Το Top10 της 13ης αγωνιστικής

Η πρώτη πραγματική γκέλα του Ολυμπιακού, η προβληματική άμυνα του Παναθηναϊκού, η κουβέρτα του ΠΑΟΚ και τα τρία χαμένα πέναλτι στο Αγρίνιο. Ο Θέμης Καίσαρης γράφει το tοp-10 της 13ης αγωνιστικής.

Το Top10 της 13ης αγωνιστικής

10. BREAKING NEWS: Δεν έφαγε γκολ ο Εργοτέλης

Η μάχη στη Θράκη ήταν μεγάλη και τελικώς ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει την ισοπαλία απ'τον Πανθρακικό. Για το πετύχει χρειάστηκε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα για πρώτη φορά απ'την αρχή του πρωταθλήματος. Μέχρι τη Δευτέρα, ο Εργοτέλης είχε στο τέρμα τον Τσέρνι και τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, με 22 γκολ παθητικό. Ο Δερμιτζάκης έβαλε τον 25χρονο Ζαχαρία Καβουσάκη και αυτός κράτησε το μηδέν για πρώτη φορά φέτος.

9. Δεν "τσουλάει" ο Ατρόμητος

Δεν λέει να χτίσει ένα καλό σερί ο Ατρόμητος. Προβληματικός στην αρχή της σεζόν, βρήκε με τον Σα Πίντο ένα καλό διάστημα και δύο σερί νίκες στην έδρα του, με Αστέρα και Ξάνθη. Δεν νίκησε μεσοβδόμαδα στο Περιστέρι τη Βέροια και ήταν πολύ κακός στην Κέρκυρα το Σάββατο.

Όποιος δεν έχει δει το ματς θα νομίζει πως η Κέρκυρα πήρε το βαθμό, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς, έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες και ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έκλεψε στο τέλος τον πόντο, μα τον κλασικό τρόπο: στημένο, κεφαλιά Λαζαρίδη. Το 1-0 έγινε με τον Γκορμπούνοφ να κάνει μεγάλο λάθος μακριά απ'την περιοχή και τον Κόντο να τον "κρεμάει".

8. Λεβαδειακός εκτός έδρας

Δεν μπορείτε να πείτε πως δεν προειδοποιήσαμε. Στο preview της Παρασκευής σημειώσαμε το γεγονός πως ο Λεβαδειακός έκανε διπλό μετά από 22 αγωνιστικές, αλλά το πήγαμε και παρακάτω. Τέσσερις νίκες στις τελευταία επτά επισκέψεις είχε στην Κρήτη, γιατί να μην κάνει κι άλλο, τώρα που είχε “ζεστό” τον Μάντζιο;

Όπερ και εγένετο. Ο ΟΦΗ ήταν μαύρα χάλια για μία ακόμη φορά, ο Λεβαδειακός έκανε δεύτερο σερί διπλό και πλέον θα υποδεχθεί πιο “άνετος” τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

7. Καντιμοίρης το άπιαστο

Η Καλλονή μπορεί να έπεσε, αλλά η Βέροια επιμένει να βρίσκεται ψηλά. Αυτή τη φορά δεν πήρε πράγματα μόνο απ'την επίθεση, αλλά ανέδειξε και τον Καντιμοίρη. Ο 32χρονος ούτως ή άλλως κάνει πολύ καλή σεζόν, αλλά βρήκε και μια φάση highlight κόντρα στον Πλατανιά. Ο Ζιλβάν εκτέλεσε το φάουλ κι ο Καντιμοίρης απέκρουσε στο παραθυράκι.

Για κάποιον λόγο, όταν αυτά τα φάουλ γίνονται γκολ, οι σπίκερ τα λένε άπιαστα. Αν είναι άπιαστα παιδιά, δεν θα πρέπει να πιάνονται ποτέ. Σωστή αντίδραση θέλει και όλα πιάνονται, είτε σε λένε Μπουφόν είτε Καντιμοίρη.

6. Ένα γκολ, κόουτς

Η Καλλονή πορεύτηκε για δέκα αγωνιστικές με όπλο την έδρας της, που έμεινε αήττητη, και την άμυνά της, που είχε δεχθεί μόλις δύο γκολ. Βγήκε μακριά απ'το νησί και γνώρισε δύο ήττες, με δύο γκολ παθητικό σε κάθε ένα απ'αυτά. Κι αν η ήττα στα Πηγάδια απ'την Ξάνθη δεν είναι τίποτα το συγκλονιστικό, είναι βέβαια πως το “χαστούκι” απ'τη Νίκη Βόλου ήταν δυνατό. Να βάλουμε και κανένα γκολ, κόουτς Μαντζουράκη, γιατί κι ο Χογκ άνθρωπος είναι, θα κάνει και κανένα λάθος.

5. Γίγας Κλέιτον

Στο Ξάνθη-ΠΑΟΚ τα φώτα πήγαν στους ηττημένους, αλλά αξίζουν μνεία και οι νικητές. Ο Λουτσέσκου μπορεί να είναι εδώ και καιρό στο “φύγε-μείνε”, αλλά η Ξάνθη είναι αήττητη εντός έδρας και παίζει καλό ποδόσφαιρο στα πηγάδια.

Μπροστάρης ο γίγας Κλέιτον, που μπορεί πια να μη γεμίζει το μάτι σε πολλούς, αλλά μέχρι στιγμής έχει πέντε γκολ και μία ασίστ. Όσα έχει ο Τσόρι, περισσότερα απ'τον Μήτρογλου, τον Μπενίτες, τον Αφελάι, τον Καρέλη, τον Πράνιτς, τον Πέτριτς, τον Αντζαγκούν, κτλ.

4. Πρώτη πραγματική γκέλα

Το 2-2 με τον ΠΑΣ ήταν η πρώτη απώλεια εκτός προγράμματος για τον Ολυμπιακό. Μέχρι το Σάββατο οι ερυθρόλευκοι είχαν χάσει δύο βαθμούς σε Περίστέρι, Αγρίνιο και Τρίπολη και τρείς στα δύο ντέρμπι εντός με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ: το ίδιο είχαν κάνει και πέρσι. Για πρώτη φορά έχασαν βαθμούς σε ματς που "πάντα το παίρνουν".

Αυτό ήταν το κανούργιο στο Φάληρο, όπως και το γεγονός πως για πρώτη φορά τα "δεύτερα" της ομάδας βρήκαν σοβαρή αντίσταση. Τα άλλα, όπως τα ξέρουμε. Πρόβλημα στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου, πρόβλημα στη δημιουργία καθαρών ευκαιριών στην επίθεση. Περισσότερα γι'αυτό, στο μεγάλο θέμα που ανοίγει το μαύρο κουτί του φετινού Ολυμπιακού.

3. Ο κανόνας των πέναλτι

Ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες μετά την κακή εμφάνιση και ήττα με τον Παναθηναϊκό, αλλά η είδηση στο Αγρίνιο δεν ήταν αυτή. Παναιτωλικός και Πανιώνιος κατάφεραν να αστοχήσουν σε τρία πέναλτι μέσα σε 13 λεπτά. Ο Άλβες έχασε πέναλτι για τους γηπεδούχους στο 75', ο Μουμάλ έχασε πέναλτι για τον Πανιώνιο στο 82', με τον Γιάννου να σκοράρει στο ριμπάουντ και στο 85' ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και το πέναλτι του Μαρτίνες.

Στις δύο πρώτες εκτελέσεις επιβεβαιώθηκε και ο κανόνας που έχουμε βγάλει και λέει πως όταν ένα πέναλτι αργεί να εκτελεστεί (λόγω τραυματισμού, αποβολής, κτλ), τότε αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες να χαθεί. Το έχουμε πει, ο χρόνος μικραίνει το τέρμα.

2. Καλύτερη άμυνα, Παναθηναϊκέ

Οξύμωρο, αλλά αληθές. Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε γκολ από δώρο του τερματοφύλακά του στην Τρίπολη, όμως η αλήθεια είναι πως πήρε το βαθμό κυρίως χάρις στις επεμβάσεις του Στιλ. Ο Αναστασίου έκανε το προβλεπόμενο rotation που είχε σχεδιαστεί για τη δυάδα αγώνων σε Αγρίνιο και Τρίπολη, όμως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός κόντρα στον Αστέρα.

Το Top10 της 13ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Χρειάστηκε ο Στιλ να βγάλει ο,τι πήγαινε μέσα και ο Γιαννιώτας να φροντίσει να στείλει έξω όλες τις υπόλοιπες φάσεις, που (με ευκολία είναι αλήθεια) έφτιαξε ο Αστέρας. Έστω κι έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε τέσσερις πόντους στις δύσκολες αποστολές σε Αγρίνιο και Τρίπολη, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει να δέχεται φάσεις με τέτοια ευκολία.

1. Η κουβέρτα του ΠΑΟΚ

Όσο κι αν την τεντώνεις, η κουβέρτα κάτι αφήνει ακάλυπτο. Το έλεγε ο Ήθαν Χωκ στον Κύκλο των Χαμένων Ποιητών, αλλά ισχύει και για το φετινό ΠΑΟΚ. Προσπάθεια, τρέξιμο, σχέδιο, δουλειά, αυταπάρνηση, αλλά δεν αρκούν πάντα για να καλύψουν ελλείψεις και προβλήματα. Στα Πηγάδια ο ΠΑΟΚ πληγώθηκε με τον ίδιο τρόπο που αυτό συνέβη με τον Παναθηναϊκό και τον Πανθρακικό: ο αντίπαλος έσπασε το πρες με μακρινές μπαλιές και η άμυνα έμεινε εκτεθειμένη.

Άλλο “στόπερ ο Τζιόλης στην περιοχή με τον Ολυμπιακό”, άλλο “στόπερ ο Τζιόλης με την άμυνα 20-30 μέτρα πιο πάνω”. Ο Δικέφαλος βρήκε ξανά γκολ, γιατί έχει δουλεμένους τρόπους στην επιθετική παραγωγή, αλλά προδόθηκε απ'την άμυνά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK