Το τρικ του Μαρίνου: Ίδια πρόσωπα, άλλη προσέγγιση με ΑΕΚ

Ο Ουζουνίδης διατηρεί την ενδεκάδα και την καλή «χημεία» του ΠΑΟ, όμως αλλάζει την αμυντική της «συμπεριφορά» με τρικ στον άξονα απέναντι στους τρεις χαφ της ΑΕΚ. Ανάλυση του Contra.gr λίγες ώρες πριν το αθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το «ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει…» είναι ένα χιλιοτραγουδισμένο προπονητικό δόγμα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει δείξει πως δεν είναι «δογματικός» προπονητής, όμως από την άλλη, η εξαιρετική «χημεία» που έχει βρει εδώ και 1,5 μήνα το σχήμα που σταθεροποίησε στην «πράσινη» ενδεκάδα, δεν υπάρχει λόγος να «πειραχθεί» κι ως εκ τούτου τα πρόσωπα που θα μπουν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ για την κυριακάτικη (2/4) «μάχη» με την ΑΕΚ, θα είναι ακριβώς τα ίδια σε σχέση με το προ δύο εβδομάδων clasico κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πόσω μάλλον απ’ τη στιγμή που και ο «Πόλο» Εμποκού είναι πλέον πανέτοιμος, μετά το μικροσφίξιμο στο δικέφαλο που αποκόμισε απ’ το ντέρμπι με τους Πειραιώτες.

Η «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Οι έντεκα «πράσινοι» λοιπόν θα είναι οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί-Χουλτ στα δύο άκρα της άμυνας, Μολέδο-Κουτρουμπής στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Ζέκα-Κουρμπέλης στον άξονα, Βιγιαφάνιες-Εμποκού δεξιά και αριστερά αντίστοιχα στις πτέρυγες και Μπεργκ-Κλωναρίδης στην επίθεση. Στην 21μελή αποστολή που επέλεξε για το ντέρμπι με τους «κιτρινόμαυρους», ο Ουζουνίδης πήρε μαζί του τους

Στιλ, Χουχούμη, Ρέις, Μπουμάλ, Μολίνς, Λέτο, Λουντ, Τελάντερ, Μέστο και Π. Βλαχοδήμο, αφήνοντας εκτός του Κοτσόλη, τον Μαρινάκη και τους «μικρούς» (Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάνη, Μίγγο και τον Πίσπα).

Η αγωνιστική προσέγγιση του ντέρμπι με την ΑΕΚ τώρα, θα είναι αρκετά διαφοροποιημένη. Όχι τόσο ως προς την επιθετική φιλοσοφία και τη διάθεση νίκης (την πρώτη εκτός έδρας σε ντέρμπι μετά από σχεδόν δύο χρόνια, αν την κατακτήσει το «τριφύλλι»), όσο ως προς την εσωτερική διάταξη.

ΤΡΙΤΟΣ ΧΑΦ Ο «ΒΙΓΙΑ»

Ο Ουζουνίδης, γνωρίζοντας πως η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με καθαρό 4-3-3, με τρεις (physical) χαφ στη μεσαία γραμμή (Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς), σκοπεύει να «θωρακίσει» τον δικό του άξονα με την παρουσία τρίτου χαφ, σε συνθήκες άμυνας. Ποιος θα είναι αυτός;

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος θα συγκλίνει προς τα μέσα, όταν ο Παναθηναϊκός θα είναι σε κατάσταση άμυνας, για να συμπληρώνει τους Ζέκα-Κουρμπέλη και να μην δημιουργείται ανισορροπία στο χώρο και υπεραριθμίες της ΑΕΚ, απέναντι στους χαφ των «πράσινων». Την ίδια ώρα ο Κλωναρίδης θα τραβιέται λίγο πιο δεξιά, για να δίνει κάλυψη μπροστά απ’ τον Κουλιμπαλί και να μην επιτρέπει εύκολα «ανεβάσματα» του Ντίντακ, ενώ αντίστοιχο ρόλο θα έχει απ’ την απέναντι πλευρά και ο Εμποκού.

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ

Σε ό,τι αφορά το πώς σκοπεύει να διαχειριστεί συνολικά τον αγώνα, ο 48χρονος τεχνικός έχει ζητήσει απ’ τους παίκτες του να μπουν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, περιμένοντας πίεση της ΑΕΚ στα πρώτα 20-25 λεπτά. Εχει τονίσει στις συζητήσεις του με τους ποδοσφαιριστές του, πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας, ζητώντας απ’ τους Ζέκα, Κουρμπέλη να ψάχνουν την πάσα στο χώρο, για να εκμεταλλευτούν την «αδυναμία» που παρουσιάζει η Ένωση στο αμυντικό της transition.

Κι εκεί είναι ένα απ’ τα σημεία που θέλει να «χτυπήσει» στο κυριακάτικο ντέρμπι, ποντάροντας στην ταχύτητα των Κλωναρίδη, Εμποκού και στη δυνατότητα των Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλη να βγάζουν γρήγορα τους «πράσινους» μπροστά.

ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΑΡΑΟΥΧΟ

Στο μαρκάρισμα του Αραούχο τώρα, που αποτελεί και το Νο1 επιθετικό «όπλο» της ΑΕΚ (και τον παίκτη που άλλαξε όλο το επιθετικό της παιχνίδι), ο Εβρίτης τεχνικός δεν σκοπεύει να «θυσιάσει» παίκτη πάνω του σε ένα… αναχρονιστικό μαν-του-μαν. Οι καλύψεις θα γίνονται στο χώρο. Οποτε ο Αργεντινός επιθετικός κινείται εκτός περιοχής, στο μαρκάρισμά του θα πέφτει ο Ζέκα, με εντολή να μην του δίνει ούτε… μισό μέτρο για να «εκτελέσει» ακόμη και πίσω απ’ τον… ασβέστη, ενώ εντός της περιοχής, θα υπάρχει ντουμπλαρίσματα με τον στόπερ που θα βρίσκεται πιο κοντά στον Αραούχο.

Ιδιαίτερη σημασία δίνει ο Ουζουνίδης και στις στατικές φάσεις, όπου η ΑΕΚ έχει πολλά «ψηλά» κορμιά, ωστόσο εκεί το πλάνο αναχαίτισης θα είναι αντίστοιχο μ’ αυτό του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με βάση τη δουλειά που έγινε τις τελευταίες μέρες στο «Γ. Καλαφάτης».

News 24/7

24MEDIA NETWORK