο Πανιώνιος, τους 14 τους έχει πάρει στην έδρα του. Με μια ισοπαλία εκτός, μόνο ο Λεβαδειακός σώθηκε πέρσι, αλλά αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνει ο Κομπότης.

8. Με έδρα ο Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς την έχει βρει την άκρη, ειδικά στην έδρα του. Έχασε και τα τρία πρώτα ματς στα Περιβόλια, αλλά τουλάχιστον οι τρεις ήττες ήταν από ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Αστέρα. Έκτοτε έχει υποδεχθεί στην έδρα του Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκη Βόλου, ΟΦΗ και Πανιώνιο και το ταμείο λέει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, με τέρματα 8-1. Με τον Πανιώνιο προηγήθηκε, κινδύνευσε με την ισοφάριση και αφού τη γλίτωσε, έβαλε στο ματς τον Γουνδουλάκη, που "καθάρισε" το ματς και το έφτασε στο 3-0.

7. Σούπερ Βελλίδης

Καλοί οι Ρομπέρτο και Στιλ, καλός ο Χογκ που για ένα διάστημα δεν έτρωγε τίποτα στην Καλλονή, αλλά αξίζει ένα κρέντιτ κι ο Βελλίδης. Ο Έλληνας τερματοφύλακας κάνει εξαιρετική σεζόν, εμφανώς πιο ελαφρύς και βελτιωμένος κάτω απ' τα δοκάρια. Στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό δέχθηκε μεγάλη πίεση στο πρώτο ημίχρονο, κράτησε όρθιο τον ΠΑΣ και βρήκε περίοπτη θέση στα highlights με αυτήν την απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ.

6. Γκίνια και γκρίνια στον Ατρόμητο

Δεν τελειώνει τίποτα απ' τα δύο στον Ατρόμητο. Ο Σα Πίντο δεν τα έβαλε μόνο με τη διαιτησία για το πέναλτι που δόθηκε στον Πανθρακικό, αλλά και με την εκτέλεση, υποστηρίζοντας πως ο Ίγκορ δεν δικαιούται προσποίηση απ' τη στιγμή που έχει πατήσει στο χόρτο το πόδι στήριξης. Γκρίνια και απ' τη διοίκηση, που έβγαλε ανακοίνωση τη Δευτέρα, αλλά και γκίνια στο χορτάρι.

Σκόραρε ο Παπάζογλου, αλλά δεν ήταν αρκετό για νίκη, αφού ο Ατρόμητος έχασε πολλές ευκαιρίες, με κορυφαία αυτήν του Καραμάνου στο 93'.

5. Παρατεταμένο Déjà vu

Πώς αλλιώς να το πούμε εκτός από παρατεταμένο Déjà vu; Ένα πρώτο γκολ νωρίς και μετά συντριβή. Συνέβη στην Ξάνθη, συνέβη στα Γιάννινα, πως να μη συμβεί και στην Τρίπολη, κόντρα σε έναν πολύ δυνατό Αστέρα; Και, ναι, δεκτές οι ενστάσεις για το διαιτητή. Αλλά ο Αστέρας βρήκε τις φάσεις για το πρώτο γκολ ακόμα και χωρίς το πέναλτι ή το γκολ. Και μετά, κατηφορά.

Ούτε φάση ο ΠΑΟΚ, φάσεις με το τσουβάλι η ομάδα του Βεργέτη. Ο Κλάους αναρωτήθηκε "τι είναι αυτό ρε μα...κες". Αυτό είναι το πρόβλημα μιας ομάδας που έφτασε στο ταβάνι της, το ξεπέρασε και μετά άρχισε σταδιακά να καταρρέει. Ούτε παράξενο, ούτε ανεξήγητο. Αυτά λέγαμε μετά τη νίκη στη Λιβαδειά:

"Οι υπερβάσεις πρέπει να χειροκροτούνται. Αλλά έχουν ημερομηνία λήξης. Είναι υπέρβαση του ποδοσφαιρικού τμήματος που έχει από κάτω του τον Ολυμπιακό, έστω και με έναν πόντο. Είναι υποχρέωση του συλλόγου να φροντίσει ώστε η συνέχεια στη μάχη να δοθεί με περισσότερα και καλύτερα όπλα. Ακόμα κι οι Σπαρτιάτες, στο τέλος δεν τις κράτησαν τις Θερμοπύλες".

4. Go, Gianniotas, go

Για τον Γιαννιώτα μιλήσαμε πρώτη φορά το Νοέμβριο, όταν άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα του Αστέρα και αρχίσει να γίνεται πρωταγωνιστής. Ήταν και είναι ακόμα θέμα κουβέντας το πως ο Αστέρας παίρνει το καλοκαίρι τον Γιαννιώτα δανεικό απ' τη Φορτούνα και ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ σφυρίζουν αδιάφορα.

Στα 21 του δεν είναι μόνο σαφώς βελτιωμένος, με καλύτερα τελειώματα και μεγαλύτερη διάθεση για να έρθει πιο κεντρικά και να απειλήσει συχνότερα. Είναι και πιο ήρεμος, πιο ψύχραιμος. Ο ίδιος το παραδέχθηκε στον αέρα της Κυριακάτικης SUPER BALL: "τα ξεσπάσματα, τα νεύρα και το θέατρο ανήκουν στο παρελθόν".

3. Σχεδόν τέλειο απόγευμα

Απ' τη μία ο Παναθηναϊκός είχε απουσίες, απ' την αλλή ο Εργοτέλης προσφερόταν για φουλ επιθετικό σχήμα. Μέσα ο Ατζαγκούν, μέσα ο Πράνιτς, μέσα ο Πέτριτς, μέσα ο Κλωναρίδης, μέσα ο Μπεργκ, μέσα και ο Χουχούμης να παίζει όλη την πλευρά. Ε, αφού ο Εργοτέλης δεν έκανε γκολ τις δύο φάσεις που βρήκε "χτυπώντας" στην πλευρά του Μπούρμπου για το 0-1, μετά το γήπεδο κατηφόρισε.

Ο Κλωναρίδης πέτυχε το πρώτο γκολ με προσωπική ενέργεια και μετά άρχισε το πάρτι με τις συνεργασίες Πέτριτς, Μπεργκ, Κλωναρίδη. Ο Αναστασίου είδε για πρώτη φορά τέτοια αποτελεσματικότητα απ' την ομάδα του και το απόγευμα θα ήταν τέλειο αν ο Νίνης δεν χτυπούσε στην επιστροφή του.

2. Το "θαύμα" Μιλιάζες-Αναστό

Στο 1-0 όλοι σκέφτηκαν "με Αναστόπουλο ο ΟΦΗ" πάει για την κλασική νίκη της αλλαγής προπονητή. Στο 1-1 που έγινε και 1-2, όλοι σκέφτηκαν "ούτε ο Αναστό δεν τους σώζει, αύτανδρος θα πέσει ο ΟΦΗ, διαλύεται". Και μετά έγινε το απίστευτο: ο Βένετης έκανε χέρι στη γραμμή και αποβλήθηκε, ο Ζουμπουλάκης έκανε άλλο ένα πέναλτι, ο Μιλιάζες εκτέλεσε εύστοχα και τα δύο και γράφτηκε μια τρομερή ιστορία.

Το Top10 της 11ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Αντίο του αριστερού μπακ, με χατ-τρικ, όλο το γήπεδο να τον αποθεώνει και τον ίδιο να φοράει μπλούζα με αφιέρωση στον κόσμο στο τελευταίο παιχνίδι του προτού αποχωρήσει για τον Λεβαδειακό. Δεν ξέρουμε αν ο Αναστόπουλος θα καταφέρει για να σώσει την κατηγορία, αλλά σίγουρα το ΟΦΗ-Κέρκυρα 3-2 ήταν ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα.

1. Ντεμπούτο Περέιρα και προσπέραση

Κλασικά πράγματα. Οι παίκτες "σκίστηκαν" και όλα έγιναν μονομιάς καλύτερα στο μάτι. Ο Περέιρα "φόρεσε" το αγαπημένο του 4-3-3, ο Κασάμι επανήλθε εκεί που "έλαμψε" στην αρχή της σεζόν και οι Αφελάι-Ντοσεβί στα άκρα. Καλό νέο για τον Ολυμπιακό η τρομερή εμφάνιση του Κασάμι, που ήταν παντού, το γεγονός πως επιτέλους σκόραρε ο Ντοσεβί και πως ο Μήτρογλου συνεχίζει να είναι πολύ αποτελεσματικός finisher.

Για τα υπόλοιπα, υπομονή μέχρι να δούμε τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του Περέιρα. Γιατί, είπαμε, όποιος μιλάει για δουλειά προπονητή μετά από 1-2 προπονήσεις, του αξίζει επίθεση από Καλυβάτση-Αλέφαντο. Μέχρι τότε, ο Ολυμπιακός κρατάει πως ακόμα και μετά απ' όλα αυτά, τερμάτισε πρώτος στον πρώτο γύρο και μετέφερε όλη την πίεση και την γκρίνια στην Τούμπα. Δεν το λες και λίγο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK