Το 'τώρα' του Παναθηναϊκού είναι η προίκα για το μέλλον

Ποιοτικά, με τις έως τώρα κινήσεις, αλλά και τις επόμενες, ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι μπορεί να είναι ελκυστικός. Αλλά πάλι, φαίνεται ότι φτιάχνεται ομάδα για το 'τώρα'. Το 'αύριο' μπορεί να περιμένει;

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης του Παναθηναϊκού μονομαχεί με τον Ροντρίγκο του ΠΑΟΚ για τα playoffs της Super League 1  2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας | Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020
Ο Βασίλης Ζαγαρίτης του Παναθηναϊκού μονομαχεί με τον Ροντρίγκο του ΠΑΟΚ για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας | Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Καμία από τις ομάδες που μπήκαν στα playoffs της Super League 1 δεν ήταν στην κατάσταση του Παναθηναϊκού. Καμία. Στη χειρότερη αφετηρία, με κανέναν στόχο αφού η Ευρώπη είχε χαθεί λόγω της τιμωρίας, με τον Γιώργο Δώνη στην πόρτα της εξόδου και τα 'διαζύγια' με ποδοσφαιριστές να έρχονται.

Φτάσαμε 3 αγωνιστικές πριν από το φινάλε και ο Παναθηναϊκός μετράει ένα κακό ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και ένα επίσης κακό 55λεπτο κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, στον 1ο γύρο των playoffs. Στόχος επετεύχθη, βάσει τεχνικού επιτελείου: η αξιοπρέπεια του συλλόγου πάνω απ' όλα. Δείτε το παράδειγμα του Άρη (που 'διαλύθηκε' στην πορεία) και θα καταλάβετε.

Επόμενη αποστολή για τον Παναθηναϊκό μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήταν η Τούμπα κι ο ΠΑΟΚ. Ματς χωρίς κίνητρο για τους 'πράσινους', ματς με τεράστια σημασία, κάτι σαν 'τελικός', για τον 'Δικέφαλο του Βορρά'. Ο Δώνης δεν άλλαξε την προσήλωση σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα και τους νέους ποδοσφαιριστές, άλλαξε όμως τον σχηματισμό, βάζοντας στο αρχικό σχήμα τόσο τον Φεντερίκο Μακέντα όσο και τον Αργύρη Καμπετσή. Σε αυτούς, προσθέστε τον Βασίλη Ζαγαρίτη, τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, τον Βαγγέλη Θεοχάρη και τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη. Ένα κράμα έμπειρων και πιτσιρικάδων, σε μία έδρα που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν 'καυτή' και με έναν αντίπαλο που επίσης υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πιο... κανονική ομάδα. Όλα αυτά δεν τον απασχολούσαν τον Παναθηναϊκό, που πήγε στην Τούμπα για να κάνει το παιχνίδι του. Και το έκανε.

Από θέμα τακτικής οργάνωσης ήταν σχεδόν άψογος. Φτάνει μόνο το γεγονός ότι δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να γίνει απειλητικός, παρά μόνο όταν τα χρονικά περιθώρια στένεψαν και οι γηπεδούχοι βγήκαν -ανορθόδοξα- μπροστά για να επιτεθούν. Αν κάτι έλειπε στους 'πράσινους', ήταν η τελική πάσα, το καθαρό μυαλό λίγο πριν από τη μεγάλη περιοχή, ακριβώς αυτό δηλαδή που έλειψε και στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το κάτι παραπάνω για το κερασάκι στην 'τούρτα'.

Αλήθεια, όμως, ποιος θα θυμάται από τον Παναθηναϊκό αυτό το ματς για το αποτέλεσμα; Η εμφάνιση είναι που μένει. Το 0-0 είναι ακόμη ένα 'τικάρισμα' μέχρι τη 10η αγωνιστική. Όλα τα άλλα είναι που μετράνε, όλα αυτά που γεμίζουν εμπειρίες τους νεαρούς παίκτες που θα στελεχώσουν το αύριο του συλλόγου για ένα καλύτερο μέλλον. Ή μήπως όχι; Για μισό λεπτό. Το αύριο του Παναθηναϊκού δεν έχει Δώνη στον πάγκο, έχει τον Τσάβι Ρόκα να έχει πάρει επ' ώμου τον σχεδιασμό και ξένους έτοιμους να πάρουν αυτοί τη φανέλα βασικού.

Ποιοτικά, με τις έως τώρα κινήσεις, αλλά και τις επόμενες, ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι μπορεί να είναι ελκυστικός. Αλλά πάλι, φαίνεται ότι φτιάχνεται ομάδα για το 'τώρα'. Το 'αύριο' μπορεί να περιμένει. Οπότε, στο τέλος της βραδιάς, το 0-0 της Τούμπας, αλλά και τα επόμενα παιχνίδια μέχρι το φινάλε των playoffs, ίσως να είναι το Last Dance αυτού του Παναθηναϊκού. Και ακόμα μία γενιά, οι 'new kids on the block', να περιμένουν την επόμενη ευκαιρία για να δείξουν το αυτονόητο: εκεί ακριβώς πρέπει να επενδύσει ο σύλλογος για να αποκτήσει προίκα για το μέλλον. Και το παράδειγμα του 'τώρα' το είχε μπροστά του το βράδυ της Τετάρτης. Πιο χαρακτηριστικό δεν υπάρχει: ο ΠΑΟΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK